En tur till Visby

I dag har jag varit på utflykt till Visby, för jag hade fått en tid hos tandläkaren. Jag har haft besvär med vänstra käken ett tag, men jag har inte haft ont och det har inte med tänderna att göra. Problemet består i att ibland, speciellt när jag äter Pad Thai, knäpper det i käken när jag ätit ett tag och den känns som om den håller på att gå ur led. Googlemoster kunde konstatera att det är relativt vanligt med sådana problem, men att man borde tala med sin tandläkare, så jag ringde och fick en tid hos den snälla och rara tandläkaren Anna.

Jag tog bussen, för jag gillar att åka buss när man inte behöver göra några större förflyttningar i stan och det passade bra med tiden jag fått, så när jag väl kom till Visby och gått Adelsgatan fram, var det dags att gå till tandläkaren. Anna undersökte och klämde både framifrån och bakifrån och jag beskrev hur det kändes och hon hade en förklaring. Det är en disk i vänster käkled som flyttar på sig när jag tuggar alltför ivrigt på höger sida, så jag fick med mig ett kompendium med övningar jag ska göra för att stärka käkleden, Hon tyckte absolut att jag skulle fortsätta äta Pad Thai, men inte ladda in så mycket godsaker på en gång i munnen. 😉

På Österport flaggar man för Ukraina

Efter tandläkarbesöket gick jag till Östercentrum. Egentligen hade jag tänkt ta en promenad i Visby och kanske gå ner till Botaniska trädgården, men i dag viner ”massgaisten” och det var bitande kallt i stan, så det fick vara. Jag var inne i några butiker och handlade några småsaker och sedan gick jag till Siesta innan jag åkte hem igen.

Inte världens nyttigaste lunch, men jag åt en ostfralla före.

När jag gick förbi Rondo fick jag se något som lyste blått i rabatten – Våririsarna är på G!

Dagens ordspråk:
Den fattige är gladast när han är mätt, den rike när han är hungrig.

Trevlig fredag!

12 reaktioner till “En tur till Visby

 1. Jag har precis samma problem och vid ett tillfälle höll käken på att hoppa ur led så jag är försiktig med sega saker.
  Vilken god lunch och bra balans tycker jag 😀

  Kram

 2. Lustigt att käken hoppar ur led just när du äter Pad Thai. Du tycker antagligen att det är så gott att du äter för fort! Vilken bar tandläkare du verkar ha!
  Mysig lunch fick du ju idag också!
  Ha en trevlig fredagskväll, kram, Monica

  1. Man lastar in gör mycket av de goda nudlarna, kycklingen, de krispiga grönsakerna och jordnötterna. Det blir många texturer och ett fastligt tuggande. Hon är väldigt bra; vänlig och lätt på handen.
   Kram

 3. Skönt att det inte var något värre. Lunchen ser god ut. Vi har också haft kalla vindar.
  Kramar från oss

 4. Jag har minsann också haft en dag i stan. Sett fina blommor har jag också, men inte lika fina som dina våririsar förstås.

  Kram

  1. Visst är de söta! Jag tycker att det bara var några dagar sedan jag var och spanade efter dem och då syntes inte ett liv. Kram

 5. Våriris älskar jag, men å andra sidan gillar jag även alla andra sorts iris också!
  Du får sluta med att vara så glupsk….. *fniss* Fast det kan vara lite knepigt när det är riktigt god mat!!
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.