Glad måndag!

Det är en varm början på veckan med 23º nu på förmiddagen, solen tittar fram då och då, men det är ganska mulet och trots att det är blåsigt känns det lite kvavt. Jag har bäddat rent och kör ett par maskiner tvätt. Det blir avsevärt mycket mera tvätt den här tiden på året när man svettas både dag och natt, än på vintern. Då är det mest tillgången på rena trosor och strumpor som styr när det ska tvättas.

Torkställningen jag har i badrummet ramlade ner för ett par veckor sedan. En av hållarna som är i plast brast när jag hängt nästan fullt och alltihop hamnade på golvet. Småtvätt är det inga problem med, för jag har en liten hängare till sådant, men lakan och handdukar kräver lite rejälare grejer. Då är man glad att det finns en torkvinda på gården.

Bilden av den får bli mitt bidrag till bloggvännen Caritas måndagsutmaning.

Glad måndag!

17 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Modern tekonologi! Sol- och vindkraft! Men det tog länge innan ingenjörerna kom på idén som kvinnfolk känt till i århundraden… 🙂

 2. Så smidigt med en torkvinda på gården och av bilden att döma lär det torka snabbt. Tvätt som fått torka ute doftar ju så gott.

  Kram och glad måndag till dig!

 3. Vi har också varmt och kvavt men inget regn tyvärr. Torkar tväen ute om vädret tillåter då luktar det så gott.
  Kramar från oss

 4. Det finns alltid någonting att glädjas åt, även när livet är jobbigt! Det gäller bara att hitta det! Tvätt, som torkat ute kan man verkligen glädja sig över, det luktat ju så gott. jag älskar att bädda med lakan, som hängt ut, sovrummet luktar så gott flera dagar! Soligt, men lite skyar här idag. Vi hoppas SÅ på regn till kvällen!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag har samma förhoppningar som du, att molnen skulle kunna släppa ifrån sig lite regn. Jag är sååå trott på att gå och släpa på vatten till rabatten och gräset är snart helt borta. Man går och trampar i bara jorden på sina ställen.
   Kram

 5. Jodå, svetten dryper ju i värmen på somrarna, blir en hel del tvätt då också.
  Vi har också bara en torkställning inne, fast den har klarat sig bra än så länge.
  Men så har vi ju torktumlare också, fast den kan man ju inte använda till allt.

  Ha en fin dag Ingrid.

  1. Vi har bra ventilation i badrummet, så det är inga problem att torka tvätt där. Jag får konsultera sonen så att jag får en ny hållare till torkställningen.
   Ha det gott!

 6. Härligt med torkvinda på gården – tvätt som får torka i sol och vinde doftar alltid såå underbart!
  Kram

Kommentarer är stängda.