Jag ger upp

Jag vaknade tidigt i dag, väldigt tidigt faktiskt och även om det var ganska skönt i sängen så gick jag upp och då var klockan bara halvsju, så jag fick en rejäl förmiddag som jag tycker att jag använt väl.

Jag har suttit vid datorn och skrivit referat från vårt årsmöte och så har jag uppdaterat SPF:s medlemsregister. Ännu kan jag inte se på hemsidan om jag gjort rätt, för uppdateringen mellan medlemsregister och hemsida tar väldigt lång tid. Mellan varven har jag försökt hitta inspiration till den där tolfte selfien, men till slut bestämde jag mig för att strunta i den och gick och åt lunch i stället. Jag tog mig en tallrik till av den ickegoda gulaschsoppan.

Man kan ju inte kasta mat som trots allt är ätbar. Jag spädde den med matlagningsgrädde som mildrade smaken lite och det gjorde faktiskt att den smakade bättre. Allting blir godare med lite grädde! Några knapriga och smörsmakande krutonger gjorde måltiden ännu godare. Till efterrätt tog jag mig en kiwi och ett par After Eight.

Dagens ordspråk: Ansvaret är inte mindre för att man ingenting sagt.

Trevlig onsdag!

18 reaktioner till “Jag ger upp

 1. Tänk att du gick upp så tidigt och hann så mycket på en förmiddag! Jag är ju en nattmänniska, som stiger upp sent, så på förmiddagarna blir det inte mycket gjort här.
  Visst är det så, att allt blir godare med lite grädde!
  Synd att du inte gör selfie nr 12, den var mycket lättare än nr 11, tyckte jag!
  Nu ska jag ta ett pass i trädgården igen, rabatterna behöver luckras.
  Ha en fortsatt fin onsdag, kram!

  1. Har man trädgård finns det alltid jobb, men jag är ganska glad över att jag inte har så mycket att bekymra mig om när det gäller det. Lite lagom pyssel bara. Kram

 2. Det är väl bra at komma upp på morgonen 🙂
  Kan bara hålla med – lite grädde brukar göra susen!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 3. Kan tänka mig att soppan blev lite rundare i smaken av en skvätt grädde. Så lite sött och gott på det till efterrätt.
  Mycket kloka ord i ditt ordspråk i dag för precis så är det.

  Kram och god kväll!

 4. Så fin din bild med blåsippor är. Jag längtar efter blåsipporna men får nog vänta ett par månader innan jag kan få se någon. Det är massor med snö men lite bart på vägarna i alla fall. Idag är första mulna dagen på länge och jag ska iväg och besikta bilen. Hoppas att den går igenom.

 5. Finlands och Ålands egen mästerkock, Robinsonvinnare och tidigare Årets kock både i Finland och i Sverige, en synnerligen trevlig person, han säger alltid att det skall vara ordentligt med grädde och smör i maten. Och de två ingredienserna saknas aldrig i mitt kylskåp!

 6. Jag håller med dig att förra selfien var jättesvår. Att slänga mat är inget jag gör heller utan jag gör som du häller i lite grädde och ibland extra kryddor. Kram

  1. Nej, slänga mat kan man inte göra. Här finns det ju inga djur man kan ge överskottet till heller, så det är bara att äta!! Kram

 7. Då fick du bättre smak på soppan. Väntar på att min lilla blåsippa skall slå ut under tiden njuter jag av din header. Tänk så olika vi är jag använder aldrig grädde eller smör.
  Men de flesta jag känner gör det. Slänga mat gör jag aldrig för det går alltid att göra något av resterna. Minton får bara sitt torrfoder.
  Kramar från oss

  1. Jag har alltid varit så smal (obs varit) så smör och grädde har varit ett sätt att få lite hull på benen. Kramar till er!

 8. ”Tyvärr” älskar jag grädde, i alla former … och skulle nog gjort som du. För allt blir verkligen godare med grädde och smör 😉

  Jag är uppväxt och invand med att kunna äta saker som kanske andra undviker, eftersom vikten varit mitt minsta problem genom åren. Den typen av problem kom först i klimakteriet, och de senaste 5 åren har det varit bedrövligt (i mitt eget tycke). Även jag ”har varit” smal, nästan mager. Nu har jag 16-17 kg mer än jag skulle önska, och det är omöjligt att få bort dem. Eller, omöjligt vet jag kanske inte om det är … men det skulle kräva en total omställning av hela livsföringen, vilket jag inte vet om jag vare sig vill eller kan klara av. Jag skulle behöva avstå nästan allt jag älskar och röra mig betydligt mer än jag gör, och det är en tröskel som är svår att övervinna. Förr fanns en större motivation i att man ville se bra ut, men den motivationen har jag också tappat.

  Och jag tillhör också dem som är uppväxt med att man inte ska lämna mat på tallriken. Det gäller att lägga upp så lite som möjligt, för ligger det väl på tallriken åker det in 😉

  Kramis

  1. Det är lite orättvist det där med hur vi reagerar på mat. En del kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, andra måste tänka sig för hela tiden.
   Jag är ju alldeles för förtjust i godis, smör och grädde, så det är inte lätt minsann.
   Ha en skön helg! Kram

Kommentarer är stängda.