Söndagspromenad med ”hittaut”

Det blev riktigt fint söndagsväder till slut och framför allt, det har varit nästan vindstilla i dag, så när jag ätit lunch tog jag bilen och körde ner till Barlastkajen och parkerade den där och sedan gick jag först ut på Kalkugnskajen och förevigade den lilla sjöjungfrun.

Sedan fortsatte jag söderut längs Anderssons strand och jag var inte ensam minsann.

Målet var att hitta de fyra kontrollerna som ligger längs stranden: 123, 120, 122 och 132 och redan när jag började leta efter den första stötte jag på två andra orienterare som var ute i samma ärende, så vi slog följe.

När vi kommit fram till 132:an skiljdes vi åt. De gick tillbaka samma väg vi kommit, men jag gick via Masshagen och sedan upp till Flisen.

När jag var på väg från Flisen till Barlastkajen talade Fitbit om att jag gått 10000 steg och innan jag var hemma igen blev det 12000 steg och 7,3 km.

Nu är det mesta av vitsippsblomningen över, men gullvivorna står verkligen i sitt flor nu med långa skaft. På hemvägen genom Masshagen såg jag var jag skulle kunna gå för att få tag i checkpoint 127 och 128 också. De är de sista jag har kvar i årets grundomgång, men jag sparade dem till en annan dag. Jag började få ont i ena lilltån, så jag kände att det var bäst att avsluta dagens övningar och gå hem och registrera de fyra jag hittat.

16 reaktioner till “Söndagspromenad med ”hittaut”

 1. Oj vilken lång promenad. Jag är imponerad av hur långt du går.
  Vi har ju också en karta för Hitta ut, men jag är alldeles för bekväm för att leta efter de checkpoints som finns här i Vikmanshyttan.
  Ha en fin kväll!
  Kram/Kicki

  1. Du har ju dina hundar att koncentrera dig på. Jag som går ensam tycker att det är jätteroligt att ha ett mål med promenaden. Kram

 2. Bra jobbat! Både till den långa promenaden (jag är imponerad!) och till att du hittade 4 stycken checkpoints! Och det är ju roligare att gå och leta tillsammans med någon! Här har det varit soligt och fint idag, men vi var trötta efter gårdagens festande, så här blev det ingen promenad.
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Att du går och går och går… MInns inte när jag senast ens kommit upp över 10000 steg. Å andra sidan räknar jag inte heller. När det finns jobb i trädgården ”motionsgår” jag inte, även om jag borde. Har varit alltför lat i vintras, det märks i lungornas jobb. Nu bör bara allt gammalt elände bort ur rabatterna, varvat med annat godis för öronen. Ha det gott!

  1. Förr hade jag en stor trädgård och bara en vanlig liten gräsklippare, det blev många steg minsann. Nu får jag motionsgå för att försöka hålla konditionen vid liv. Ha det gott själv!

Kommentarer är stängda.