I dag stod den där….

….årets första blåsippa! Jag har ju sett att det har rapporteras om blåsippor här på Gotland tidigare både i pressen och på facebook, men för mig är det den första jag ser, som är det ultimata vårtecknet. Den ser i stort sett likadan ut varje vår, men den måste fotograferas och visas upp i alla fall.

Jag har alltså varit ute på en förmiddagspromenad i dag och jag gick Vallekvian upp mot Bönders, men inte hela vägen utan jag genade över åkrarna, så att jag slapp gå så långt på landsvägen. Den tunga lastbilstrafiken från kalkbrottet är så jobbig, så jag undviker att gå den vägen nu. Det blir en lite kortare promenad, men trots allt 3,8 km.

Jag hade ju hoppats på att jag skulle kunna rapportera om både lärkor och tofsvipor i dag, men så blev det inte. Mycket fågelkvitter och många konstiga ljud hörde jag i skogen, men över åkrarna var det tyst och stilla.

Bloggvännen Carita tycker att vi ska uppmärksamma måndagarna med någon trevlig bild och bättre än en alldeles nyutslagen blåsippa kan det väl knappast bli.

Dagens ordspråk:
Bättre att spänna en båge än intet våga.

Glad måndag!

22 reaktioner till “I dag stod den där….

 1. Så fint med den första blåsippan! Sådana har vi inte här nere, bara vit- och gulsippor. Och dom blommar inte än. Strålande väder här idag också, så nu ska jag strax ge mig it på en promenad. Trädgårdstunnan är full med renset från igår, så nu får vi vänta tills fredag, när den töms igen. Ganska skönt, så att ryggen får vila upp sig!
  Ha en fortsatt trevlig måndag, kram, Monica

  1. Blåsippor har vi gott om, inte ännu, men snart så!
   Hoppas du fick en skön promenad du också. Kram

 2. Så härligt med årets första blåsippa! Ett gott tecken får man säga. Tyvärr är de väldigt ovanliga här numera vilket jag tycker är synd. Vet inte vad det beror på…

  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 3. Sannerligen något att bli glad åt i dessa tider. En liten blomma! De kommer upp, hur mycket illa människan än gör, t.ex. via krig…
  Kram och tack för att du är med i Glad måndag!

 4. Kollade min blåsippsplanta och det fanns en lite knopp. Din bild är så ljuvlig och nu önskar jag plus grader på nätterna.
  Kramar från oss

 5. Blåsippan är min absoluta favoritblomma. Fantastiskt att den redan har kommit upp. Annars brukar väl tussilagon vara först?
  Kram från Ingrid

  1. Njaa, blåsipporna är nog först. Jag var på ett tussilagoställe härom dagen och där fanns det inte ett liv. Kram

 6. Så trevligt med en blåsippa! Jag hade hoppats få se något vårtecken på min promenad men så blev det inte.
  Kram

 7. Tänk att få syn på en blåsippa! Det är härligt nu när man ser allt som börjar slå ut. Kram

 8. Vad fin den var. Visst blir man varje år lycklig av att se den första blåsippan. Vi har bara sett två, som inte varit utslagna. Men på Instagram har vi noterat andra som haft större tur.
  Bra ordspråk. Du går mycket längre än vad jag klarar av – just nu.
  Tisdagskram, Bosse

Kommentarer är stängda.