Lördagen i Visby / Anna och Jacob Dubbe

Det blev en riktigt trevlig lördag igår utan några som helt problem med kommunikationerna. Jag kom in till stan i god tid och tog en sväng på Östercentrum och en promenad på Adelsgatan innan det var dags att gå till Länsteatern. Det var skapligt väder, men det blåste som attan, så jag var glad att jag valde vinterjackan när jag stod där hemma och velade och funderade på vad jag skulle ta på mig.

Länsteatern, som tidigare varit Missionskyrka, är en fantastisk teaterlokal och jag har genom åren varit där på många föreställningar och det ser aldrig likadant ut som förra gången man var där. Man bygger om och anpassar utrymmena för varje gång något nytt sätts upp.

Gårdagens föreställning var verkligen ett exempel på det. När man blivit visad in på det som var scenen, fick man börja med att hänga av sig ytterkläderna på klädställningar och när det började bli dags för start rullades ställningarna ut tillsammans med baren och annat som stod på scenen och in rullades en säng i stället och så började skådespelet. Den övriga enkla rekvisitan utnyttjades på ett helt fantastiskt bra sätt.

I pausen rullades baren in igen och man kunde få köpa både det ena och det andra. Jag valde kaffe och en väldigt god mandelkaka.

Det var en jättebra föreställning och jag var verkligen imponerad över den vackra sången. Både Anna (Stina Nordberg) och Jacob (Rasmus Mononen) sjöng enormt bra och tillsamman med de övriga i ensemblen blev det mycket njutbart.

Jag hade ju lite tid över innan bussen till Klintehamn skulle gå och Eva hade pratat om Pinchos, så där jag gick in och fick mig ett glas vitt vin och några smårätter, innan det var dags att gå till busstationen. Jag hade turen med mig den här gången också, för bussen skulle fortsätta till Hemse, precis som förra gången, så jag fick åka ända hem och strax före halvåtta var jag hemma igen.

I dag är det söndag och jag har inte riktigt klart för mig vad dagen bjuder. Solen skiner i alla fall och även om det blåser i dag också, så ser det rätt skapligt ut.

Dagens ordspråk:
När två strider kommer en tredje och tar bytet

Trevlig söndag!

18 reaktioner till “Lördagen i Visby / Anna och Jacob Dubbe

 1. Åh, så trevligt det låter, alltihop! Riktigt kul och fyndigt att utnyttja scenen till både publik och ensemblen! Bar i pausen – det var inte dåligt! Vacker skönsång och sen besök på Pinchos, hur trevligt som helst!
  Och sen buss ända hem, det blev en riktigt lyckad dag!
  Kram, Monica

  1. Det blev verkligen en fin lördag. Det enda jag kan klaga på är vädret, men det kan man ju inte göra så mycket åt.
   Kram

 2. Vilken bra och trevlig lördag det blev! Skönsång och sedan middag på lokal, då klagar man icke. Skönt att kommunikationerna fungerade som de skulle dessutom.
  Önskar dig en trevlig söndag!

  Kram

 3. Hej, vilken trevlig lördag du hade, vi hade också en trevlig dag, vi gick nämligen en guidad tur med historiken Christopher O’Regan i Gamla stan nåt som jag tänkt göra länge så duktig o rolig han är. Hela gruppen skrattade åt hans skämtsamma anekdoter o så kunnig om allt som rör 1700-talet! /Marie

 4. Vilken trevlig dag!
  Härligt att man kan börja gå på teater igen också.
  Bra att det fungerade med bussen också.
  Söndagskramar!

 5. Lät spännande – och du verkade njuta ordentligt av hela kvällen. Och så fick du åka ända hem också, inte dumt! 🙂
  Här är jag i full färd med att få till det här med dagishund. Har en liten strävhårig taxtik ”på gång”, får se hur det utvecklar sig. Vi har ju haft strv.tax som förstahund i 18 år, så vi gillar dom….. 🙂 🙂
  Men idag – och igår- har det blåst så hemskt att inget blivit gjort ute i trädgården. Bara i växthuset! 😦
  KRAM/Susie

  1. Så spännande att ni har en daghund på gång. Taxar är ju charmiga. Vi hade en släthårig tax när jag var barn.
   Visst har det varit ett otäckt blåsväder några dagar och det ser inte ut att bli trevligare precis., inte de närmaste dagarna i alla fall.
   Kram

 6. Jag läste så fel i kommentaren om Magnolior, jag tyckte det stod Magnollor och undrade vad är det….hahahaha tur jag har en tid hos optikern i maj…

 7. Så trevligt du beskriver din teatertur till Visby.
  Jag har inte kunnat kommentera på din blogg på länge, men jag gör ett nytt försök,
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.