På tur till Stånga & Spindelbarnen

I dag hade jag varit på en utflykt till Stånga Handelsträdgård. Det var Carina som frågade om jag ville åka med henne dit och givetvis ville jag det, för där är det så trevligt. Carina körde lite andra vägar än jag brukar göra när jag ska dit, så jag fick se lite nya nejder på vägen dit och det är alltid roligt.

Vi köpte ingenting, men vi gick runt och tittade oss omkring och beundrade alla vackra träd och plantor. Jag ska ta bort det lilla videt utanför min uteplats och ska plantera något annat där till hösten, så nu fick jag lite inspiration.

På hemvägen stannade vi till i Hemse där Carina bjöd på smörgås och kaffe vid Bagarns och då ´passade vi på att beundra den vackra magnolian i deras trädgård.

Tack för utflykten Carina!

Jag var lite nyfiken när jag öppnade ytterdörren i dag, för jag undrade över om spindelbarnen gett sig iväg eller inte. Jag tittade ner på tröskeln, men där syntes de inte till, men när jag lyfte blicken fick jag se dem.

De hade tagit sig upp från tröskeln och satt i små ”klickar” runt låset och ringklockan.

Trevlig fredagskväll!

11 reaktioner till “På tur till Stånga & Spindelbarnen

 1. Vilken trevlig utflykt det blev och perfekt att få lite inspiration inför kommande förändringar när videt ska bort.
  Önskar dig en god fredagskväll!

  Kram

 2. Så trevligt av svärdottern att bjuda på en utflykt och handelsträdgårdar är alltid roligt att besöka. Det brukar bara alltid bli så dyrt för min del… Smörgås och kaffe ute är verkligen inte heller så dumt! Mysig dag och helt oväntat, låter det som!
  Du är så rädd om de små spindlarna, här brukar jag sopa ner dem från huset när jag ser några…
  Ha en trevlig pingsthelg, kram, Monica

  1. Jag får väl ta och sopa bort småttingarna jag också, för det är inte speciellt trevligt att ha dem sittande där. Ha en fin pingst du också!
   Kram

 3. Trevlig utflykt och du fick lite inspiration. Mina spindelbarn är borta. Får njuta dina små sötisar.
  Trevlig helg önskar Minton och jag

  1. Jag hoppas att mina är borta i morgon, annars får jag väl ta och sopa iväg dem. Kram och trevlig helg!

 4. Men inte ska du sopa bort småttingarna. Just när de tagit sig upp på säkrare höjder. Spindlar är trevliga djur som äter annat otyg man inte vill ha.

  Önskar dig en god natt!
  Kram

  1. Jag vet inte om jag tycker att jag vill ha såna husdjur. De får hålla sig ute i naturen tycker jag. Ha en god natt du också! Kram

 5. Så vackert med handelsträdgården! Det är inspirerande även om jag ofta köper det jag brukar, men roligt att titta. Och spindlarna är fascinerande, även om jag inte skulle vilja ha själv kanske…

  1. Jag har varit ute och kollat småttingarna i dag och som tur är är de försvunna nu. Ha en fin pingstdag!

Kommentarer är stängda.