Nu blommar brudspiréan

Det är en solig och fin torsdag, men i morse var det lite mulet och när jag gick ut för att sätta ut pelargoniorna upptäckte jag att det var väldigt vått i gräset och i regnmätaren hade det kommit hela 5 mm. En riktigt trevlig överraskning!

Jag gjorde inte så många knop på förmiddagen, men jag bäddade rent i sängen och det innebär att tvättmaskinen får arbeta. Sedan satt jag ute i solskenet på terrassen och läste ett tag. Nu har jag börjat på ”Profetens sista död”, men ännu har jag bara läst några sidor.

Efter lunch gick jag ut på en Klinterunda, för jag behövde fylla på förrådet av piller. Det kändes lite tungt att gå i dag och jag tror att det berodde på att jag hade ätit för mycket, för jag fick nästan känning av håll. Jag skulle lugnat mig och låtit maten sjunka lite innan jag gav mig iväg.

I Klinteån fick jag se ett så fint stånd med kabbeleka

På apoteket var det stilla och lugnt, så jag blev snabbt expedierad. Jag vet att man kan få hem sina piller till dörren om man beställer på nätet, men jag tycker att man ska vara rädd om vårt fina apotek. Vi har inte så mycket service kvar här i samhället, så det gäller att gynna de som ännu härdar ut.

En bit länger bort på Donnersgatan låg den här och sov gott i solskenet och när jag gick förbi lyfte den bara på huvudet, tittade på mig och la ner huvudet och fortsatte sova. Omtänksam matte hade ställt ut en skål vatten till den.

När jag kom hem hängde jag upp tvätten och nu ska jag koka mig en kopp kaffe och se ett par avsnitt av Ett märkt hjärta på Netflix. Det är en colombiansk thriller och den handlar om organsmuggling.  Handlingen i serien kretsar kring Simón, vars fru blir mördad – detta för att transplantera hennes hjärta till en rik mans hustru. I sin jakt på hämnd kastas Simón in i den hotfulla värld som omgärdar den illegala organmarknaden. Den är riktigt spännande!

Dagens ordspråk:
Bättre en fågel i handen än tio i skogen.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

14 reaktioner till “Nu blommar brudspiréan

 1. Vill vi ha kvar apotek och annat så får vi nog helt enkelt gynna dem. Mycket beställs via nätet men vi försöker ändå att handla i affärer som vi tycker är viktiga. Ett sådant exempel är den lilla men mycket välsorterade bokhandeln.

  Önskar en fin torsdag!

  Kram

 2. Vårt apotek skulle stängas men nu är det räddat och jag handlar allt där.
  Vi har också fått 5 mm regn och det känns så skönt. Dom har lovat mer.
  Kramar från oss

  1. Att gynna de affärer man vill ha kvar är ju det enda man kan göra. Nätet är bra, men nog är det trevligt att gå in i en fysisk butik. Kramar till er!

 3. Nu får jag nästan skämmas, för jag handlar alla apoteksvaror på nätet…skärpning!
  Vi har tydligen lite samma väder som ni, för vi fick 6 mm regn i natt och det syns faktiskt på gräset! Fast det mesta av gräset är snart dolt under alla björkhängen, som fallit ner…
  Jobbigt att du nästan fick håll på din promenad!
  Själv har jag ägnat mig åt utplantering av den övervintrade dipladenian och rensning mellan plattorna i vår ena bilplats idag. Det känns i ryggen!
  Ha en skön torsdagskväll, kram, Monica

  1. Visst var det skönt att det blev lite regn till slut. Jag stod just och tänkte att jag nog måste klippa gräset till helgen.
   Jag kan tänka mig att såna där övningar känns i ryggen. Hoppas att du trots det får en skön kväll! Kram

 4. Vilket underbart foto med Åke bland alla vitsippor!!
  Jag gynnar också vårt Apotek, har varit där både igår och idag, för den beställda medicinen kom i em. Kram!

  1. Jag tror aldrig jag sett så mycket vitsippor som det året. ♥
   Bra att du också är rädd om apoteket. Kram

 5. Hej Ingrid! Vill skicka en hälsning till dej från ditt omtyckta semesterland, Italien! Jag är nämligen i det vackra Rom! / från Marie

  1. Tack för hälsningen från Rom Marie ♥ Hoppas att du har det riktigt bra. Till Rom gick min och Åkes första gemensamma utlandsresa i januari 1978, då vi firande hans 50-årsdag. Kram

 6. Men så bra med regnet! Jag har ju ingen mätare, men vi fick lite under natten ändå, och grönskan är fortfarande så där ljust grön!

  1. Det är tur att det varit en ganska kall vår, för det är väl därför allting blommar och är så fint trots torkan. ♥

 7. Vi bör nog inte handla allt på nätet. Finns det på hemmaplan kan det vara en skön kombination med att få frisk luft och motion. Vad vackert de lyser upp, Kabbelekan är ett ord jag har svårt för att komma ihåg.
  Den sömnen skulle jag vilja ha – men kanske inte på gatan. 😉
  Helgkram, Bosse

Kommentarer är stängda.