Äntligen blev det en dag….

…..med lite vårvärme, för igår var det riktigt skönt och jag var ute en stor del av dagen. Gräsmattorna är räfsade och har fått lite gödning och trädgårdsmöblerna är utplacerade i kökshörnan och på terrassen och även solstolen har fått komma ut.

Tvättade köksfönstret gjorde jag också och det behövdes verkligen. Sedan var jag och hämtade några kannor vatten från regnvattentanken och hällde på krukorna och på tulpanerna i rabatten, för det är väldigt torrt nu.

När jag var färdig för dagen ställde jag ut solstolen och sträckte ut mig där och låg och njöt av den goda värmen och när det blev dags för eftermiddagskaffe testade jag om det gick att sitta ute i kökshörnan och fika och det gjorde det. Det var riktigt skönt och penna och suddgummi fick följa med ut tillsammans med GA och så satt jag där och löste dagens kryss. Så mysigt!

I dag skiner solen igen och väderappen säger att det ska bli 13º, så lite längre fram på dagen ska jag ta och städa uteförrådet. Det har varit så trångt därinne, men nu när trädgårdsmöblerna är utflyttade går det att ta sig fram där. Det blir så lätt rörigt i ett sånt där ”klambarhul” där man bara ställer in saker och ting där det finns en ledig plats. Dessutom har jag hållit på med planteringar där inne, så golvet påminner om ett ”stampat lergolv”.

Dagens ordspråk:
När musen skrattar åt katten finns det ett hål i närheten.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “Äntligen blev det en dag….

 1. Det lät som en väldigt behaglig dag och så skönt att kunna sitta ute och njuta av vårvärmen! Sitter man i lä så kan det vara riktigt skönt.

  Kram och god onsdag!

 2. SÅ skönt det låter att sitta i solen, dricka kaffe och lösa korsord! Jag avundad dig din lilla nätta trädgård; vår trädgård är visserligen inte stor, men lite föör stor för min rygg…
  Ordspråket idag är jättebra!
  Ha en riktigt skön fortsättning på dagen, kram, Monica

  1. Dagen fortsätter med sol och friska vindat och nu har jag städat av i förrådet och även mig själv. Dags för lite eftermiddagskaffe faktiskt. Kram

 3. Fika ute är så gott och du kunde även ta en vilostund i trädgården. Idag har vi haft lite kyliga vindar men under påsken var det varmt.
  Kramar från oss

 4. Här har varit flera helt ljuvliga dagar, så varmt och man kan se snön smälta så snart är det bart på hela åkern ner mot sjön.

 5. En härlig dag igår, men ändå härligare idag. Kom hem nyss efter att ha varit till Stenhuse Gård i Sanda och köpt sparris, MASSOR! Både soppsparris och vanlig lyxig – och det är vad vi ätit nyss till lunch. Lättkokt sparris av båda sorterna – den dyra var naturligtvis godast – med hemgjord romröra, parmesan, smält smör, salt och peppar. Alltså första riktiga vårlunchen! 🙂
  Så nu ska jag ut på altanen och på framsidan och fixa lite, sen får man nog gå in i växthuset och värma sig. Igår var det +40 grader trots att luckorna var öppna!! 😦
  KRAM/Susie

 6. Livet känns alltid mycket lättare när möblerna ska lyftas ut/fram igen.
  Det ser mysigt ut på båda sidorna. Jag gillar också att fika och lösa korsord utomhus – i rätt väder/kläder.
  Helgkram, Bosse

Kommentarer är stängda.