Klicka inte på länken från ”Telia”

Nu är skojare och bedragare på gång igen och använder sig av ett känt namn. De påstår att min faktura från Telia betalats två gånger och om jag klickar på en länk i mejlet, så kommer jag till en sida där jag kan begära återbetalning. Det är bara det att här går de på en nit, för jag har inga fakturor från Telia. Har du fått ett likadant mejl? Klicka inte på länken!

Kommer du ihåg Arvet, mammas doftranka som Eva tagit över efter att jag vårdat den en massa år. Eva sköter väl om den och fick en frukt, skördade fröna och delade med sig av dem till mig. Jag kunde ju inte låta bli att sätta några omgående i mörkaste november, fast jag bort vänta till våren, men jag fick sex plantor i alla fall.

Jag hade läst mig till att det var lämpligt att sätta två, tre stycken i varje kruka när man planterade om dem, så det blev två krukor och nu är de på gång.

Det är en varm och fin onsdag och just nu vid halvtolv har vi 13º i skuggan och det är lite halvmulet. Önskvärt vore ju att det ville mulna till ordentligt, för gårdagens regn på 2 mm räcker inte på långa vägar, varken för gräsmattor eller rabatter. Jag har varit ute och fyllt jord i ett par lådor och sått lite dill- och persiljefrön i den ena och isbergssallad i den andra och så har jag satt ut pellisarna igen förstå. 🙂 Nu är det dags att laga till lite lunch!

Dagens ordspråk:
Arbeta som om du skulle leva i evighet, lev som om du skulle dö i morgon.

Trevlig onsdag!

20 reaktioner till “Klicka inte på länken från ”Telia”

 1. Bedragarna blir fräckare och fräckare tyvärr och just löftet om återbetalning av pengar kan tyvärr locka många oförsiktiga. Det gäller helt enkelt att vara observant hela tiden.

  Så roligt att fröna tog sig för växten är verkligen ett fint arv och minne.

  Önskar en fin onsdag!

  Kram

  1. Visst gäller det att man tänker sig noga för när man använder nätet och visst är det roligt om vi lyckas hålla arvet igång.
   Kram

 2. Så roligt att du fått barn av blomsterarvet. Har också haft en som satte frö men jag lyckades inte få dom till att ta.
  Det är så tråkigt med dessa bedrägeriförsök.
  Kramar från oss

  1. Jag tror att jag satt åtta frön och sex st grodde, så jag hade nog tur. Visst är det tråkigt att man hela tiden måste passa sig. Kramar till er!

 3. Ja, så fort det gäller pengar är nog en del sugna, men det gäller att tänka efter före.
  Jag får utländska samtal ibland, även om jag har skydd. Men jag svarar inte och sen blockerar jag.
  Här kom det störtskurar minsann, när jag skulle hämta hem den torra tvätten.
  Ha det fint, kram!

  1. Samtal har jag sluppit. Det är år sedan någon ringt och försökt lura på mig något. Här är det mulet, men inget regn ännu i alla fall. Kram

 4. Det där mejlet, som ser ut att komma från Telia har jag fått flera gånger. Men jag raderar det omgående. Skulle aldrig falla mig in att betala en faktura två gånger, så redan där avslöjar jag dom.
  Här blåser det fortfarande, men är ändå ganska skönt ute.
  Kram/Kicki

 5. Så jobbigt det är med dessa bedrägeriförsök på nätet! Jag vill egentligen inte var en sådan där misstänksam typ, som kollar allting, men man måste ju!
  Så fint att både du och Eva håller minnet av din mamma kvar med hennes doftranka.
  Jag har en ros i trädgården, som mina föräldrar planterat en gång och den är jag så rädd om!
  Regnet igår blev bara 2 mm men man är tacksam för varje droppe.
  Ha en trevlig onsdagskväll, kram, Monica

  1. Man måste verkligen tänka sig för hela tiden.
   Den rosen betyder en hel del förstår jag. Då fick vi lika mycket, eller man kanske skulle säga lite, regn igår. Kram

 6. Det sorgliga är att de får napp – allt för ofta.
  Arvets livshistoria är mysigare att följa.
  Fick inte du regn i natt? Vi vaknade båda två av ösregn. Det var rejält blött på asfalten ett bra tag, trots att solen lyste när jag fixade frukosten.
  Du. Kan du hjälpa mig och förklara hur vi kan hitta till ”Gubbens Glädje”. Jag uppskattade verkligen ”Klinte Hembygdsförenings årsskrift år 2022”, som jag läste på bibblan i söndags och lånade hem. Titeln var Orkidéer i Klinte. Vältagna foto och lagom med information till bilderna. Lyckat koncept. Vårt mål är att hitta så många nya arter som möjligt i år. Just Nästrot ska vissa år kunna blomma rikligt nedanför ”Gubbens Glädje”. Nu blev jag nyfiken på vem Gubben är.
  Kvällskram, Bosse

  1. Här kom det bara 2 mm. Gubbens glädje ligger på västra sidan av Klinteberget, strax under platån. Man kan parkera nedanför, gå stigen och trapporna upp och innan man är uppe finns det en stig där man ska ta till vänster. Jag tror att det är rätt bra skyltat. Klintebergets vänner är väldigt duktiga. Jag minns inte riktigt vem gubben är, men skulle tro att det är Wöhler. Det var ju han som planterade på Klinteberget och den vackra bokskogen är hans förtjänst.
   Klinteberget hyser inte bara nästrot utan även stora skogsliljan. 6 juni har alltid SPF utflykt till Klinteberget och då brukar vi beundra den vackra blomman. Få se om den blommar i år efter den här kalla våren.
   Kram

   1. Tack för hjälpen, Har vi tur kan vi i början av juni kombinera de två arterna. Den kalla våren har antagligen förskjutit säsongen. Först ut av dem vi inte har ”redovisat” är ängsnycklar och alpnycklar.
    Helgkram, Bosse

 7. Så imponerad av att det går så bra med doftrankan! Häromdagen hade en bekant på fb fått ett sånt där brev där någon var precis på gång att få jättemånga pengar om bara den som fick brevet gjorde si och så, så skulle de dela på miljonerna. Det finns många sätt…

  1. Det är synd om dem som råkar illa ut av såna här bedragare, för några går uppenbarligen på deras knep. Annars höll de väl inte på!

 8. Fick ett likadant mejl igår och tog bort det omedelbart. Liksom jag gör med de alla mejl vare det sig kommer från banker eller någon annan myndighet. Riktiga meddelanden kommer ju som Myndighetspost numera. Bankerna skickar alltid meddelande med post.
  Vi har fått lite regn här idag, men det behövde komma mycket mer så torrt som det är i markerna.
  Kram från Ingrid

  1. Jag gör precis som du! Visst behöver vi mera regn, men här på Gotland är det som vanligt försommartorka. Kram

Kommentarer är stängda.