Skam den som ger sig

I skrivande stund har vi nästan 14º och solen lyser från en klarblå himmel, men det blåser ganska mycket. När jag morgonpysslat färdigt och ”påskat av” var jag sugen på att gå ut och leta checkpoints. Det är ett bra tag sedan jag gjorde det senast. Många av dem jag har kvar ligger nere vid stranden, så med tanke på blåsten valde jag att göra ett nytt försök med dem jag missat i skogen tidigare: nr 125 och 129 och i dag gick det bättre.

Nr 125 hittade jag efter mycket kryssande mellan stock och sten och rise. Jag gick inte tillräckligt långt förra gången jag letade efter den, så det var inte så konstigt att jag missade den. Nr 129, som jag försökt hitta två gånger, stod där den borde ha stått de gångerna också. Antingen har man missat att placera ut den eller också hade någon plockat bort den. Nu har jag registrerat dem i alla fall, så nu är även de avbockade på kartan.

Nu är verkligen blåsipporna i sitt flor och vitsipporna kommer mer och mer. Det är nog snart dags för ett besök i Masshagen, för det finns ingenting som går att jämföra med den i vitsippstid.

När jag kom hem hade jag gått 3,5 km och 5762 steg och var väldigt varm och väldigt rädd för att jag skulle ha fått fästingar på mig, så av med kläderna och in i duschen. Efter den saneringen och en omgång rena kläder har jag nu ätit lunch och i eftermiddag sätter jag mig ute och läser eller löser korsord och bara har det skönt.

Dagens ordspråk:
Det är lättare att förlora en vän än att vinna en.

Trevlig torsdag!

14 reaktioner till “Skam den som ger sig

 1. Vilken bra start på dagen och vilken härlig promenad. Den som söker hon finner helt enkelt. I dag är det verkligen härligt väder här vilket passade perfekt med tanke på vår träning. Nog känns det gott med lite vårvärme.

  Kram och njut nu av eftermiddagen!

  1. Jag har suttit ute och fikat, men det var på gränsen för vad man kan kalla behagligt. Det blåser som attan och då är 14º inte speciellt mycket. Kram

 2. Det verkar ju onekligen som om nr 129 hade tagits bort av någon (?), när den nu var där du tidigare letat! Nåja, huvudsaken är ju att du hittat den!
  Så skönt med lite varmt vårväder! Idag har vi faktiskt haft dryga 18 grader, men vi har först varit och vaccinerat oss för fjärde gången och sedan varit i Trelleborg och inhandlat en kostym till maken, vilket tog sin tid… Så vi har inte hunnit vara ute så mycket idag.
  Ha en skön torsdagskväll, kram, Monica

  1. Så varmt har vi inte haft, men jag satt ut och fikade i alla fall. Kostyminköp måste absolut få ta sin tid. Kram

 3. Idag blev det en stadsresa. Maken skulle kolla blodtrycket så då uträttade vi lite annat också. Vi ställde oss i drop-in kön och fick 4:e sprutan. Det gick galant, vi köade nog knappt 5 min. En liten vända till Willys och sen hem till en väninna där vi fick te och nybakade saffrans-scones med blåbärssmör. Mycket gott. Medan maken var på vårdcentralen så gick jag en promenad på kyrkogårdarna vid vattentornet. Där blommade massor av blåsippor och det var väldigt fint. Sen hemresa och sonen tog bilen direkt han kom hem och åkte och fick däcken bytta och så tankade han den så nu är det bara att ut och köra igen.
  Kram

 4. Vi har också suttit ute och fikat idag. Det var rejält varmt i solen så vi fick dra oss in i skuggan, för glassen smälte. Vilken tjusig header du har!Kram

 5. Härlig promenad … och igår fick jag Finspångskartan med ”mina” checkpoints i lådan – vi ligger lite efter här och årets startdag var igår. Jag testade ju på lite under någon månad förra året och har väl tänkt försöka lite mer på allvar i år 🙂
  Underbara bilder på sipporna!
  Kram

  1. Så roligt att ni också är igång nu. Det är lite sporrande att ha något mål när man ska ut och motionera. Kram

  1. Om jag fått någon på mig sköljde jag nog bort den i duschen, så det känns lugnt. Jag hade borrelia häromåret och det var inte roligt att behöva äta antibiotika.

 6. Så vacker header du har. Magnolia är en favorit. Fästingar är inte kul men jag har aldrig blivit biten trots skogspromenader.
  Kramar från oss

  1. Förra året fick jag en fästing väldigt tidigt i april. Vi har gott om fästingar här och man påstår att det är rådjurens fel.
   Kramar till er!

Kommentarer är stängda.