Årets sista Sommar i P1….

…för min del blev det igår och det var en riktig nostalgitripp som den 90-årige Bert-Åke Varg bjöd på. Han hade mycket att berätta om från sin långa karriär och han spelade hur bra musik som helst. Bland annat en rad operafavoriter: Jussi Björling, Nicolai Gedda, Gösta Winberg och Ingvar Wixell. Jag fick t o m höra Granada, som jag hade som rington i mobilen under flera år. Bert-Åkes version var med Nicolai Gedda, i min mobil sjöng Mario Lanza. 👍

I dag bjuder Eva på lunch och det är anledningen till att det inte blir något sommarlyssnade. Linnea Henriksson kan säkert vara intressant och det går ju att lyssna i efterhand, men det brukar aldrig bli av för min del.

Det har varit en mulen söndagsförmiddag med ca 20º, men nu letar sig solstrålarna fram genom de gråa molnen. Jag var just ute och rullade ihop plastslangen, som fått göra nytta i natt igen. 15 mm tömde jag ur regnmätaren i morse, så på en vecka har vi faktiskt fått hela 40 välbehövliga mm. Snart är det dags för gräsklipparen igen!

Ha en fin söndag!

19 reaktioner till “Årets sista Sommar i P1….

 1. Dp har du också fått bra med regn. Trevligt att få lunchen utan att fixa själv. Sitter och tittar på gräsmattan och konstaterar att den behöver klippas.
  Kramar från oss

 2. Tack för tipset! Jag lyssnar ofta på Sommar när jag är ute och går promenad. Precis lagom tid med förkortad musik.
  Önskar dig en skön söndag!
  Kram från Ingrid

 3. Vilka trevliga planer för söndagen och att bli bjuden på lunch är absolut inte fel.

  Önskar dig en fin dag nu!

  Kram

 4. Underbart att ni fått efterlängtat regn. Själv har jag inte kommit mig för att lyssna på mer än ett enda sommarprat. Jag har svårt för att lyssna på talböcker också. Är nog skriv och läsa person i första hand. Hoppas lunchen blir både god och trevlig!

  1. Talböcker lyssna jag på ett tag, men jag föredrar trots allt att läsa.
   Det var som vanligt en både god och trevlig lunch!

 5. Så skönt att ni har fått regn! Här fick vi 7 mm på onsdagsnatten och 11 mm på torsdagsnatten och jag är glad för det, men det skulle behövas mer! Härligt att bli bjuden på lunch idag – ha det så trevligt!
  Kram, Monica

  1. Så skönt att ni också fått lite nederbörd. Har man trädgård behövs det verkligen så man slipper vattna och tära på grundvattnet.
   Kram

 6. Riktigt fin gammal man det där, ett original av den gamla stammen, sådana är det ont om.
  Ska lyssna på det någon dag här.
  Skönt med regn, speciellt nattetid. 😉

  Ha en fin söndag Ingrid.

 7. Håller med dej om Bert-Åkes sommarprat, såå bra! Gillade verkligen musiken han bjöd på.
  Hoppas du fått goda maten idag!
  Kram Inger

 8. Om lite mer än en månad ska jag börja lyssna på sommarens värdar. Som vanligt kommer jag enbart att satsa på de som jag är extra nyfikna på.
  Tänk att han blivit så gammal. Vad mycket han hunnit med. Givetvis kommer jag att välja hans program.
  Vi hade tänkt cykla 88 minuter i Fårösund igår morse. När jag öppnade balkongdörren på natten ”stängdes” den idén av. Nästa lördag hoppas jag det går bättre.
  Önskar dig en fin nästa vecka.
  Kram, Bosse

  1. Jag lyssnar alltid direkt och det kan man ju kosta på sig nu när man är friherrinna. Förr när jag jobbade heltid fick man sovra och lyssna i efterhand.
   Hoppas att den där Fårösundsturen blir av. Kram

 9. Hade inte tid att lyssna på Bert-Åke, men ska göra det idag 🙂
  inget regn här – och det är såå torrt! Längtar verkligen!
  Kram

  1. Hoppas att ni också får regn snart. Man lider med naturen när det är så torrt och det är svårt att glädja sig åt solen och värmen. Kram

Kommentarer är stängda.