Ukraina, Duvbo och Frågor

I morse var gräsmattorna vita, men det blåser, det är tre plusgrader och solen skiner, så nu börjar de så sakteliga grönska igen.

Det har inte blivit mycket nytta gjort på förmiddagen, för jag har för en gångs skull sett på teve på förmiddagen, något jag normalt aldrig gör, men i dag ville jag följa nyhetssändningarna.

Jag ska inte orda mer om det som händer i Ukraina, för det får vi nog av i andra medier, men det är många här på Gotland som tänker på sina släktingar i Gammalsvenskby just nu.

Förra våren byggde några duvor det här boet i björken utanför mitt sovrumsfönster, men av någon anledning försvann de efter ett tag och det blev inga duvungar. De byggde dock ett stadigt bo, för trots all blåst under året är det fortfarande kvar och ser oskadat ut. Det ska bli spännande att se om duvorna kommer tillbaka i år.

Och här kommer mina svar på elisamatildas fredagsfrågor:

1. Vad är en bra present att ge bort? Det man själv skulle vilja ha.

2. Vad är en dålig present att få? Det kan vara knepigt om man får inredningsdetaljer som inte alls stämmer överens med det man själv tycker om.

3. Vad står just nu på din önskelista? Ingenting speciellt.

4. Har du någon gång bytt en present du fått? Bara om en storlek inte passat.

5. Vad tycker du särskilt mycket om att få? Sådant som jag inte alls förväntat mig.

Dagens ordspråk:
Det goda säger man och gör inte, det onda gör man och säger inte.

Trevlig fredag!

33 reaktioner till “Ukraina, Duvbo och Frågor

 1. Ibland fungerar presenterna jättebra, både de man ger och de man får. Då blir man glad och lycklig!

 2. duvor är jätteslarviga när de bygger sina bon. det blir några kvistar kors och tvärs. och sedan kommer skatorna och tar deras ägg, men de framhärdar ändå på samma ställe. somliga är jätteduktiga på att välja presenter

 3. Arr bli överraskad är alltid roligt tycker jag. Själv byter jag ytterst sällan presenter men skulle en storlek vara fel så finns så klart inget annat alternativ.
  Det ska bli snudd på befriande att se ”På spåret” och att fokusera på något annat också.
  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

 4. Alltför många svenskar känner inte alls till vår svenska, och då i synnerhet Gotlands, samröre med Ukraina. Ett reportage på TV kunde vara på sin plats som omväxling till allt som handlar om svenskbygder i USA.
  Presenter är trevligt och att få något överraskande som passar är alltid välkommet.

  Ha en fortsatt bra fredag!
  Kram

  1. Här är det gott ättlingar till svenskbyborna och här i Klintehamn finns det många som heter Knutas, Hoas och Buskas.
   Kram

 5. Vilka bra svar på fredagsfrågorna du hade! Ungefär så skulle jag nog ha svarat också!
  Tänk, jag visste inte att gotlänningar har en s.k.gammalsvenskby långt inne i Ukraina. Då känns det här extra mycket för er, kan jag förstå. För en stund sen flög ett stridsflygplan på ganska låg höjd över vårt hus; det kändes SÅ obehagligt, fast det är vårt försvar…
  Ha en trevlig fredagskväll, kram härifrån!

  1. Vi har många svenskbybor här i samhället och många av dem har släkt kvar i Gammalsvenskby.
   I kväll blir det ”På Spåret” och det ser jag fram mot. Kram

 6. Bra svar på frågorna … jag skulle nog kunna svara detsamma.
  Så sorgligt med det som händer i Ukraina … och hemskt för alla dem som har sin familj där …
  Kram

 7. Jag har läst och lyssnat på ganska mycket om Gammalsvenskbyn. Mycket intressant. Förstår att ni har en speciell känsla för denna.
  Som vanligt kul med frågorna.
  Hoppas lördag blir en bra dag för dig. Kramar!

 8. Ja de man själv gillar ger man ofta bort. De e bra. Om man får något som inte stämmer in får man nog från någon som inte känner en, för de som står en nära vet ju vad man har för stil o så. Ja överraskningar och sånt man inte alls väntar sig är bäst.
  Kramiz o go helg

 9. Putin är en maktgalen despot. Jag följer finska nyheterna mest, de är mer insatta i förhållandena österut, av naturliga skäl. Jag läste idag att förra presidenten Medvedev sa att restriktioner inte biter på Ryssland, de har inget behov av väst överhuvudtaget…Och att han tyckte ambassaderna kan stänga för man behöver inte ha några kontakter till västvärlden. Man baxnar…
  Angående presenter tycker jag det är knepigt. Jag gillar sånt som väldigt få andra gillar. Har också funderat många gånger på vilka av mina vänner som skulle uppskatta en present jag handlat på second hand! Det är inte självklart att den presenten skulle mottas med glädje…Jag är en loppis o secondhand-älskare men törs inte ge något sånt i present.

  1. Man kan fråga sig om Putin nöjer sig med Ukraina, eller om han likt Hitler vill lägga hela Europa under sig??
   Jag skulle inte heller våga ge second-hand i present hur fräscht och fint det än ser ut.

 10. Finns ju inga ord för vad som händer i Ukraina. Går inte att begripa att det ska ske igen! Civila och oskyldiga tvingas på flykt för att en despot ska få visa sin makt… Hjärtat blöder.

  1. Det är så tragiskt så det finns inte ord som beskriver hur man känner det. Fred på jorden – det är verkligen en utopi!

Kommentarer är stängda.