Kortspel med förhinder / Borttappat

Gårdagens snö försvinner i rasande fart och nu är det snart bara högarna efter snöplogningen som skvallrar om starur nr 1. Det blev ett riktigt fint väder igår med lätt solsken, ett par grader varmt och dessutom nästan vindstilla, så efter lunch tog jag en promenad till Kupan för att lämna av en närvarolista till de SPF:are som var där och spelade kort, men det kunde jag ju ha struntat i, för trots annons i tidningarna och på hemsidan hade ingen kortspelare hittat dit. Den enda som var där var vår ordförande. Hon satt och fikade när jag kom, så jag slog mig ner och beställde kaffe och en semla jag också. Det var trevligt med lite social samvaro i stället för att sitta ensam framför tv:n och glo.

Jag hade skinnstövlar och Yngsjöbroddarna på min promenad, men det hade varit klokare med gummistövlar, för det var enormt slaskigt och dessutom tappade jag den ena brodden. När jag kom fram till Kupan och skulle ta av mig dem innan jag gick in, saknade jag en och trots att jag sedan försökte gå hem samma väg som jag gick dit, hittade jag den inte.

Det blåser i dag, men solen skiner och det är fem-sex grader varmt, så när jag var färdig med morgonpysslet gick jag ut på en ny sökrunda, men den gav ingenting, så jag får väl köpa nya om det blir mera halka. Man kan ju hoppas att det är slut med snö och is för i år. Skulle någon hitta en sån här brodd på Åbrogatan kan den vara min.

När jag ändå var nere på samhället gick jag in till Konsum och köpte ett litet blomkålshuvud och det ska jag laga till till lunch. Jag tycker att blomkål gratinerad med ostsås och så några skivor falukorv till är väldigt gott.

När jag kom hem kollade jag upp Ruts krokusar och de blir fler och fler.

I dag har jag bokat tid för vaccination nr 4 och jag fick en bra tid på Hemse vårdcentral. Och medan jag oroar mig över futtigheter som: vädret, halkan, broddar, krämpor och vaccinationer, invaderar Ryssland Ukraina och börserna världen över sjunker som en sten. Putin uppmanar Ukraina att lägga ned sina vapen och varnar andra länder från att blanda sig i. Annars väntar ”konsekvenser som man aldrig tidigare skådat”. Det känns onekligen oroligt!

Dagens ordspråk:
Den som vill sitta på två stolar faller lätt ner mitt emellan.

Trevlig torsdag!

17 reaktioner till “Kortspel med förhinder / Borttappat

 1. Ja, fy vad hemskt med Rysslands ockupation av Ukraina. Den där Putin är en ovanligt illistig, slug typ har jag alltid tyckt. En viss oro känner man onekligen.
  Så bra att du fått tid för spruta 4! Vi får vänta några månader än.
  Så förargligt med din borttappade brodd! Hoppas att du hittar den igen!
  Så fint det var med stenarna bland krokusen!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst är det otäckt att vi kanske har ett tredje världskrig på gång! Det övriga är ju bara bagateller i relation till det. Kram

 2. Olustigt är bara förnamnet och personligen tycker jag att Putin verkar helt galen. Då framstår andra bekymmer som ganska så små.
  När det gäller blomkål föredrar jag den ugnsrostad vilket ger den en helt annan smak. Smaklig måltid när det blir så dags.

  Kram

 3. De egna bekymren känns små, när man jämför med det som händer i vår omvärld – och Ukraina är inte jättelångt borta från oss – kortare sträcka än vad vårt land är långt …
  Kram

  1. Här på Gotland har vi en särskild förbindelse med Ukraina genom Gammelsvenskbyn. Många svenskbybor här på ön har släktingar kvar i Ukraina. Kram
   Kram

 4. Förlåt om jag svär men jag kan inte säga annat än förbannade skitgubbe. Att ha ett jätteland med massor av vapen som troligen kunde försörja fattiga människor i åratal och så ge sig på grannländer som inte gjort något ont. Jag blir så förbannad när jag hör det. Ett krig så nära Det känns inte bra alls.

Kommentarer är stängda.