Det ville sig inte

I morse var det ganska mulet och växlande molnighet, men det blåste inte och det var nästan 15º, så när morgonpysslandet var färdigt gick jag ut och satte mig och läste i Profetens sista död. Den är nästan slut, men några kapitel har jag kvar.

Det var jätteskönt ute och jag bestämde mig raskt för att jag skulle gå och leta checkpoints på Anderssons strand på eftermiddagen. Jag har varit på väg dit ett par gånger, men fegat ur för att det blåst så isande kalla vindar. När jag hade ätit gav jag mig av, trots att det mulnat till ännu mera. Ett tag funderade jag på att fuska och ta bilen ner till Barlastkajen åtminstone och gå därifrån, men så gjorde jag inte.

Jag gick Donnersgatan ner till samhället och i ”Kröken” tog jag Södra Kustvägen söderut. Det mulnade mer och mer och himlen blev alldeles blåsvart i väster, men skam den som ger sig. Jag fortsatte, men precis när jag kommit fram till korsningen där jag skulle svänga ner mot ”Balan” kom de första stänken. Det var bara att vika av åt andra hållet och ta sig hem via Garvaregatan.

När jag närmade mig Sudervilja mullrade det till och det kom en ordentligt åskknall och regnet tilltog.

Jag var ganska blöt när jag kom hem och kunde konstatera att plastslangen från stupröret hjälpt till med vattningen av gräsmattan. Nu ser det tyvärr ut att sluta regna och solen tittar fram igen, men har vi tur kanske det kommer en skur senare i kväll och i morgon förmiddag. SMHI:s prognos ser ganska lovande ut.

Trots att det blev oförrättat ärende i dag gick jag i alla fall 5000 steg innan jag var hemma igen och det känns bra. Förra gången jag var ute på promenad tog det emot, men i dag kändes det lätt att gå. Jag är så rädd att jag ska bli sittande! Det blev ingen checkpoint att registrera på hittaut i dag, men förhoppningsvis lyckas jag bättre en annan gång.

Trevlig fortsättning på veckan!

23 reaktioner till “Det ville sig inte

 1. Fina bilder blev det ändå. Så fina syrener har vi inte sett här ännu. Tur du inte blev dyngsur. Idag är det min städdag. Jag såg hur mörkt det blev utanför och gick ut på balkongen och kikade. Antagligen kom det söder ifrån. Blixtrade och smällde på håll. Blev sedan ösregn en kort stund.
  Kram, Bosse

  1. Jag läste på helagotland.se att det åskat lite varstans på Gotland i dag och att det kan blisåi morgon också. Kram

 2. Även om det inte gick helt som planerat så kom du ändå ut på en promenad. Här var inget regn aviserat men precis när jag skulle börja träna med Miss T så öppnade himlen sig. Dock avtog det snabbt och därefter blev det betydligt varmare.
  Önskar en fortsatt fin torsdag!

  Kram

 3. Ingen promenad idag men jag har fått 4 fönster putsade. Det var därför det blev regn. Vi fick 2 mm. Eftermiddagen har jag ägnat åt att få dropp för benskörhet så nu gäller det att dricka mycket vatten.
  Ha det gott!

  1. Jag blev ju så dålig av det där droppet, så jag ska få prolia i stället. En spruta som man ska ha var sjätte månad. Vi fick också bara ett par mm. Hoppas att det blir mer. Kram

 4. Det var ju otur att det efterlängtade regnet skulle komma precis när du var ute på promenad! Men så skönt att ha fått ihop 5000 steg! Så vackert format det där trädet på första bilden var!
  Här var det lite moln ett tag mitt på dagen, men nu skiner solen igen.
  Jag hoppas bara att det inte ska bli regn här på lördag, när vi ska samlas hela familjen på vår altan för ett glas champagne innan vi promenerar till restaurang Strandtugg för att äta middag där!
  Ha en trevlig torsdagskväll, kram, Monica

  1. Jag såg just vädret på tv och det ser ut som om det kommer att bli en blöt helg med åska och regn. Hoppas att det inte kommer att sätta käppar i hjulet för ert årsdagsfirande.
   Kram

 5. Vädret är lurigt nu. Vi har haft 25 grader och väldigt kvalmigt så jag trodde det skulle åska. Det har kommit lite regn i kväll men vill ha mer.
  Du är så duktig med promenader och fina bilder får vi se.
  Kramar från oss

  1. Här har vi betydligt svalare och jag längtar verkligen efter lite riktigt värme. Jag är ju en värmeälskare! Kramar till er!

 6. Det är viktigt att ta sig ut och röra på sig, så tänker jag också. Men när det regnar blir det svårt motstånd hos mig, trots bra regnkläder.
  Trevlig fredag! Kram!

 7. Vi behöver ju mycket regn just nu, som vanligt, men visst hade det kunna fått hålla på nattetid istället. 😉
  Ha det bäst Ingrid.

 8. Kring +12 grader hos oss, blåsigt men soligt och fint. Det var varmare igår dock.
  Jag är ändå tacksam. Inte för hett, och vi lever i ett land där fred ännu råder.
  Kramar till dig!

 9. Så fint det blommar hos dig men synd att du blev blöt men jag förmodar att regnet behövdes för ni har väl torrt. Här är det faktiskt också ovanligt torrt i marken för årstiden. Det brukar annars vara jätteblött men det var det inte när jag grävde igår

  1. Vi har inte fått något regna att tala om på 2½ månad, då det är verkligen bekymmersamt, men vi får hoppas att det kommer snart.

 10. Var så lycklig när det började regna när vi var på handelsträdgården, men väl hemma igen så var det ju bara 2 mm som kommit. Verkligen en droppe i havet…..
  KRAM/Susie

 11. Ja, det är viktigt att man håller igång. Blir man sittande går det snabbt utför. Har sett det så många gånger i jobbet. Men regnar det får man vara inomhus. 🙂
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram

Kommentarer är stängda.