Några timmar i medeltiden

Nu pågår Medeltidsveckan i Visby och egentligen hade jag tänkt strunta i det i år, men i dag fick jag för mig att jag trots allt skulle ta mig en liten titt, så på förmiddagen tog jag en buss till stan. Jag höll mig på Östercentrum, Östergravar och Klinten, men Medeltidsmarknaden struntade jag i, för det enda jag brukar köpa är en påse brända mandlar och inte sjutton vill jag betala ett dagspass på 120:- för att göra det. Snål, jag? Nej inte alls, bara ekonomisk och en lite protest med det här påfundet.

Jag gick på Siesta och fikade och åt en ganska medioker räksmörgås. Det kommer nog att dröja innan jag väljer det en gång till. Sen vimsade jag runt lite i butikerna på Östercentrum, men som vanligt köpte jag ingenting.

Rosor och stockrosor blommar ännu överallt, även om kanske just rosorna börjar falna, men det finns de som fortfarande är riktigt vackra.

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

19 reaktioner till “Några timmar i medeltiden

 1. Tycker också att det är fel med inträde på en marknad. Stockrosor är fin och passar i de smala gränderna.
  Kramar från oss

 2. Nej inte vill man väl betala för att gå in och handla, så det gjorde du helt rätt i att avstå från det.
  Kram

 3. Man upphör aldrig att förundra sig över hur vackert det är I Visby! Rosor, stockrosor och pipört bland de gamla fina husen och utsikten över vattnet…
  Nej, betala inträde för att få köpa brända mandlar (även om jag älskar brända mandlar) det vill man ju verkligen inte!
  Kram, Monica

 4. Inträde på en marknad, där det dessutom säljs saker, nää!
  Så vackert det blommar utefter husväggarna!
  Kram

 5. Synd att det ska vara så sabla dyrt, säkert kul och spännande att gå på men man tycker de kunde finansiera det genom försäljning av produkter istället.
  Men så kan det vara ibland.

  Ha det fint Ingrid.

  1. Det finns ju massor att köpa på den där marknaden. Jag kan inte fatta vad man ska behöva lösa inträde för att få handla?

 6. Principiellt tycker jag det är väldigt fel med inträde på marknader. Konceptet brukar inte vara lyckat men det kanske fungerar i Visby…

  Kram

  1. Det är ännu ganska högt turisttryck, så det betyder kanske inte så mycket om en eller annan reagerar och struntar i marknaden?
   Kram

 7. Medeltidsmarknader är trevliga, men jag vill inte heller betala för att få tillträde!
  Underbart med alla rosor och stockrosor!
  Ha en fin lördag!
  Kram

Kommentarer är stängda.