Stockholm/Örebro

Nu är jag hemma igen efter en utflykt till fastlandet, den första sedan 2019, då jag var i Stockholm i april. Den här gången var den direkta anledningen att min mellansyster, som bor i Örebro, fyllde 80 år i lördags.

Dag 1

Jag åkte med färjan på torsdagen och då kom Kerstin o Hassine och mötte mig på Cityterminalen och sedan fick vi en trevlig kväll tillsammans. Det var lite spännande också för i huset mitt emot deras höll man på med en filminspelning, som man kunde stå och kolla på i köksfönstret. Man spelar in två av Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”.

Dag 2

På fredagen gjorde vi Stockholm. Det var varmt, men som tur var lite mulet då och då.

Sedan blev vi hungriga och gick till Kungsträdgården och åt hamburgare

Dag 3

Lördag morgon åkte vi med Flixbuss till Örebro och där möttes vi av Barbros dotter Eva-Lena, som följde med oss till hotell Scandic som låg alldeles vid Örebro Central.

När vi installerat oss där gick vi och gratulerade Barbro, som bjöd på champagne och senare på eftermiddagen var vi och åt middag på en trevlig restaurang tillsammans med hennes familj.

Dag 4

Vi skulle åka med bussen tillbaka till Stockholm först på eftermiddagen, så vi hade många timmar på oss och efter en härlig hotellfrukost gav vi oss ut på en promenad till Järntorget där vi bodde på Hotell Göta förra gången vi var i Örebro.

Sedan gick vi hem till Barbro, som bjöd på lunch innan vi skiljdes åt. Flixbussen tillbaka till Stockholm var försenad, så det blev en ganska lång väntan, men det var skönt väder, så det gick ingen större nöd på oss.

Dag 5

Igår var det hemresedag, men på förmiddagen bjöd Hassine på en åktur runt de vackra omgivningarna på Lidingö.

Och sedan körde han och Kerstin mig till Cityterminalen för vidare befordran till Gotland. Färjan var också försenad, så jag kom hem senare än tänkt, men det var ändå en behaglig hemresa.

Krister o Thomas kom och mötte mig, skjutsade mig upp till busstationen och såg till att jag kom med bussen hem till Klintehamn.

I dag är det en dag med växlande och ganska svalt väder och jag har pysslat lite med blomstren, vattnat och ansat och så har jag ju suttit här vi datorn ett bra tag och tittat på alla kort jag tagit och skrivit det här inlägget. Nu börjar det bli dags för lunch. Få se vad jag hittar på!

Trevlig tisdag!

22 reaktioner till “Stockholm/Örebro

 1. Så trevligt att du kommit ut på resa igen.
  Tur att ni slapp regnet, så ni kunde njuta av de båda städerna.
  Det blir nog inget Gotland för oss i år. Det har blivit så många utställningar och fler väntar i höst, så vi har helt enkelt inte råd.
  Kram

  1. Vi hade tur med vädret, men efter att jag åkt igår fick Kerstin 30 mm i sin regnmätare.
   Tråkigt att ni inte kommer hit, men jag förstår att det kan bli lite för mycket.
   Kram

 2. Vilken trevlig resa du har haft! Efter ett par år hemma så uppskattar man att att kunna se sig om igen. Så fin bild på er systrar och vilket trevligt firande. Ni har onekligen hamnat i olika delar av landet.

  Kram och god onsdag!

 3. Åh, så roligt att träffas ni tre systrar! Vi var ju också tre systrar men min lillasyster och jag förlorade vår gemensamma storasyster redan 2008, så nu är vi bara två kvar. Det är ju lite trygghet att ha sin ”gamla” familj, som kände en när man var liten. Jag har ju också en barndomsväninna, som jag har känt i hela mitt liv!
  En trevlig resa verkar du i alla fall haft!
  Kram, Monica

  1. Visst är det väldigt roligt att få träffas och nu var det sju år sedan vi sågs alla tre. Kerstin är ju här varje sommar, men Barbro har inte varit här sedan 2003.
   Kram

 4. Fantastisk vacker bild som header! Jag har alltid önskat mig en syster (eller två) men fick nöja mig med två bröder. Mirren och Anna får vara ställföreträdande systrar. Med pojkar har man ju inte så mycket gemensamt.
  Är det rom av vitvalen som kostar så mycket. Borde förbjudas eftersom valen är utrotningshotad. Undrar hur den är skapt som betalar 4.700 kr för ett hg.?
  Kram från Ingrid

 5. Vilken trevlig resa du haft. Mycket hann du med och trevligt verkar ni haft. Men visst är det skönt att komma hem igen.
  Kram

  1. Det blir ju alltid lite anspänning när man inte är på hemmaplan, men visst har jag haft det väldigt trevligt. Kram

 6. Välkommen hem igen, en fantastisk utflykt du fick där och fina bilder fick du med dig hem också, precis som det ska vara.

  Ta hand om dig nu och ha en fin kväll Ingrid.

 7. Du har hunnit med mycket! Och ja, livet går fort och är samtidigt långsamt 🙂
  Att orka göra sånt här, umgås med nära och kära, träffa vänner – det är värdefullt ❤

  1. Det var verkligen några fina dagar
   I den här åldern vet man ju inte hur många tillfällen man har att träffas. Kram

 8. Tänk att det gått sju år sen ni sågs senast – nog ställde pandemin till det, men fint att det blev av nu!

  1. Min yngsta syster är på Gotland varje sommar, så vi har setts årlige utom under pandemin. Men mellansyster har inte varit på ön sedan 2003. Men vi var hos henne i Örebro 2015. Det var väldigt roligt att få träffas alla tre. Nu hoppas vi att det kan bli om ett par år igen när lillasyster fyller 80 år.

 9. Vad mysigt för de tre systrarna att få träffas. Jag som tycker det är länge sedan, februari 2020 som jag var på fastlandet. Men nu är det längst för mig. Men i nästa månad hoppas jag det är min tur.
  Söndagskram.
  Ps. Vem vet. Ni kom kanske med på ett hörn i någon av filmerna. Jag är läst båda böckerna.

  1. Jag har inte läst böckerna, men nu ska jag givetvis göra det. De filmade bara inne i lägenheten, så det är nog inte risk att vi kom med. Kram

Kommentarer är stängda.