Fem en fredag v7: Ring, ring

Dagarna går fort och nu är det fredag igen, en fredag med strålande solsken och jag har satt igång med fredagsstädning. Jag slarvade ju förra veckan, så i dag är det ganska nödvändigt att ta upp kampen mot dammråttorna. Småmattorna ligger ute för vädring, golvlisterna är avtorkade och innan jag ska börja dammsuga återstår det att ta en vända med dammtrasan, men nu tycker ryggen att jag ska ta en paus, så då passar jag på att svara på elisamatildas fredagsfrågor.

1. Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon? Jag ringer inte så mycket och oftast blir det till mina barn och sådant som har med SPF att göra.

2. Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon? Jag har några väninnor som jag inte pratar med så ofta, men de samtalen blir desto längre, hur långa har jag ingen koll på.

3. Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring? Inte speciellt mycket, för när jag var tonåring fanns det ju inga mobiler och det var dyrt att använda den vanliga telefonen.

4. Är ljudet normalt på eller av? Dagtid är ljudet normalt på, om jag inte är någonstans där det kan störa, men alltid av på natten.

5. När spenderar du mest tid med att använda telefonen? Inte så ofta på dagen, men i reklamavbrotten på kvällarna fördriver jag tiden med att ”pilla på mobilen”.

Jag råkade bryta av en kvist på min ena orkidé, men kvisten verkar trivas bra som snittblomma

Dagens ordspråk:
Ett gott samvete är den bästa huvudkudden.

Trevlig fredag!

30 reaktioner till “Fem en fredag v7: Ring, ring

 1. När jag var i tonåren kunde jag och en av mina bästa väninnor prata med varandra i timmar. Till slut tröttnade mina föräldrar och påpekade snällt att kanske även någon annan ville ringa. Numera är det mest barn och kollegor som jag ringer till. SMS har nog ersatt en del telefonsamtal tänker jag.

  Önskar dig en fin fredag för lördagen väntar vi med 😉

  Kram

  1. Ja, sms och messinger, där kan det bli många och långa konversationer.
   Gick jag händelserna i förväg? Det skulle ju ha stått fredag förstås. 😉
   Kram
   Kram

 2. Här är det verkligen inget strålande väder idag och det spås en ny storm till kvällen med tillhörande regn! Så det blir nog en innedag här. Ska passa på att göra lite jordgubbssylt, min favoritsylt till pannkakor! Gjorde hallonsylt igår, som är makens favorit. Tänk så lätt det är att göra sylt nu sedan syltsockret kommit!
  Telefonerandet har verkligen ändrat sig sedan vår ungdom. Då hade var familj EN telefon, nu sitter alla fördjupade i sin egen. Lite trist, tycker jag…
  Ha en skön fredag, kram, Monica

  1. Jag gillar också jordgubbssylt till pannkakor och gjorde en sats för inte så länge sen av ett paket djurfrysta jordgubbar från sommaren som gick.
   Visst är det lite trist när man ska umgås med barn och barnbarn och samtliga sitter och glor ner i en mobil. Tiderna förändras….
   Kram

  1. Jag har själva telefonfunktionen öppen på natten i fall någon skulle behöva nå mig, eller om jag själv vill ringa någon, men allt annat är nedstängt.

 3. Jag är ganska dålig på att använda telefonen till samtal, däremot spelar jag spel och lyssnar flitigt på ljudböcker på den.
  Kram/Kicki

 4. Då vet jag vilka dina telefon vanor är. Skall lämna mina om en stund.
  Idag har jag kokt lingonsylt så nu klarar jag mej ett tag.
  Kramar från oss

 5. när jag var barn talades det inte mycket i telefonen. jag tycker nog att mobiltelefonen har sina fördelar. och jag har den alltid på om natten ifall något av barnen skulle vilja nå mig

  1. Jag har ocksåmobilen på under natten, just av samma anledning som du och så för att jag själv enkelt ska kunna ringa om behov uppstår. Däremot har jag all synkning avstängd nattetid, så inga pip från sms, e-post och messinger stör mig då.

 6. Vilken vacker svan du fångat på bild! Ja inte pratade jag särskilt mycket i telefon som ung, man stämde väl mest träff och så med kompisar. Jag tror min mobil stänger av ljudet automatiskt på nätterna, jag hör då inget i alla fall.Men jag vill ju ändå att den ringer om något hänt familjen!
  Jag brukar bli förvånad när jag pratat en längre stund med någonkompis, avslutar och får upp hur lång tid samtalet pågick, oftast betydligt längre än jag trott.
  Trevlig helg från pörtet

  1. Visst är svanen vacker! Jag har min mobil inställd så att det enda som fungerar under natten är telefonen. Mellan 21 och 07 är det lugnt och tyst.
   Ha en fin helg själv Paula!

  1. Det är kanske vår stressade tid som gör att man föredrar textmeddelanden. Det går snabbt och smidigt.
   Tack detsamma!
   Kram

 7. Jag har nog aldrig varit någon telefonpratare … och i tonåren fick jag nog inte sitta i telefonen någon längre stund 🙂
  Jag har ljudet på om det inte kan störa, men aldrig några aviseringar eller notiser …
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Jag blev jättestressad av allt pipande, så min mobil är helt tyst, förutom när telefonen ringer, eller det kommer ett sms.
   Kram

 8. Visst blir det en del samtal, men inte så ofta och så långa, som tidigare i livet. Nu är det andra typer av vide-samtal, som tar över, åtminstone med nära och kära på avstånd. Vilken tur att den vackra orkidén trivs som snittblomma. Ha dé gott!

  1. Det är nog klokt att försöka ha mobilfritt någon gång då och då. Man blir otroligt beroende….
   Det är riktigt svårt att tänka sig ett liv utan google.

 9. Oj oj oj. Golvlisterna blir dom skitiga. Det har jag aldrig märkt. Jag har lovat mig själv att jag ska putsa fönster till våren för nu när solen ibland skiner in ser jag hur skitiga dom är och det är inte konstigt för det är flera år sedan jag putsade dom. Det är så gruvsamt för det är sådana där som man måste ta isär och då blir det fyra sidor att putsa och dessutom med spröjs. Massor av fönster har jag och vill inte ens räkna men någon gång måste det ju bli av. Snö har vräkt ner men idag är det fint men 15 grader kallt.

  1. Vi har bruna golvlister och det är väldigt opraktiskt, allt damm syns.
   Här har vi treglasfönster som inte går att dela, så det är bara en in och en utsida att putsa. Det var annat på Stenstugu minsann. Brrrr så kallt ni har det!

 10. ”Vanliga” samtal gör jag ytterst sällan, använder What’s up och Facebook för kontakt med mina vänner och det blir en hel del.
  När jag var tonåring använde jag telefonen alltför mycket, enligt min mamma, knappast något enligt mig. Du blockerar linjen, var hennes argument. Nu inser jag att hon hade rätt och jag hade fel.
  Tänk vad tiderna har ändrats!
  Trevlig lördagskväll!

Kommentarer är stängda.