Vårstädning bland alla lösenord….

…….skriver bloggvännen Carita om i dag och då vill jag komma med ett tillägg:

Det att bäst att städa varsamt, så att man inte gör som jag gjorde för ett tag sedan. Jag använder Lastpass där jag lagrar mina hemligheter och det tycker jag funkar jättebra, men efter några år hade det blivit en väldigt omfångsrik och rörig sida, så för ett tag sedan röjde jag upp där och rensade ut sådant som inte kändes aktuellt längre. Tyvärr städade jag även bort koden till bankens inloggningskort och efter att jag hade provat lite olika varianter tre gånger är det nu spärrat. Jag får väl göra ett besök på banken och hämta ut ett nytt kort nästa gång jag kommer till Visby.

Det är en solig och fin torsdag och jag har varit en vända till kyrkogårdarna på förmiddagen och plockat bort lyktor, ljus, gravprydnader och brun ljung från gravarna. Nu ska det planteras minipåskliljor och penséer i lådorna.

När jag kom tillbaka till Klintehamn åkte jag till Konsum och kollade läget där och fick med mig en kasse med sex fina minipåskliljor, som nu står där och väntar på vidare transport till kyrkogårdarna i Klinte och Fröjel. Några penséer fanns det inte på Konsum i dag, men på måndag ska jag åka till Suderviljan, för där finns det säkert. På måndagarna har vi 65+are 20% rabatt där och det ska ju utnyttjas. Jag ska ha rätt många penséer, för jag vill göra några planteringar till här hemma också.

Väl hemma igen letade jag fram det här lilla miniväxthuset, fyllde på jord och sådde krasse och luktärtor. Jag har inget fönsterbräda ledig, men de får stå på köksbordet tills de har grott, sedan kan jag sätta ut dem på dagen (om det inte blir för kallt alltså) och ta in dem nattetid. Det ser faktiskt ut som om det här fina vädret går mot sitt slut för den här gången, för nästa vecka kan det till och med bli snö. Ja, ja! Vi får väl se hur det blir med det?

Dagens ordspråk: Den friske har många önskningar, den sjuke bara en!

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Vårstädning bland alla lösenord….

 1. Det gäller att gå varsamt fram oavsett vilken sorts städning det gäller.
  Ja, nu börjar det bli dags att tänka på påskliljor till kyrkogården och lite vårblommor till trädgården. Som vanligt lär jag väl börja med penséer.
  Ännu ett klokt ordspråk i dag!

  Kram

 2. Ja, nu längtar man efter nya fräscha blommor! Här är det soligt, varmt och vindstilla idag; kom just in efter en härlig promenad bortåt fiskeläget. Havet låg som en spegel och jag fick ta av handskarna och knäppa upp jackan!
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Ordspråket är så sant. Påskliljor och penséer är vår. Har båda i krukor ute på altanen.
  Kramar från oss

 4. Så noggrann har jag också varit en gång så nu passar jag mig väldigt noga. Känns lite onödigt med snö nu, men innan påsken passerat kan vi nog inte hoppas på någon riktig vän. Kram

 5. Jag har egentligen alldeles för många lösenord att hålla reda på. Ibland blir det fel när jag ska logga in nånstans.
  Nog våras det nu, även om det visst ska bli sämre väder ett tag.
  Jag ska till Granngården idag, behöver köpa lite blomjord bl.a.
  Mina sådda gurkor vill bli omskolade nu.
  Kram/Kicki

 6. Usch! Det är jättejobbigt med alla lösenord man ska försöka komma ihåg. Som tur är så har jag lätt för siffror, däremot kommer jag aldrig ihåg namn. Och det problemet har jag haft i 30 år nu och inte blir det bättre precis…..
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.