Fem en fredag v 14: Verb

Det är regn och rusk i dag, men det gör inte så mycket. Jag har jobb att göra inomhus och jag behöver inte ut. Fast jag var ute en liten vända och kolla rabatten och nu när det har kommit lite regn börjar tulpanerna minsann visa sig och lite annat smått och gott också.

Jag har suttit vid datorn på förmiddagen, men nu ska jag gå ut i köket och sätta igång med matlagning, men först elisamatildas fredagsfrågor:

 1. När lånade du senast? Det måste ha varit någon bok från ”Husbiblioteket”.
 2. När badade du senast? Det är länge sedan! Jag har inget badkar och i somras badade jag varken i havet eller i någon pool.
 3. När betalade du senast? För en stund sedan när jag swishade iväg pengar till Postnord för påskkort.
 4. När väntade du senast? Det är en evig väntan tycker jag. Till exempel: väntan på vårvärmen, väntan på att Ryssland ska dra sig ut ur Ukraina, väntan på att livet ska återgå till det man tycker är normalt och väntan på att jag ska vinna storkovan på Lotto.
 5. När spelade du senast? På Lotto i onsdags och i kväll är det en ny omgång, men jag spelar med ansvar och har bara en enda rad, samma som jag haft i ”hundra år”.

Dagens ordspråk:
Innan du lånar pengar av en vän bör du bestämma vad du behöver mest.

Trevlig fredag!

35 reaktioner till “Fem en fredag v 14: Verb

 1. Så det kom inte snö till er utan regn. Jag önskade mig regn men det kom massor med snö, minst en dm inatt och bara fortsätter och fortsätter. Skogens alla fåglar har kommit till mitt fågelbord i ovädret. Stormar så man inte kan se ut. Kinabror och jag får stanna hemma från fredagsnöjet idag. Inte handla mat eller gå på lunch utan får stanna inne och leta upp någon gammal mat.

  1. Och det har kommit massor med snö längre ner i Sverige också. Kusin Göran och min syster Barbro har lagt ut bilder från Arboga respektive Örebro och det ser ut som rena vintern. Hoppa att vi slipper undan!

  1. Jag skulle vilja ha badkar, men nu, med tanke på min ålder och att jag lever ensam, är det nog bäst att hålla sig till duschen.

  1. Jag har just ätit en portion och det var verkligen gott och jag får många bitar att lägga i frysen. Trevlig helg själv Marie!

 2. Här började dagen soligt men sedan blev det snö, hagel och regn.
  Något säger mig att det vankas kålpudding vilket absolut inte är det sämsta.
  Vi har två lottorader och jag undrar om inte våra påminner om varandras för när du vinner har vi också vunnit vid några tillfällen. Än så länge bara småsummor men vem vet…

  Önskar en fortsatt fin fredag!

  1. Då får vi hoppas att vi snart får den där storvinsten som vi väntar och väntar på.
   Ha det så bra själv!

 3. Snabbt och enkelt att betala med både Swish och Blipp! Kålpudding, mums! Det lagar jag till lite då och då och det blir alltid gott!

  1. Det är bra mat att lägga i frysen, så jag gör alltid en stor sats. Det är gott att ha när man vill göra det lite enkelt för sig någon dag.

  1. Jag har en granne i huset som har och köper hur mycket böcker som helst och delar med sig frikostigt. Hur bra som helst!

 4. Kul med andras svar! Skrev mina nyss men de publiceras först imorgon.
  Det stämmer att vi också väntar på våren, och på att kriget ska ta slut.
  Kram!

 5. Kålpudding som är så gott. Vi har fått regn, hagel och nu snöar det så vi ligger i soffan och myser.
  Så fina blommor du har .
  Kramar från oss

  1. Här har vi sluppit hagel och snö i alla fall, men det har regnat från och till nästan hela dagen.
   Kram

 6. Kålpudding med risgröt har jag inte testat, men tror det smakar. Som finne gör jag alltid min kållåda med ris, men då har jag i vanligt ris som får gå färdigt i själva lådan i ugnen. Alla sätt är bra! Jag har som du samma lottorad sen urminnes tider, man vågar ju inte byta nu, då skulle ju de gamla numren vinna direkt! Trevlig helg

  1. Jag har kommit på det här att blanda köttfärsen med osötad färdigkokt risgrynsgröt och det blir helt perfekt.
   Nej inte vågar man byta ut den raden!! Kram

 7. Ja, jag gissade också på kåldolmar eller kålpudding. SÅ gott, men eftersom maken totalvägrar kål, så lagar jag aldrig det.
  Här har det varit riktigt aprilväder idag – alla sorter: Ösregn, snöblandat regn, solsken om vartannat.
  Så det blev en en innedag igen…
  Ha en trevlig fredagskväll, kram, Monica

  1. Min kålpudding blev jättegod. Synd att maken nekar kål! Här har varit blåst, regn och sol om vartannat, men snö har vi sluppit i alla fall.
   Kram

 8. Kålpudding gjorde jag i höstas, men den är slut nu. Just nu hoppas jag på en ny kyl/frys, så det är inte läge just nu att laga mer som ska in i frysen…

 9. kålpudding är jättegott. jag brukar göra det i lergryta. och jag har också ris i färsen.ja, måtte Ryssland snart dra sig tillbaka. nu tycks de ha siktat in sig på den civila befolkningen. helt förfärligt. hoppas att du får en bra helg. ute och/eller inne

  1. Det känns verkligen helt förfärligt det Ryssland gör i Ukraina. Jag vet inte hur man ska förhålla sig till det. Jag är född under andra världskriget, ska jag dö under det tredje???

 10. Kålpudding, så gott! Jag brukar också ta färdig risgröt i stället för att koka riset själv.
  ”Intet är som väntans tider” och det är mycket man väntar på nu.
  Kan ingen få galningen Putin att lägga av snart. Som man väntar på att det kriget ska vara över.
  Nu snöar det igen, det räckte tydligen inte med nära tre dm som kom till igår. VÅR! Det är vad vi vill ha NU!
  Kram

  1. Det går ju precis lika bra med den där färidga osötade risgrynsgröten när man gör kålpudding. Den blev förresten jättegod.
   Usch att ni fått ännu mera snö. Här är det solsken i dag, men blåsigt som attan.
   Kram

Kommentarer är stängda.