Fem en fredag v. 16: Ysch

Nog har vi härliga dagar nu, men man får nog passa på och njuta, för det verkar som om de är annat väder på gång. Bosse var här igår med jord till mig, så nu på förmiddagen har jag varit ute och planterat dahlierötterna. Några i stora krukor och några i en plastback för förgroning tills det är dags att gräva ner dem i rabatterna.

Men innan jag gick ut uppdaterade jag hemsidan för Italiens vänner Gotland, för nu är de igång med sin verksamhet igen efter pandemiuppehållet. Aperitivo al Mille Lire är nästa aktivitet som väntar de italienska vännerna.

Nästa aktivitet för min del blir att fixa till lite lunch, men först mina svar på elisamatildas fredagsfrågor:

1. När blev du senast störd av ljud? Jag är ständigt störd av min tinnitus.

2. När senast höll du något hemligt? Kan väl ha varit någon gång när jag velat vara lite finkänslig.

3. Vad är den längsta period du inte pratat? Lever man ensam händer det att man inte pratar på ett eller annat dygn ibland, men jag har aldrig praktiserat medveten tystnad.

4. När är du som mest högljudd? När jag skrålar med i någon älsklingslåt utan att ta hänsyn till grannarna.

5. Vilket ljud ger dig mest obehag? Ljudet från en mygga när man försöker sova.

Dagens ordspråk:
Ingen har så stort hus att han inte behöver en god granne.

Trevlig fredag!

37 reaktioner till “Fem en fredag v. 16: Ysch

 1. Myggors inande är otroligt störande! Ibland när det blir för tyst pratar jag med mig själv. Det går bra det också! Ha en fin helg!

 2. Jag håller med om att myggors inande är bland det värsta som finns. Hör jag det i sovrummet så måste jag bli av med myggan för annars somnar jag inte, den saken är säker. Tyvärr har även jag lite tinnitus och det är inte helt roligt kan jag säga. Än värre blir det när jag är förkyld.

  Önskar en fin fredag!

  Kram

 3. Störande ljud hade jag för några dagar sedan. Hade precis satt mig på toa när det började låta som någon använde en borrmaskin i garderoben. Så slöt det plötsligt för att starta igen några gånger. Vi lyckades inte reda ut vad det var men när jag skulle borsta tänderna med eltandborsten på kvällen så var den helt död och då förstod vi att den fått fnatt. Jag laddade upp den och sen uppförde den sig likadant nästa dag. Så nu är ett nyinköp på gång.
  Kram

 4. Tinnitus måste vara jobbigt att leva med. Jag kommer på mig med att prata lite med mig själv ibland, då kan jag inte få mothugg.

 5. Ja, vilken härlig vecka det har varit vädermässigt! Så varmt att köksdörren har stått öppen ut till altanen hela dagarna och värmen i huset var avstängd (men sattes på på nätterna). Såå skönt!
  Ibland får man hålla inne med något när man inte vill stöta sig men någon, det är väl tur det!
  Prata för mig själv gör jag ofta…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Riktigt så varmt har inte vi haft, men det har varit väldigt skönt ändå.
   Konstigt nog pratade jag nog mera för mig själv förr i tiden än nu när jag är ensam. Barnen brukade kommentera det ibland.
   Kram

 6. Då har du varit duktig idag. Vid den här tiden känner vi att vi saknar en liten täppa som vi hade senast i Ystad och haft större av tidigare. Instämmer att det gäller att passa på. Vi har planerat en söndagstripp men den kan bli inställd. Men innan stod det regn till 70 %. Nu är det ändrat till en ”vindsymbol”.
  Tinnitus är ingen trevlig defekt. Att höra mygg ina i det mörka sovrummet är inget jag uppskattar som favoritljud.
  Kom att tänka på min älskade mamma när jag läste om tystnad. Ibland fick jag så dåligt samvete när jag ringde henne på kvällen och hon berättade rakt på sak att jag var den första rösten som hon hört idag. Men det behövde jag egentligen inte ha. Både jag och S ringde våra mammor varje dag – när vi befann oss i Sverige.
  Helgkram, Bosse

  1. Visst är det roligt att ha en liten täppa och det här är precis lagom stort.
   Jag tror att vi får skapligt väder i helgen i alla fall. Kram

 7. Det är skönt att många aktiviteter är igång igen. Jag brukar ”muttra” för mig själv både hemma och på jobbet, bra svar får jag och kollegorna är härdade tror jag. 🙂 Ha en skön helg!

 8. Jag brukar prata med Minton här hemma. Det kan gå flera dagar utan att jag träffar någon. Myggor är inte kul för dom sticks och för oljud.
  Kramar från oss

 9. myggor, ja. de är hemska när de börjar på just när en har tänkt sova. jag hoppas att vädret håller sig imorgon också, så jag hinner sitta ute och läsa lite. jag kan vara tyst ganska länge. på morgonen vill jag absolut ha tyst. och visst är det skönt att det börjar komma igång en del aktiviteter. har till och med åkt tåg, förresten

  1. Jag vill också ha tyst och lugnt på morgnarna. Nu är jag ensam så det är ingenting som stör morgonfriden, det var annat förr….
   Och jag har åkt buss flera gånger i vår och ska göra det i morgon också.

 10. Nog verkar det rätt härligt att planera för dahlior, så vackert det kommer att bli! Och så vackert det redan är, även om det tydligen ska bli lite svalare några dagar. Hoppas du får en fin helg!

  1. Jag skulle inte ha något emot lite regn nu, för vi har väldigt torrt och redan bevattningsförbud. Ha en fin helg själv!

 11. Ooooja, den hade jag förträngt, myggan, eller i plural, fy bubblan så hemskt. Alltid kring öronen också, o när den tystnar väntar man bara på sticket! Så du tillhör dahlia-folket, gräva upp och gräva ner, beundrar er som orkar!
  Trevlig helg!

  1. Myggor är hemska och det gäller att man inte får in dem.
   Jag tycker att det är rätt behändigt med dahlior faktiskt. Trevlig helg själv!

 12. Oj, så många kommentarer! Min man håller också på och krukar dahlior, vi har en hel del, och de samsas med chiliplantor, tomatplantor, pelargoner och ett och annat annat i vinterträdgården, men det är inte riktigt läge att plantera i växthusen ännu, även om det inte blir minustemperaturer att tala om, enligt väderrapporten.
  Jag är ljudkänslig, mera ibland. Måste då och då gå ut från t.ex. restauranger när det blir för högljutt sorl, jag blir helt – ja, det går inte att förklara. Lågt i tak och mycket prat är obehagligt. Och två oförenliga ljud på samma gång är som knivar i mina öron! När jag är ensam hemma är det tyst nuförtiden. Min man lider av tinnitus och bör ha ljud på hela tiden, dessutom är ha cineast och ser på filmer med för mig obehagligt ljud! Jag får bara anpassa mig… Njuter av vårens fågelsång!

  1. Dahlior är ganska trevligt tycker jag. Vi får väl se om jag är för tidigt ute eller inte,
   Jag tycker inte heller om oväsen, men nu när jag är ensam står radion på för det mesta, det blir så hemskt tyst annars.
   Vårens fågelsång är ljuvlig och jag är glad över mina hörapparater som gör att jag ännu kan höra dem.

Kommentarer är stängda.