Sommar i P1 & Midsommarafton

Klicka på bilden om du vill veta vilka årets värdar är.

I dag startar programmet som verkligen betyder sommar för mig och det är Per Lernström som inleder.

Det är en varm och skön midsommardag, kanske för varm för att det ska vara behagligt i solstolen, men man kan ju hålla sig i skuggan. Per Lernström gillar jag, så det ska bi spännande att höra vad han har att berätta. Jag kommer att markera de värdar jag lyssnat på med 👍eller 👎 i veckans dagbok.

Midsommarafton

Det blev en väldigt trevlig kväll på Stenstugu igår. Ett härligt väder gjorde att vi kunde sitta ute hela kvällen och barnbarnen påstod att det var den första midsommarafton sedan de kom till Sverige som det inte regnade. Det är underligt så det kan bli, men förra året regnade det och vi satt inne i Orangeriet och åt det var så mysigt att sitta därinne och höra regnet skvala, men när Claudio körde hem mig upptäckte vi att det inte kommit en droppe här vid Odvalds.

I år var det perfekt att sitta ute, först i skuggan, men efterhand som kvällen led flyttade vi ut bordet i solskenet och när solen dalat tog i alla fall jag på mig en tröja.

Vi fick mycket gott att äta: Grillat lammkött, kyckling och revbensspjäll, humus, fetaoströra, stekta tomater, råstekt potatis, augerginröra mm mm. Och senare blev det jordgubbar och glass och chokladsås.

Tack Eva och hela familjen för en trevlig kväll!

Jag såg på tv en stund när jag kom hem, men sen gick jag och la mig och somnade omgående och sov väldigt gott, så det blev sen uppstigning i dag. Nu är det dags att sätta på lite potatis till dagens lunch, så den är avklarad när Sommar i P1 startar.

Ha en riktigt fin midsommardag!

7 reaktioner till “Sommar i P1 & Midsommarafton

 1. Ja, vilken fin midsommarafton det blev i år! Så mycket god mat det bjöds på hos er! Eva är en riktig matmamma!
  Vi satt ute under parasoll hela kvällen och det var nästan för varmt! Men så härligt! Vi var som vanligt hos min syster och granne.
  Hoppas att du har det gott i din solstol!
  Kram, Monica

  1. Det var riktigt skön i solstolen (i skuggan) och jag är faktiskt riktigt tagen efter dagens sommarprogram. Kram

 2. Vilken bra midsommarafton det blev! Vädermässigt var det verkligen fint och absolut inget att klaga på. Mycket gott att äta fick ni också.

  Kram och god midsommrdag!

 3. Ja vädret kan man inte klaga på i år. I varmaste laget, men inget regn i alla fall.
  Har inte lyssnat på sommarprogrammet ännu, men det hinns med.
  Ha en god nattsömn och en bra dag imorgon!
  Kram

Kommentarer är stängda.