Köpte hem lite vår

I dag har jag varit på vårens första vända till Suderviljan för att se om de hade några penséer och visst hade de det. Jag skulle bara ha fem stycken till lådan, men kunde inte behärska mig utan kom hem med elva. Jag ursäktade mig med att jag fick två stycken gratis. 65+are får 20% rabatt upptäckte jag. På Suderviljan träffade jag förresten en gammal klasskamrat, som jag inte sett på många år, och hon var ute i samma ärende som jag.

Nu har jag planterat och vattnat dem och nu hoppas jag att de ska bli lika fina som de brukar bli. Jag gillar den där småblommiga sorten. De ser inte så mycket ut för världen till att börja med, men kan verkligen få en imponerade blomsterprakt. Storblommiga är fina de också, men det hade de inga ännu. De skulle få hem det nu i veckan, så får jag väl göra ett besök där igen. Det börjar ju bli dags för vårplantering på gravarna också.

Dagens ordspråk:
Visa aldrig vördnad för överheten, men väl för mänskligheten.

Glad måndag!

16 reaktioner till “Köpte hem lite vår

 1. Gillar ordspråket, nästan lite samma som att ”inte lita på överheten”. Det tror jag nämligen inte att man kan göra. Vad bra att du fick rabatt på dina blommor. Penséer är så vackert tycker jag.

 2. Har också köpt lite vår på ICA nu när jag handlade. Dom hade påskliljor och det kunde jag inte låta bli att köpa.
  Kramar från oss

  1. Påskliljor ska jag sätta upp på gravarna tillsammans med penséer. Det brukar bli snyggt. Kramar till er!

 3. Kloka ord här på slutet igen en gång. Och roligt att träffa nån man inte sett på länge.
  Roligt med vårblommor också, det dröjer ett tag innan vi får in våra här tror jag. Men påskliljor och narcisser och sånt har kommit och de skulle klara sig på min balkong.

 4. Dagens ordspråk är verkligen mitt i prick! Gäller inte minst nu, när de stackars ryssarna bugar och bockar för sin ”store ledare”.
  Blå och gula penséer köpte vi också, för Ukraina!
  Så roligt att träffa en gammal klasskamrat!
  Ha det gott, kram!

  1. Visst är det ordspråket dagsaktuellt. Det är alltid roligt när man stöter på någon gammal bekant. Kram

 5. Visst är det härligt med penséerna! Jag stod och velade mellan små och stora, men det blev stora här.

  1. Till gravarna ska jag nog köpa stora. Det blir lite mera av dem. Det är härliga vårblommor minsann!

 6. Åh, så fint med penséer! Ja, de är små till en början men växtkraften är stor och de blommar länge. Tacksamma blommor helt enkelt.
  Vilket bra ordspråk.
  Kram och god kväll!

 7. Ännu ett väldigt bra ordspråk!
  Jag är också förtjust i de småblommiga penséerna – såå tacksamma och fina!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 8. Så vackra! Jag ska också ge mig ut och köpa penséer. Det planterar jag varje år i blomsterlådorna under fönstret och de blir jättestora och fina….men det ska var de småblommiga. Det blir som buskar nästan. Ordspråket är mycket passande i dagens läge. Kram.

Kommentarer är stängda.