Omplantering och avhärdning & Bilkalkyl

Doften av nyklippt gräs och mullret från en gräsklippare strömmar in genom vädringsluckan i sovrumsfönstret och utanför ser jag vaktmästaren som susar fram och tillbaka på sin klippare. Nu ska det ju eventuellt kunna bli lite regn, så det är nog klokt av honom.

Igår planterade jag om pelargoniorna och lät dem stå ute hela dagen, men på kvällen tog jag in dem, för så brukar jag göra till att börja med. Nu har jag satt ut dem igen och om man bortser från blåsten är det ett helt perfekt väder för avhärdning, för det är inte så skarpt solsken i dag, utan lite halvmulet.

På måndag har/hade jag en tid för bilbesiktning, men så kollade jag när jag besiktade Golfen förra året och det var den 12 maj och sista besiktningsdag i år blir då den 31 juli, så i dag har jag bokat ett nytt datum lite längre fram. Samtidigt såg jag efter hur mycket bilen har gått sedan den 12 maj 2021 och det var inte mycket. 268 mil på ett år!

Jag sliter inte speciellt mycket på bilen minsann, men lyxen att vara bilägare kostar en hel del. Jag räknade samman ett års kostnader: Garage, oljebyte, besiktning, försäkring, skatt och 268 mil med ett bensinpris på 15:-/l (Golfen drar inte så mycket, så jag har jämkat priset lite). Då hamnade jag på drygt 40:-/mil och det trots att jag bara hade en reparation på 463:- under 2021 och får hjälp av Bosse med däckbytena. Jag måste köra mer helt enkelt! 😉

Dagens ordspråk:
Även den skönaste klädnad blir till slut en vardagsdräkt.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Omplantering och avhärdning & Bilkalkyl

 1. Så mysigt det låter att vakna till doften av nyklippt gräs! Här växer inte gräset alls p.g.av torkan och här spås tyvärr inget regn!
  Vi kör inte heller så mycket nu för tiden, men man vill ju gärna ha en bil för att vara rörlig! Skulle kanske räkna på vad vår kostar också…
  Jag gjorde som du gör med pelargonerna med mina tomater, men nu är de utplanterade för gott. Nu ska jag bara plantera ut den inomhus övervintrade bägarrankan, men jag väntar på en lite större ampel vi har köpt på nätet.
  Lit disigt här idag, får nog bli en promenad.
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Jag är lite sur på vaktmästaren, för han har klippt ner gräsmattan till rotnivå. Blir det inget regn har vi snart inget gräs.
   Hoppas att du får en skön promenad. Här blåser det så hemskt så jag håller mig inomhus. Kram

 2. Nyklippt gräs doftar väldigt gott tycker jag.
  När det gäller att ha bil så innebär det en frihet men det innebär också en kostnad. Just nu är bensinpriset verkligen inte att leka med så vi kör faktiskt inte i onödan.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Jag åker ju gratis kollektivt. Så det blir bara lite körning här hemomkring, till kyrkogårdarna, till Stenstugu och när jag ska handla och så till en och annan SPF-träff förstås. Kram

 3. Nyklippt gräs och nyslaget hö, det luktar gott det.

  Jadu, detta med bilen och kostnaderna. Jag hade nog inte gjort mig av med min alldeles för stora Volvo V70, för den var i fint trim och sköttes både av Sigge och sedan mig. Men den KOSTADE! Blev ju dessutom däckhotell. Så innan jag inte fick köra mer pga synen så hade jag vissa tankar.
  Men, det är klart att lyxen att ratta bilen vart jag ville, den försvann.

  Ha det gott, kram!

 4. Hoppas vaktmästaren sparade dina gullvivor.
  Det var inte många meter din Golf får göra rätt för sig.
  Jag kör ca 1.500 mil/år. Har inte vågat räkna ut vad det kostar oss att ha bilen. Men den är absolut nödvändig, även om jag naturligtvis skulle kunna köra mindre. Vi åker ju till skogen med hundarna var och varannan dag.
  Kram/Kicki

  1. Mina gräsmattor klipper jag själv, så mina gullvivor är intakta. Det är tur så länge du kan köra Kicki. Bilen är verkligen viktig för att tillvaron inte ska bli alltför komplicerad. Kram

 5. Tror jag låter bli att räkna på bilkostnaderna även om jag visst tycker att man ska hålla koll på sin ekonomi. Men jag ser inte så många alternativ om min man ska komma någonstans. Dessutom tycker jag det är roligt att köra bil!

  1. Jag tycker ju inte att det är speciellt roligt att köra och så länge Åke kunde göra det var det han som rattade, men sen blev jag ju tvungen att göra det och på den vägen är det….
   Jag är glad att vi har bra bussförbindelser till Visby i alla fall.

 6. Visst är det roligt att pyssla med blommor och plantor, föra ut dem – ta in dem 🙂
  Vi har en uppgift ❤
  Och våren med alla sina dofter och blommor, nyklippt gräs, humlesurr, knoppar, sol och ens lite värme – gör SÅ gott nu.

 7. Våren är så fin när man hittar nya små gröna plantor som tittar upp. Bilen är ett måste när man har svårt att gå och inte kan bära något. Jag kör väldigt lite och den drar inte så mycket bensin. Nu när vår fina ICA butik brunnit och vi måste köra in till Växjö och handla är jag tacksam för min lilla bil.
  Det har regnat lite lätt några timmar.
  Kramar från oss

  1. Jag är också dålig på att bära, så kan jag inte köra till butiken måste jag ha hjälp. Kram

 8. Det är verkligen en frihet att ha bil. Skulle inte vilja vara utan. Hoppas du får regn nu då så gräsmattan klarar sig.
  Kram

Kommentarer är stängda.