Nu är det klippt

Det var mulet i morse när jag vaknade vid 7-tiden. Jag låg och kände efter ett tag om jag mådde bra efter gårdagens spruta och allt verkade vara ok, så efter att ha mojat mig en stund gick jag upp. Efterhand skingrades molnen, det blev större och större blåa gluggar och solen började lysa, så när jag fått i mig morgonkaffet och löst sudokut och Lyckokvadraten bestämde jag mig för att putsa av vardagsrumsfönstren på utsidan, men först skulle jag sy i en knapp i den tröja jag hade igår på vårdcentralen, för när jag skulle knäppa upp den lossnade en knapp.

När jag satt där vid köksbordet och sydde kom jag att tänka på att det var pappa som lärde mig sy i knappar och det trots att mamma var sömmerska. Han var väldigt noga och under knappen fick man lägga en tändsticka och sy runt den, sedan fick man pilla bort tändstickan och sno sytråden många varv under knappen, så att det bildades en hals, som gjorde att det blev lätt att knäppa. Tyvärr pappa – jag gör inte så längre!

Sedan var det dags för fönsterputsningen och jag har det ju så bra att det räcker med en liten pall, så når jag att putsa utifrån. Det var riktigt skönt ute och när fönstren var färdiga kom jag att tänka på mina lökkrukor som övervintrat i förrådet, så då körde jag ut dem och satte dem på sin plats.

Min lilla japanska dvärgpil, Hakuro Nishiki, borde ju klippas också! Det brukar jag göra i slutet av februari början av mars, så jag gick in och hämtade sekatören och gick loss på trädet. Hoppas att jag inte har varit för hård mot det, men jag gjorde som jag brukar och det har fungerat bra varje år hitintills i alla fall. Två vändor till behållaren för växtavfall blev det, men nu är jag klar i alla fall och det börjar bli dags för lunch.

Dagens ordspråk:
Varav hjärtat är fullt, därom talar munnen.

Trevlig onsdag!

18 reaktioner till “Nu är det klippt

 1. Haha, det där med hur man ska sy i en knapp, minns jag tydligt! Jag snor fortfarande tråden många varv under knappen, men någon tändsticka använder jag inte!
  Så mycket du hann på förmiddagen, ja det börjar bli dags att klippa ner i trädgården. Men vi väntar till fredag, när vår trädgårdstunna töms för första gången i år! Här är ganska mycket som ska klippas ner och räfsas ihop, så tunnan lär bli full igen tämligen snabbt.
  Och så börjar det bli dags att så tomater…
  Har just gått en härlig promenad i solen på stranden; idag värmde solen så skönt!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Jag snor också tråden några varv under knappen, men numera utan tändsticka. ♥
   Jag har ju inte så stora arealer och det är jag väldigt tacksam över.
   Kram

 2. På slöjdlektionerna lärde vi oss också att använda en tändsticka men det gör jag inte längre. Tycker det fungerar bra ändå.
  Soligt här med och det är femte dagen med fint väder. Kryss i taket!

  Kram och god kväll!

  1. Kul att ni också fick använda pappas knep, men visst fungerar det bra utan tändsticka.
   Visst är det härliga dagar vi har nu!
   Kram

 3. Nådde du verkligen upp för att klippa dvärgpilen, den såg ändå ganska hög ut.
  Lökkrukor har jag inga, men en del sparade lökar inne, kanske skulle man sätta ut dem.
  Kram/Kicki

  1. Den är inte så hög, så det är inga problem för mig att nå. Jag vet inte om det blir något av lökarna i år, för det är bara gamla och inga nya alls, men det blir vad det blir…..
   Kram

 4. Kommer ihåg att man skulle använda en tändsticka när man sydde i en knapp. Numera har jag nästan inget med knappar. Har också en pil men den tar jag senar och det finns en del visset i trädgården som skall bort. Fönsterna är hemska men det måste vara mulet för det är söderläge.
  Kramar från oss

  1. Kul att du också har fått lära dig använda tändsticka. Jag har ju inte så många fönster numera så det känns inte så betungande. Kramar till er!

 5. Det där bra tipset med tändsticka och knapp kör jag med fortfarande fast jag använder tandpetare idag. Och så sno runt en liten hals med tråden så sitter knappen bra! Trevligt att läsa din blogg med små vardagliga händelser och komma bort från allt som överallt skrivs om det hemska kriget.
  Många hälsningar

 6. Undrade häromdagen hur det var med din pil, och så tittade jag på mina rätt förfärliga fönster och tänkte att – Ingrid putsar nog snart…

  1. Man får ta lite efterhand och vardagsrumsfönstren var riktigt hemska på utsidan, men går det lättare att se ut. ♥

 7. Jag fick också lära mig sy i knappar precis på samma sätt som du men numera skippar jag tändstickan. Det är en del som ska klippas nu i trädgården och det känns kul att det har kommit så långt på året så man kan sätta igång med lite utejobb. Kram

  1. Visst är det roligt när man kan få starta upp med lite vårarbete i trädgården. Jag har ju inte så mycket (vilket jag är tacksam över), men det är roligt att ha lite att pyssla med. Det där att odla ligger nog i våra gener. Kram

 8. Jag använder inte heller tändsticka numera. Lutar man knappen lite får man utrymme nog ändå.

  Kram

 9. Det där med tändsticka är inget jag kommer ihåg att jag någonsin har lärt mig …
  Bra jobbat med din lilla pil!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

Kommentarer är stängda.