Skärtorsdagsutmaning

Det småregnar den här Skärtorsdagen, så det blir en blöt historia på turen till Blåkulla för de påskkärringar som tänkt sig iväg dit. Jag ska ta en vända med dammsugaren och så ska jag åka och handla. Någon promenad blir det nog inte i dag.

Jag satt och bläddrade i min gamla blogg Dagens rapport från Stenstugu och den 3 april 2009 hittade jag en utmaning från Doris. Utmaningen går ut på att man ska googla på sitt förnamn och sätta till ordet är. I mitt fall blir det alltså Ingrid är. Sedan ska man redovisa de fem första träffarna.

Det var ju lite spännande att göra ett nytt försök och resultatet blev inte detsamma i dag som 2009. Den här gången sökte jag med Bing. Testa du med vetja! Glöm inte att sätta in är efter ditt förnamn när du söker!

INGRID ÄR:

Ingrid är en av allt fler som nekas färdtjänst.

Ingrid är ett kvinnonamn med nordiskt ursprung. Den ursprungliga formen av namnet var Ingifridh, sammansatt av gudanamnet Ing och fridh som betyder skön eller älskad.

Ingrid är ”Klarna” för leveranser. Tar in mångmiljonbelopp.

Ingrid, 82, är Sveriges första kvinnliga fotbollsdomare.

Ingrid är ett fint namn tycker jag. Jag har en kusin som heter Ingrid. Min mans farmor heter Ingrid. Vår dotter har fått Ingrid som extranamn. Min kompis som också är min svägerska har en mamma som heter Ingrid.

Det var de första fem träffarna jag fick på Ingrid är, men tilläggas kan, att jag döptes till Ingrid på grund av att pappa hade haft en väldigt trevlig fästmö med det namnet, så det ville han att jag skulle heta och mamma protesterade uppenbarligen inte.

Dagens ordspråk:
Den enes bröd den andres död.

Trevlig Skärtorsdag

 

24 reaktioner till “Skärtorsdagsutmaning

 1. Det måste jag testa för det lät väldigt kul. När jag gick i skolan var det tre flickor i min klass som hette Ingrid, så två av dem fick kallas för sitt andranamn i stället. Glad Påsk!

  1. När jag gick på läroverket i Visby var vi också flera Ingrid och Inger, så då kallades jag Elisabeth i skolan. Glad Påsk Gunnel!

 2. Kul att du dammade av den uppgiften igen några år senare. Någon Ingrid har jag ofta haft i närheten. Min pappas lillasyster hette så. En mycket trevlig tjej, som var ett år yngre än mig och bodde på min gata hette Ingrid. Vad snäll din mamma var. Eller visste hon om det innan beslutet tro? Jag tror inte jag lyckats och om S hade försökt går ju inte att veta något om med tanke på två döttrar. 🙂
  Glad Påsk på dig.
  Kram, Bosse

  1. Ingrid är ett vanligt namn bland kvinnor i min ålder. Här i området är vi för närvarande fyra stycken.
   Glad Påsk Bosse!

 3. Vilken kul uppgift och roligt att du gjorde om den. Mitt namn har nästan en liknande förklaring. En mycket vacker kvinna hette som jag och min mamma protesterade inte heller. Ingrid är ett mycket vackert namn tycker jag!

  Kram och god skärtorsdag!

  1. Jag tycker om att heta Ingrid och gillade inte alls de år på läroverket när jag fick nöja mig med att kallas för Elisabeth. Kram

 4. Här blev det ett resultat vid googling: Ärkeängeln.
  Hoppsan, otippat. 😉
  Den enes bröd den andres död….tyvärr verkligt i många fall..

  Ha en fin kväll Ingrid.

 5. Jag är snart på väg till Blåkulla, synd att du inte åker dit, för då kunde vi ses där.
  Grått väder här och lite regn i luften. Kanske bättre på Blåkulla.
  Min mor hette Ingrid, fint namn.
  GLAD PÅSK!

 6. Ingrid är ett väldigt fint namn, som nog finns i alla generationer. En av mina kollegor på jobbet döpte sin yngsta dotter till Ingrid, för att ”ingen kan bli arg på en Ingrid, det låter så snällt”, sa hon. Lite lustigt att du fick namnet efter en gammal fästmö till din pappa…
  Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK! 🐥
  Monica

  1. Jag hade en lite Ingrid tvärs över gången på en flygresa och jag hajade till varje gång föräldrarna tilltalade henne. Annars är det många äldre kvinnor som heter Ingrid. Jag känner nog inte till några yngre som har det som förnamn.
   Glad Påsk Monica!

 7. Känner flera Ingrid i lite olika åldrar, fint namn. Hoppas nu att du får fina påskdagar!

 8. Det var ju en kul utmaning! Ingrid finns det flera i min krets som heter, vackert namn!
  När jag googlade på Gerd så fick jag bara upp att jag är en magsjukdom 😀
  Glad skärtorsdagskväll, kram!

 9. Vilken kul grej men det blev inget när jag testade. Hade två skolkamrater son hett Ingrid men inga i släkten.
  Önskar en trevlig Påsk

 10. Märthorna och Märtorna minskar och minskar… ”Märtha är” gav endast kronprinsessan Märtha och Märtha Louise… Ha det gott!

  1. Jag känner/kände en Märtha i alla fall. Hon lämnade ett recept efter sig ”Märthas korv” och det har jag lagat många gånger. Det påminner om korvstroganoff. Ha en fin helg!

 11. Den här utmaningen var ju rolig 🙂 Ska kolla vilka resultat jag får!
  Igår hade vi det också blött, idag sol och aningen varmare, +4 tillsvidare.

Kommentarer är stängda.