Visbytur på Påskdagen också

I dag har vi Annandag påsk, solen skiner, det är lite lätta molnslöjor och alldeles vindstilla så här på morgonen, eller man kanske ska säga förmiddagen, för klockan är nästan tio nu. Jag har suttit ute på terrassen med min kaffekopp och den sista portionen av efterrätten från långfredagen. Få se vad jag hittar på att göra i dag?

Igår förmiddags ringde Ann-Marie och förslog att vi skulle träffas och det tackade jag ju inte nej till. Klockan var nästan elva och nästa buss gick 11:25, så det var snabba ryck, men jag hann i alla fall, men som vanligt är det lite äventyrligt när man åker Bergkvarabuss.

Det var en gammal skraltig buss med stenhårda säten och säkerhetsbälten som hängde och slängde hit och dit, men det var inte det värsta; när bussen skulle gå lyckades chauffören inte stänga bakdörren helt! Han undersökte den både utifrån och inifrån, stannade motorn och startade den igen, ringde någon och kom till slut fram till att vi skulle vänta tills det kom en ny buss från Visby, men just när vi passagerare hunnit meddela dem som väntade på oss att vi var försenade, gick dörren helt plötsligt igen och vi var på väg trots allt.

På busstationen väntade Ann-Marie och eftersom det var hög tid för lunch började vi med att gå Adelsgatan fram, spanande efter något matställe som var öppet. Det mesta var stängt, men en bit ner låg det ett litet ställe som heter Tuppens krog och där blev vi väl mottagna. Som dagens lunch hade de fisksoppa med saffransaioli och coq au vin. Vi valde fisksoppan och den var jättegod.

Vi blev sittande länge och medan vi satt och njöt av maten och pratade om sådant som hänt sedan vi träffades senast, skingrades molnen och när vi kom ut var det soligt och fint väder, även om det blåste lite snålt.

Vi gick ner till Botaniska trädgården där det fanns många nya planteringar att titta på. Dit måste jag gå snart igen så att jag får följa hur de utvecklas, för det såg jättespännande ut. Sedan fortsatte vi till Almedalen och över hamnen, där en av Destination Gotlands båtar just angjorde, och så via Palissaderna fram till Söderport.

När vi kom fram till busstationen skiljdes vi åt, för en buss till Klintehamn stod och väntade på mig. Den här gången var det en ny och fin buss med fräscha, mjuka och fina säten, så det blev en betydligt trevligare hemresa och dessutom skulle den fortsätta till Hemse, så jag fick åka hela vägen hem.

Dagens ordspråk:
Kärleken och elden måste man alltid vakta.

Trevlig Annandag påsk!

20 reaktioner till “Visbytur på Påskdagen också

 1. Vilken trevlig påskdag det blev för din del och så god lunchen lät.
  Skönt att det blev en modernare buss som transporterade dig hem igen. Det är ju en fördel om det mest grundläggande fungerar.

  Kram och god annandag påsk!

  1. Vi är inte helt nöjda med Bergkvarabuss om man säger så och har svårt att förstå hur Regionen kunde slå undan fötterna på de gotländska bussägarna och byta ut en väl fungerande kollektivtrafik genom att lämna uppdraget till Bergkvarabuss.
   Kram

 2. Nej men hahaa, en sådan äventyrlig tur. Man hade kunnat tro att det var i ett annat land än i Sverige, kanske i Grekland eller så där – där som det inte verkar vara så noga med besiktningar osv 😀

 3. Det låter som en trevlig utfärd trots problemet med den första bussen! Så fint med den ”blå mattan” av scilla! Här är mina scillor helt överblommade och blå pärlhyacinter har tagit över. Jag har varit ute och gödslat alla rabatter idag, nu ska det läggas på lite kogödsel. Man får ta lite per dag, för det är tungt arbete.
  Ha en skön annandagseftermiddag och kväll!
  Kram, Monica

  1. Här blommar ännu scillamattorna fint.
   Tänk så fint det kommer att växa i dina rabatter när de fått gödsel. Visst får man ta lite i taget så att man inte överanstränger sig. Kram

 4. Har dålig erfarenheter av Bergkvara buss. Soppan hade jag också valt.
  Trevligt med en utflykt och att solen tittade fram.
  Kramar från oss

 5. Fint att du kom iväg där och att bussen till sist fungerade som den skulle.
  Har väl under mina 10 år på denna arbetsplats fått byta buss två ggr, statistiskt sett så är det väl ingenting, men lite knepigt när det sker ändå.

  God lunch blev det ju också, smaskens.

  Ha nu en fin kväll Ingrid.

  1. Jag gillar ju att åka buss och slippa köra, men det är ju trevligt när allt fungerar.
   Hoppas att du också har en fin kväll!

  1. Nu gjorde det ju ingenting egentligen. Jag kunde ju gått hem och ta bilen i stället, men det ordnade ju upp sig. Kram

 6. Här har man också valt bort de lokala bussarna och det har också varit en del gnissel. Men du fick en fin visbytur och god mat iaf!

 7. Tack själv Ingrid, det var fina timmar och 5 km promenad är inte illa.
  Nu är bilen packad och onsdag o torsdag är tingade för hämtning på fritids.
  I morgon har jag som förra gången en lunchdate i O-hamn😉.
  Stor varm kram till Dig.

  1. Det blev verkligen en trevlig påskdag! Hoppas att du får en behaglig resa tillbaka till Skåne och en trevlig lunchdate i Oskarshamn!
   Kram

 8. Vet du, det blev vår till slut även om isen ligger halvmetertjock på sjön. Det är varmt och solen skiner och fåglarna kvittrar och det kommer nya för varje dag. Allt börjar leva upp och det luktar jord och porlar i bäckar. Jag är på bra humör minsann

 9. En fin tur, trots den äldre bussen på resan till Visby. Botaniska trädgården har jag besökt många gånger. Jag tyckte det var så trevligt att promenera där när jag arbetade i Visby. Ha dé fortsatt bra!

Kommentarer är stängda.