Sista februari…

……är det i dag och Maria har namnsdag och det är en dag som nog firas i många hem, för det är ett väldigt vanligt tilltals- eller tillnamn och 2006 var det Sveriges vanligast kvinnonamn enligt Wikipedia. I min släkt är det dock inte så vanligt, men mamma hade det som tillnamn.

Solen skiner i dag också, men det var vitt av frost i morse och det har varit -3ºi natt. I eftermiddag ska SPF Klinteorten ha ett styrelsemöte här i Lokalen inför det kommande årsmötet, så jag har suttit vid datorn en stund nu på förmiddagen och skrivit ut lite papper inför det. Då upptäckte jag att jag har dåligt med både bläck och papper. Bläck har jag beställt nu från Inkclub, så det kommer väl med Early Bird endera dan och papper köper jag vid Gahm´s i morgon, för då ska jag till Hemse och få den fjärde vaccinsprutan.

Till eftermiddagskaffet i dag ska vi göra semlor och i morgon är det Fettisdagen, så det blir nog årets sista. Ordföranden kommer hit om en stund och hjälper mig att göra i ordning dem. Nu ska jag gå till Lokalen och hämta några termosar.

Det är tur att februari äntligen är slut, för i år har den här skitmånaden slagit något av ett rekord med ett krigsutbrott i Europa. Det kan ju knappast bli värre och jag bävar när jag tänker på vad det här kan komma att innebära och inte bara för folket i Ukraina, utan för oss alla, för vem vet när den där maktgalningen har fått nog. Många av oss drar nog paralleller till Hitler och andra världskriget. Har vi ett tredje på gång?

Dagens ordspråk:
På sig själv känner man andra.

Trevlig måndag!

17 reaktioner till “Sista februari…

 1. Det har inte blivit så många semlor för oss, kanske köper jag i morgon, när jag ändå måste till Hedemora för att gå på Apoteket.
  Visst är han skrämmande den där Putin. Man lider verkligen med människorna i Ukraina.
  Kram/Kicki

  1. Vi fick en semla över och den gick jag in till en grann-gubbe med. Han blev sååå glad.
   Hoppas du hittar någon god semla i morgon. Kram

 2. Det är verkligen fruktansvärt det som händer och jag har svårt att ta in det. Putin är helt enkelt skrämmande och galen.

  Tack för påminnelsen! Inser att jag har ett barnbarn att säga grattis till i dag!

  Kram och lycka till med fastlagsbullarna!

 3. I min släkt har vi faktiskt ingen Maria! Men ett vackert namn, tycker jag!
  När jag såg din bild på de blivande semlorna, blev jag så sugen, så nu åkte maken iväg och köpte! Tredje gången i år… nu får det vara slut!
  Kriget. Det är så otroligt hemskt,att det är svårt att fatta att det faktiskt händer. Vår överbefälhavare sa i TV igår att Putin har en något ”udda verklighetsuppfattning”.
  Det var milt uttryckt, minst sagt.
  Ha det så trevligt på SPF-mötet idag!
  Kram, Monica

 4. Semlor är gott och imorgon skall jag till stan och träffa två arbetskamrater då blir det semla på kondiset. Kriget i Ukraina är fruktansvärt och jag hoppas dom får stopp på Putin. Gillar din header med krokusarna.
  Kramar från oss

  1. Ha det så trevligt med dina arbetskamrater, njut av semlan och gemenskapen och glöm Putin för en stund.
   Kramar till er!

 5. Små semlor här i morgon. Och självklart följer vi med det förfärliga härifrån också.

 6. Så du äter årets sista semla på fettisdagen? Jag äter alltid min första då och sen blir det en varje tisdag fram till påsk. Oftast hembakade.

 7. Jag bakade semlor när barnen var små, men det lönar sig inte nu. Vi testade var sin köpt häromdagen och visst är det gott, men det får nog räcka med en för i år. Det som händer i Ukraina är verkligen fruktansvärt. Många gör kopplingen med Hitler och den stämmer bra in på den här galningen. Kram

 8. Min moster hette Maria. När jag var barn kallade vi henne Moster Maja, men när vi blev äldre ville hon att vi skueel använda hennes riktiga namn.
  Kram

 9. Rolles mamma hete Greta, men hon ville hellre kallas för sitt andra namn: Maria. Men det gjorde vi i släkten aldrig. Dumt!! 😦
  Tänk – jag kommer inte ihåg när jag åt en semla sist! Visserligen är jag inget alls för kaffebröd eftersom jag varken dricker kaffe eller te, men semlor gillar jag så det är konstigt. Gärna med varm sötad mjölk, så åt man ju dom alltid som barn. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Jag äter dem också med varm mjölk och oftast som kvällsmat, men hembakade äter jag som bakelse. Kram

Kommentarer är stängda.