Selfie nr 16

Påskveckan fortsätter med vackert väder och i dag ska det bli lite varmare också, så jag tror att jag ska gå ut och vårräfsa gräsmattorna och så på lite gödning på dem. Tvättmaskinen jobbar för fullt, sängen är bäddad och blommorna är vattnade och nu gäller det bara att korrläsa det här en gång till innan jag uppdaterar det, sen kan jag gå ut.

Igår slappade jag mest, men jag gick ut på en Klinterunda på förmiddagen i alla fall. Jag funderade först på att gå till Kustgrillen och köpa en grillad korv till lunch, men gick förbi den och fortsatte till Konsum och gick in där en vända, men fick ingen inspiration, så jag gick hem och plockade ut en bit kålpudding till lunch i stället och den smakade lika bra som det brukar.

Nu konkurrerar verkligen svalört och scilla

Så var det dags igen för en ny selfie och nu är det nr 16 som Klimakteriehäxan har totat ihop och här kommer min version av den, en och annan nödlösning fick jag använda. Hoppas du ursäktar!

1. Varje morgon: Lingongrova

2. Konstverk jag inte glömmer: Adams Skapelse (av Michelangelo, som jag såg på vår första gemensamma resa till Rom när Åke fyllde 50 år.)

3. Favorit på kakfatet: Ett-två-tre (det finns i och för sig godare….)

4. Färdigmat: Enportionsrätter 

5. Älsklingslåt: Ring, Ring (det är aldrig fel med ABBA)

6. Spel: Gratisversionen av Harpan (spelade jag varje kväll ett tag)

7. Så känner jag mig: Nyfiken (man vet aldrig vad som väntar runt hörnet?)

8. Beundrar: Nightingale, Florence

9. Bokfavorit: Eldvittnet (av Kepler, kanske inte en riktig favorit, men den står i bokhyllan och börjar på E )

10. Vårtecken: Tussilago

11. Sport jag gillar: Orientering (var jag rätt duktig på när jag gick i skolan)

12. Färg som piggar upp: Grönt

Dagens ordspråk:
Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

Trevlig tisdag!

24 reaktioner till “Selfie nr 16

 1. Jag glömde att det var måndag igår och därmed en ny selfie.
  Nu får jag väl ta itu med den, men först 11-kaffe på altanen.
  Kram/Kicki

 2. Snyggt löst som vanligt. Abba är alltid ett säkert kort och låtarna står sig helt klart i längden.
  Lingongrova finns alltid i frysen här hemma också. På morgonen blir det dock oftast yoghurt för min del. Man har sina vanor.

  Kram och god tisdag!

 3. Den ordflätan klarade du ju hur galant som helst! Klart att man får ta till nödlösningar här och där!
  Lingongrova lär vara Sveriges mest köpta bröd! Vi brukar köpa Lingongrova special, som är lite nyttigare…
  Nyfiken är en bra egenskap att ha, då blir livet aldrig tråkigt!
  Strålande sol, vindstilla och 13 grader här idag, så nu ska jag gå ut och lägga ut kogödsel i rabatterna
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag äter inte så mycket bröd, men lingongrova har jag alltid i frysen och tar fram en tre, fyra skivor åt gången.
   Här har det varit en helt fantastiskt fin dag och jag har ”jobbat ute” och avslutat med årets först middagsslummer i solstolen. Kram

 4. Lingongrova är en favorit här med, men inte till frukost.Nej, ABBA kan aldrig vara fel. Nu fick jag veta nåt nytt om dig. Inte visste jag att du var bra på orientering. Det är inget som passar en virrhöna som jag. Kul att läsa dina svar. Kram

  1. Det var bara på skolnivå, men då var jag faktiskt rätt duktig och tyckte att det var roligt. Nu nöjer jag mig med Hittaut.
   Kram

 5. orientering var ungefär min sämsta gren i skolan. tussilagon är fin. men här har den faktiskt blivit allt sällsyntare, tyvärr. nyfikenheten är viktig för livslusten. lingongrova är makens favoriträtt alla kategorier. jag förstår inte…

  1. Här är det rätt gott tussilago den tycker jag. Jag förstår mer än väl varför maken gillar lingongrova!

 6. Det gick galant det här, men måste först kommentera dina fantastiska blomsterhav! Wow säger jag bara…
  Konstverket fick jag googla på, är inte så bevandrad i konst, men nog kunde han måla Michelangelo, dessutom i en totalt obekväm ställning med armen rakt upp i taket!
  Nyfiken bör man vara, annars blir livet alltför trist och tråkigt. Känner inte till kakan, men enportionsrätter kan vara bra att ha. Länge sedan jag lade patiens, visst är Harpan det? I perioder i livet har jag lagt mycket patiens, när jag levde stressigt, då innan internet fanns, blev alltid lugn av att sitta och spela. Ha en fortsatt solig vecka

  1. Den där takmålningen var verkligen en imponerande syn för en som inte heller är så bevandrad i konsten. Ett hg socker, två hg smör, tre hg mjöl, det blir en ”ett två tre-kaka”.

 7. Nickar instämmandes mot: Lingongrova, Ring Ring, Tussilago, grönt passar perfekt i denna årstid och Harpan ja det är ett måste 🙂

 8. Sr mycket tussilago på vägkanterna nu, så fina! Annars är grönt vårens färg, utan tvekan. Det roliga med en-två-tre-kakor är att jag aldrig minns på raken vilken av ingredienserna som motsvarar vilken siffra … Tack för att du bjuder på ännu en fin selfie!

 9. Du har fått ihop en fin fläta som vanligt. Jag har inte ork just nu men det blir bättre. Lingongrova tycks vara populär men jag äter något som heter fröbröd med väldigt lite kolhydrater. Tussilagon har jag inte sett ännu men vitsipporna blommar.
  Kramar från oss

  1. Här har vitsipporna börjat blomma, men något riktigt flor är det inte ännu, men det kommer väl. Kramar till er!

Kommentarer är stängda.