Vårkänslorna har brutit ut….

….hos pelargoniorna som stått i mitt förråd under trappan under vintern. Jag har dem stående där utan jord och helt torrt, men ändå har de börjat gro med långa vita skott, så i ett par veckor har jag gått och funderat på att skaffa hem en säck jord och plantera dem. Igår var det så soligt och fint väder och då får man ju lite extra energi, så när jag var klar med fredagsstädningen tog jag bilen och körde till Konsum och handlade och på hemvägen åkte jag till Suderviljan och köpte den där jordsäcken och i dag skred jag till verket.

Jag hade ju hoppats att det skulle bli fint i dag också, så att jag skulle kunna hålla till ute på terrassen med jordsäcken, krukor och planteringsspade, men det var inte aktuellt i dag i alla fall. Det blåser och är mulet och då och då kommer det lite regn och även en och annan snöflinga. Enda alternativet var köket.

Lagom jag stökat till det kom Eva och hälsade på, men jag hade inte hunnit så långt som tur var. Det skulle bli betydligt stökigare, för när Eva gått igen planterade jag inte bara pelargoniorna, utan jag tog hand om en julgrupp också och fick fyra fina krukväxter att sätta i vardagsrumsfönstret, plus att jag skolade om doftranks- och sprättivägplantorna.

Nu har jag sju krukor med pinnar i köksfönstret. De ser ganska eländiga ut, men det är liv i allihop, så förhoppningsvis ska de ta sig och gör de inte det är det ingen katastrof. Det brukar finnas gott om pelargonior att köpa om jag skulle misslyckas. Fast det brukar gå bra!

Förra årets pinnar planterade jag den 27 februari och efter en omplantering 17 april var de så här fina 18 maj och sedan blommade de hela sommaren.

Efter uppröjning och golvtvätt var det hög tid för lunch och nu kan jag med lugnt samvete fira helg.

Dagens ordspråk:
Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.

Trevlig lördag!

15 reaktioner till “Vårkänslorna har brutit ut….

 1. Så flitig du har varit! Vi fick snö under natten, men nu skiner solen igen. Ska kika på pelargonerna jag förpassade upp till vindsförrådet, men misstänker att det kan ha varit för kallt där …
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

 2. Efter nattens snöoväder har det blivit plusgrader och sol. Satt på altanen med en kopp kaffe och funderade på att plantera om några krukväxter. Gick ut i förrådet och hämtade krukor men konstaterade att jorden var slut.
  Hoppas dina pellisar blir lika fina som förra året.
  Kramar från oss

  1. Då får du göra som jag, köpa hem lite jord.
   Man kan ju alltid hoppas att pellisrna blir fina i år också.
   Kramar till er!

 3. Vad duktig du är! Jag har inget utrymme för att vinterförvara pelargoner så jag får vackert köpa nya.
  Soligt här idag och nytt vitt på backen.
  Trevlig lördagskväll och kram!

  1. Det går ju så bra att köpa nya också, men jag har ju min lilla täppa, så det är roligt att ha lite egenodlat där. Kram

 4. Så härligt att vara igång med vårbruket. Då känner man att våren närmar sig. Hoppas plantorna tar sig som planerat.

  Kram och god kväll!

 5. Vilket härligt vårtecken du visar idag! Visst är det fantastiskt att växterna kan leva en hel vinter utan vatten och utan ljus! Det är ju likadant med våra änglatrumpeter! Dom har maken kapat ner, tänt växtbelysningen över (dom kan man ju inte ha på fönsterbrädan…) och börjat vattna. Hopp om våren! Blåsigt här idag, men inte så farligt som de varnade för!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Vist är det härligt att planera inför våren. Nu är det en kasse dahlierötter som står på vänt, men de får vänta ett bra tag till.
   Kram

 6. Så fina pelargonier! Hoppas de blir lika fina i år. Jag håller som bäst på att planera för årets frösådd. Ska skicka efter frön och sätta när jag flyttar hem. Tror det är lagom då. Det är lite av ett köldhål där vid Listudden så man kan ändå inte plantera ut förrän i juni.
  Kram

  1. Fröer bryr jag mig inte om. Jag har så små ”arealer” så de plantor jag behöver låter jag handelsträgården driva upp.
   Kram

Kommentarer är stängda.