I dag är det första gången….

….som jag jag hört hur en havsörn låter. Jag har suttit ute och läst på förmiddagen när jag plötsligt fick höra ett så konstigt läte. Det var en fågel, men ingen vanlig småfågel och jag satt länge och spanade upp mot de blyertsgrå molnen när jag upptäckte två havsörnar. Det seglar ofta örnar över Odvalds och de här var högt uppe – kunde det verkligen vara de som låtit? Google och YouTube tillfrågades och visst var det så. Det var havsörnarna som snackade med varandra.

Det spelar ingen roll att man är över 80 år, det finns hela tiden nya saker att lära sig.

Det är en ganska gråmulen onsdag, men 21º varmt så det har varit väldigt behagligt att sitta ute och läsa. Nu mitt på dagen börjar det klarna upp och i väster är himlen alldeles blå, så det kanske blir en fin eftermiddag.

I dag är det Siw Malmqvist som är dagens sommarvärd. Vi får väl se om hon har något intressant att berätta och visst måste jag ge henne en chans.

Ha en fin onsdag!

18 reaktioner till “I dag är det första gången….

 1. Så häftigt att få höra en havsörn! Visst lär vi oss nya saker oavsett ålder.
  Siw Malmqvist borde väl ha mycket att berätta om tänker jag men det gäller ju att göra det på rätt vis också.

  Önskar en fin onsdag!

  Kram

 2. Så intressant med havsörnarna! Hade ingen aning om att de lät så…Visst är fantastiskt med google, man kan hitta allting där! Jag tror aldrig att jag har sett eller hört en havsörn, faktiskt! Mäktiga fåglar!
  Tack för tipset om Siw Malmqvist, henne tror jag att jag ska lyssna på. Glömmer ofta bort att höra sommarpratet…
  Ha en fortsatt skön dag, kram, Monica

  1. Sett havsörn har jag gjort många gånger, men aldrig upplevt deras läte tidigare.
   Siwan var riktigt bra!
   Kram

 3. Här där jag bor på ön är det nästan inte en dag utan att en örn flyger förbi och på promenaderna med hunden finns det fina tillfällen att se dessa luftens giganter. Mindre sällan man hör deras läte så inte så konstigt att man hajar och funderar vad det var. Vill man lära så finns det nog ingen åldersgräns och sen får man hoppas att man minns allt det där man lärt😁

  1. En del försvinner nog med åren, men visst var det härligt att få en förklaring till lätet högt uppe bland molnen.

 4. Det finns alltid nya saker att lära sig. Hela livet. Det finns forskning som starkt tyder på, det vi kallar evidens för, att nyfikenhet på att lära nya saker och att hänga med i det som händer runt omkring gör oss friskare och att vi lever längre.
  (Jag orkar inte leta länkar till forskningen, den som är sugen på att läsa får själv googla. Men det så kallade Äldreprojektet på Kungsholmen är ett av de forskningsprojekt som kom fram till det. Tror projektet var i slutet av förra seklet (1900-talet).

  Kram

  1. Jag har ju sett vad som händer när demens och brist på aktivering påverkar en människa, så man får vara tacksam så länge man har nyfikenheten kvar. Kram

 5. Fantastiska fåglar det där men här har vi nog inga, kände inte igen lätet.
  Nu vet jag vad jag ska lyssna efter Ingrid.

  Ha det fint.

 6. Klart att man är vetgirig och nyfiken, oavsett ålder! Jag vill veta allt! Spännande med örnarna. Tyvärr är jag ”dålig på” fåglar.
  Ha en fin dag, kram!

 7. Det har jag aldrig tänkt på. Hur en havsörn låter, alltså. Dessutom är jag urdålig på fåglars läten…Kråkan är den enda jag är säker på…

  1. Skulle du nu få höra det där gälla kacklet uppe bland molnen någon gång vet du nu att det är en havsörn. ♥

 8. Man är aldrig för gammal för att lära sig nya saker! Häftigt läte och kul att få både höra och se havsörnarna!

Kommentarer är stängda.