Nu är det dags för sommartid igen

Jag hade ju trott att vi skulle slippa de här tidsomställningarna vid det här laget, men så är det inte. I kväll eller i natt kl 02.00 eller senast i morgon är det dags att flytta fram klockan en timme. Själv brukar jag vänta tills söndagsmorgonen. Datorn, mobilen, aktivitetsarmbandet och min parkeringsskiva klarar av det på egen hand, men övriga: väckarklockan, armbandsuret, den fasta telefonen, radion, väderstationen och bilen ska ställas om manuellt, så det är lite pyssel.

Även om jag tycker att det är larvigt att vi ska hålla på så här, passar det mig rätt bra att vi går över till sommartid, för jag vaknar ändå rätt tidigt på morgnarna nu när det är så ljust och ljusare lär det ju bli. Det brukar kännas motigare på hösten när vi går tillbaka till normaltid igen. Jag skulle föredra att ha sommartid som normaltid året om, om jag fick välja, men det lär jag väl inte få?

I dag är det en solig lördag, men det blåser friska vindar. Jag har suttit ute på terrassen en stund och tittat på flygplanen som passerar över Odvalds och funderat på vilka de är och vart de ska ta vägen. Ett flög högt, högt upp rakt förbi solen och försvann i fjärran, medan K-strimman efter det, så sakta sjönk ner mot hustaken.

Jag har väl inget program för lördagen direkt utom en vända med dammtrasan och dammsugaren, för det fuskade jag mig ifrån igår. På förmiddagen var det mycket daterande och efter lunch tog jag en promenad ner på samhället, för jag skulle ju se om det fanns våfflor någonstans och jag lyckades på första försöket – Kupan.

På Kupan var det rätt mycket folk och jag fick en trevlig pratstund med de som jobbade och jag träffade flera bekanta. Och givetvis drack jag kaffe och åt en våffla också. Man måste ju hålla på traditionerna.

Dagens ordspråk vet jag inte om jag håller med om riktigt:

Det har aldrig funnits ett bra krig eller en dålig fred.

Det har nog funnits många dåliga fredsöverenskommelser som givit upphov till nya krig. Se bara på Mellanöstern!

Trevlig lördag!

26 reaktioner till “Nu är det dags för sommartid igen

 1. Visst är det himmelskt gott med våfflor – jag fick äta hos min syster igår. Med grädde och hallonsylt!
  Ja, den här tidsomställningen kunde man slippa. Jag lider inte personligen av den, men många gör ju det.
  Lördagskram!

 2. Vad bra att du skrev om tidsomställningen, hade helt och hållet glömt bort det! Jag förstår inte vad den ska vara bra för och ”dom” har ju snackat i flera år om att ta bort det. Och visst föredrar man då sommartid…..
  KRAM/Susie

  1. EU har rekommenderat att den ska tas bort, men sen ska varje enskilt land avgöra hur det ska vara. Kram och trevlig helg!

 3. Jag hoppas också på att sommartiden får bli den nya normaltiden. Den passar mig bäst, och särskilt på vår och höst tycker jag att vi har bra nytta av de ljusare kvällarna. Men vi får väl se. Verkar ju inte som att de kan bestämma sig.
  I vilket fall som helst hoppas jag på sommartiden som normaltid, och tror inte ett ögonblick på forskningens resultat att vintertiden skulle vara bättre för hälsan. Inte för min hälsa i alla fall 😉

 4. Själv gillar jag sommartid eftersom jag föredrar långa och ljusa kvällar.
  När det gäller ordspråket så är krig aldrig bra men många freder har varit dåliga. Ett exempel på det är väl hur staden Berlin var delad i alltför många år.

  Kram och god lördag!

 5. Det verkar ju i alla fall, som att vi här i din blogg, är eniga i alla fall: Vi vill ha sommartiden året runt! Och som de kloka och erfarna människor som vi är, så borde makthavarna lyssna på oss, eller hur? 😃
  Åh, så gott det ser ut med våfflor…
  Ha en skön lördag, kram, Monica

  1. Vi får verkligen hoppas att vår önskan går i uppfyllelse.
   Det blåser hemskt här i dag, jag häckar inomhus. Kram

 6. Nu blev jag sugen på våfflor, grädde och sylt. Hoppas jag får det imorgon.
  Det skulle vara skönt att slippa hålla på att ändra tiden två gånger om året. Hade jag fått bestämma skulle det varit förbjudet att kriga och ge sig på sina medmänniskor.
  Sol men oj vilken kylig dag i skuggan. Igår eftermiddag fikade vi i sol och nästan vindstilla i Solsänget. Första gången som vi var där och åkte igenom Levide. Läste att det var den socken som ökat mest under 2021.
  Då har du nystädat hos dig nu.
  Önskar dig en trevlig lördagskväll.
  Kram, Bosse

  1. Det har varit kyligt här också med isande vindar. Det var bara en stund i förmiddags som det var behagligt, men sen har jag faktiskt hållig mig inne i dag.
   Kram

 7. Det fanns en artikel i dag om att den här tidsomställningen liksom kom av sig, så nu har man fram till 2025 innan det blir någon förändring, så tydligen får vi fortsätta ställa om. Kanske lyckas jag göra våfflor i morgon…med sylt.

  1. Ja, vi får tydligen hålla på med de här omställningarna ett tag till.
   Lycka till med våfflorna i morgon. ♥

 8. Hade ju också hoppats på att slippa omställningen i år men snart hoppas vi väl på att slippa det.
  Ett par våfflor med sylt och grädde fick det ju bli igår, riktigt gott ju. 🙂

  Ha en fin kväll.

 9. Jag hade glömt bort att det var sommartid idag. Kom inte på det förrän jag åt frukost. Tur att mobilen är mer vaken annars hade det kunnat gå illa. Jag har nämligen en tid att passa idag. Kram

 10. Ja, du vet, jag tycker om de här tidsomställningarna. Våfflor tycker jag också om.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 11. Kinabror och jag åt förstås våfflor till lunch igår. Jag blandar lite vatten med kolsyra i smeten och då blir dom extra frasiga och håller sig frasiga längre.

 12. Våfflor, så gott!
  Skulle gått till ett café och äta våfflor igår, men fastnade i trädgårdsarbete och sedan orkade jag inte.
  Tiden spelar inte så stor roll för mig längre, som pensionär. Jag går och lägger mig när jag vill och går upp när jag vill, oavsett vad klockan säjer. Härligt!

 13. Våfflor är gott men tyvärr inte bra för diabetes men man kan fuska ibland.
  Tycker inte om dessa flyktingar av klockan.
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.