Vårvädret och De Tolv

Sol, fem plusgrader och friska vindar – det är dagens väderläge. Igår varnade min väderapp för ”snö kl 16.00” igen, men som tur var hade den fel. Det klarnade upp i stället och blev lite småsoligt fram på sena eftermiddagen, så vi klarade oss undan med blotta förskräckelsen. Jag har ju sett hur besvärligt det varit på sina håll på fastlandet. I dag har jag varit ute på en Klinterunda på förmiddagen och det var ganska behagligt trots blåsten.

Ännu syns det inte till några påskris på samhället, men vid den här trappan på Donnersgatan hyllar man våren i alla fall.

På hemvägen gjorde jag ett nytt försök med Hittaut’s kontroll nr 129 som jag missade förra gången jag var ute och letade efter den, men det gick inte bättre i dag. Det vill sig inte! När jag ändå var i närheten av Suderviljan gick jag in där och köpte en bukett påskliljor. Det måste man ju har när det är påsk. Ägget är för säkerhets skull ännu tomt!

De senaste eftermiddagarna har jag roat mig med en  mycket bra serie i tio avsnitt på Netflix, medan det regnat och ruskat ute. Det är en belgiska import som heter ”De tolv” och den innehåller mordmysterium, rättegångsraffel och karaktärsdrama i ett och den är riktigt bra!

Viaplay har jag redan stängt ner igen, för den sjätte säsongen av Outlander motsvarar inte alls mina förväntningar, så det räcker med de två veckornas provperiod. Jag hann se fyra avsnitt och det räcker för tillfället.

Dagens ordspråk:
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Trevlig lördag!

8 reaktioner till “Vårvädret och De Tolv

 1. Här har vädret varit riktigt omväxlande, sol och regn om vartannat hela tiden, riktigt aprilväder. Och blåser gör det!
  Konstigt att du inte kan hitta kontroll nr 129! Kan dom ha missat att sätta ut den, eller har någon roat sig med att ta bort den?
  Så fint du redan har påskpyntat med både dukar, ägg och påskliljor! Det ska jag också göra nästa vecka.
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Visst är det konstigt att jag inte kan hitta 129. Hoppas att påskliljorna håller sig några dagar. Kram

  1. Kul att veta att vi har samma tupp. Jag köpte min på Kupan för några år sedan och jag tycker mycket om den. Kramar till er!

 2. Precis en sån påskduk har jag i sommarstugan! Hur gammal kan den vara? 40-50 år? Ha en fin måndag!

Kommentarer är stängda.