Upp till bevis

Jag har inte använt mitt aktivitetsarmband som jag fick i 80-årspresent på länge nu. Det var ju väldigt roligt ett tag när det var nytt, men när jag gått alla olika rundor och hade koll på avstånd, steg, puls, sömn och annat intressant, blev det liggande, men i dag tog det mig och jag satte armbandet på laddning. Jag har sovit lite oroligt och dåligt ett tag, inbillar jag mig i alla fall, så det ska bli spännande att se vad armbandet visar. I och för sig känner jag mig alltid utsövd och har inte svårt att komma upp, så jag tror ju faktiskt att jag sover mer än jag tror, men nu ska det upp till bevis.

Det är en riktigt solig och fin lördag, men ganska kylig. Jag har varit ute på en förmiddagspromenad och när jag ändå skulle ut tog jag med mig komposten ut till soprummet, men det var något fel med låset, så jag kom inte in. Jag ställde påsen vid min uteplats så länge och så marscherade jag iväg. Jag hade först tänkt gå runt Warfsholmen, men ångrade mig, för även om solen värmde gott på ryggen, var det bistert kallt i motvinden, så jag nöjde mig med en lite förlängd Klinterunda i stället. Det var fler än jag som kommit på idén med en lördagspromenad, för jag mötte rätt många, både med och utan hund, som var ute och njöt av finvädret.

När jag kom hem igen gick jag in och hämtade låsspray, för att försöka komma in i soprummet och efter en dusch av det, blev låset medgörligt igen och jag kunde slänga min påse. Sedan träffade jag på en granne och det blev en lång pratstund, så det var hög tid för lunch när jag kom in igen. Det fick bli snabblunch i form av en bit kålpudding från frysen.

Dagens ordspråk:
Man ska mena allt det man säger, men man behöver inte säg att det man menar.

Trevlig lördag!

18 reaktioner till “Upp till bevis

 1. Har ett sådant där ”band” på väg hem i form av en gåva från min arbetsgivare som vi alla fick, jag valde en sådan istället för en gjutjärnspanna eller något annat till köket.
  Hoppas den kommer snart, bra grej det där.

  Kålpudding är gott det, smaskens. 🙂

  Ha en fin lördagskväll.

 2. Många gånger så sover man nog mer än vd man tror. Ibland kan det kännas som om man legat vaken hela natten men så är det nog sällan. Nu kan du kanske få svart på vitt.
  Härligt väder här i dag och så skönt att få se solen igen.

  Kram

 3. Ja, det är nog en klok idé att kolla hur mycket man sover och det är nog som du säger, att man sover mer än man tror. Jag har lite svårt att somna och är vaken ett par gånger under natten, men känner mig ändå rätt utsövd.
  Jättefint väder här idag också, så det blev en skön promenad.
  Funderade på att ta ut några trädgårdsmöbler, precis som du har gjort!
  Ha en trevlig lördagskväll, kram, Monica

 4. Sover bra och det är jag glad för. Soligt och vindstilla så det blev altanen där det var 10 grader. Jag har plank på 2 sidor och tak så det blir fort varmt i hörnan.
  Kramar från oss

  1. Det låter jättehärligt! Några sådana temperaturer vågar jag inte hoppas på, men tror ändå att det blir en skön söndagsmorgon.
   Kram

 5. Vi får väl veta vad aktivitetsbandet ”berättar”.
  Jag sover illa i perioder, jag är ju lättväckt, så Berras mång toabesök om natten gör att jag inte alltid somnar om så lätt.
  Kram/Kicki

 6. Har funderat på ett sånt där armband, jag får väl fråga barnen om det är någon idé. Så härligt att ställa ut stolen för kaffe ute, hoppas det blir läge!

  1. Det är lite intressant faktiskt. Min är en enklare modell, men ändå har man koll på hur mycket man rör sig under dagen, hur pulsen är och också hur man sover.

 7. Väldigt klokt ordspråk!
  Känner igen det där med aktivitetsbandet, mitt har inte heller varit i särskild flitig användning nu under mörkaste vintermånaderna med halka osv. Men – nya tag på våren!

 8. Är allt lite avundsjuk på utesittande… Här var i morse -10 grader (vid åttatiden), men nu, vid tolvtiden, skiner solen och det är +1,8 i skuggan. De hårda snödrivorna minskar inte alltför mycket med sådant väder. Å andra sidan dunstar det lilla som dunstar bort, och blir inte liggande i marken som annars ändå blir blöt som sjutton om en dryg månad. Hoppas jag. Ha det gott!

  1. Nu uppskattar man verkligen utesittandet och det kommer väl tillfällen för er också att njuta utomhus så småningom. Ha det gott själv!

Kommentarer är stängda.