Tisdagen i Visby

I dag kom Hassine o Kerstin och hämtade mig vid 10-tiden, för vi var bjudna till Krister på lunch och då passade vi på att åka i god tid, så att vi kunde få ta oss en titt på Visby och alla turisterna också och mycket folk var det i farten överallt. Vi började med att gå över Klinten och beundrade alla de vackra rosorna och kanske framförallt stockrosorna.

Därifrån tog vi trapporna ner och tittade runt lite på Stora torget innan vi fortsatte till Botaniska trädgården.

Efter en kort promenad där var det dags att klättra upp för backarna igen för att komma i tid till lunchen hos Krister. Han bjöd på en härlig sallad med gott bröd till och sedan kaffe och toscakaka.

I skuggan under parasollet blev det nästan svalt, men det fanns plädar att värma sig med och vi blev sittande ganska länge och pratade och njöt av den vackra trädgården innan vi vände tillbaka till Klintehamn, men på vägen dit tog Hassine en avstickare till Fridhem också.

I dag har det varit ett härligt sommarväder och det var perfekt för en Visbytur, men nu väntar en ny värmebölja enligt SMHI och det ska kunna blir tempreturer upp till 30º igen. Det känns lite jobbigt, men man får ta det som det kommer.

Ha en fin fortsättning på veckan!

12 reaktioner till “Tisdagen i Visby

 1. Åh, så fint det är i Visby! Stockrosor är ju underbara! Ungefär så ser det ut i Skanör också vid den här tiden på året.
  På Fridhem bodde vi en natt när vi besökte Gotland för många år sedan! En riktig gammaldags idyll!
  Må så gott, kram, Monica

  1. Allting blommar så fint i år trots torkan.
   Fridhem är verkligen en idyll.
   Tänker på er Monica! Kram

 2. Så vackert och fint det blommar i Visby och vilken härlig dag och kväll det blev!
  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

 3. Visbys gamla hus och stockrosorna är så fina. Ni har inte så varmt som vi har för det är 31 grader nu och har varit runt 30 de senaste dagarna. Imorgon skall det bli 33 och det är inte ok för oss.
  kramar

 4. Vilka fina foton det blev. Jag blev extra förtjust i bilden på Kerstin på Nygatan. Härlig tripp ni fick. Avstickaren till Fridhem är alltid trevlig att göra när tid finns. Idag hade det varit jobbigare att gå i trapporna i Visby. Hoppas det blir svalare imorgon som de spått.
  Kram, Bosse

  1. Rosorna vid den där porten på Nygatan är verkligen fantastiska. Jag ser också fram mot lite normalare sommartemperaturer. Kram

 5. Nu är det ju ganska svalt igen, något undertecknad välkomnar, så även hustrun.
  Resorb två ggr om dagen är väl det som fått en att stå ut.

  Jättefina bilder du fick, jättefint där hos dig.

  Ha en fin lördag.

Kommentarer är stängda.