Kerlaiksdagen

I dag har jag varit i Hemse på vårdcentralen, för AK-mottagningen ville ha ett blodprov. En gång varje halvår ska njurarna kollas och nu var det dags igen. Den där Trygghetspunkten som vi var utlovade i Klintehamn, har inte startat ännu så det är bara att välja på Hemse eller Visby och det valet var inte svårt. Provtagningen var fort avklarad och sedan körde jag till ”Gröna skylten” och införskaffade lite vin och därfrån tog jag en promenad till Hemse kläder och köpte mig ett par nya bh-ar, för mina gamla ser för eländiga ut.

Utanför biblioteket på Storgatan står Hemses hjärta.

I dag pryder Region Gotland i samarbete med olika företag och organisationer våra samhällen med trevliga blomsterhjärtan. Regionens stadsträdgårdsmästare, Pernilla Johansson, hoppas att de uppställda hjärtkransarna ska sprida kärlek till gotlänningarna inför alla hjärtans dag och jag fick ju tillfälle att se två hjärtan.

När jag uträttat det jag skulle i Hemse körde jag mot Klintehamn igen och till Konsum för lite välbehövlig veckohandel. Det var glest med folk i butiken och när jag kom ut hade min Golf bara sällskap av tre bilar till.

Vid Torget mitt emot Konsum står Klintehamnshjärtat och det är Suderviljan och Klintetraktens framtid som bidragit till det.

Det är grått och blåsigt i dag, men på något sätt kändes det lite behagligt vårligt ändå och vi har hela +5º. Jag måste nog se till att få hem lite jord……

Och så är det dags att boka spruta nr 4.

Dagens ordspråk:
Tänk på att främlingar är vänner som man inte känner.

Glad Alla Hjärtans Dag!

18 reaktioner till “Kerlaiksdagen

 1. Vilka fina hjärtan dom har gjort. Det behövs så lite för att bli glad. Nu är det snart dags för lite omplantering och jag behöver lite jord. Oj blir det en spruta till det har jag inte hört.
  Kramar från oss

 2. Kram till dig på alla hjärtans dag. Du och jag som kämpar på med våra bloggar och har gjort det jättelänge. Tur att du finns för jag uppskattar din blogg väldigt mycket.

 3. Så fina hjärtan ni har! Dom piggar verkligen upp!
  Idag har jag äntligen kommit ut på en promenad. Det är lite soldis men ganska blåsigt, så jag gick inte längs stranden.
  Bra att de kollar upp dina njurar! Hoppas att nu snart ska få er Trygghetspunkt i Klintehamn!
  Hörde just att alla över 80 nu kan få sin fjärde spruta. Vi har ju inte fyllt 80 än, så vi får vänta…
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Visst är det ett väldigt trevligt initiativ. Härom sommaren fick vi pusshållplatser också.
   Det är faktiskt 4 mån sedan jag fick min tredje och då kan man boka den fjärde, men jag tror att jag avvaktar lite.
   Kram

 4. Jättetrevligt initiativ med blomsterhjärtan överallt på ön!
  Jag hörde att är man över 80 så skall det till ännu en spruta, det är väl bara att tacka och ta emot. ( för Hassine )
  KLEM.

  1. Det ska vara fyra månader efter den tredje och jag är precis på gränsen, men visst ska jag boka den. Kram och hälsa Hassine!

 5. Jättefina blomsterhjärtan hos dig! Här finns ett rött hjärta uppsatt i rondellen som man passerar på väg till centrum och något mer har jag inte sett
  Önskar dig både en Glad måndag och en fin alla hjärtans dag!
  Kram

 6. Så fina hjärtan! Jag sade nyss till maken att vi får väl avvakta lite med den fjärde, men det blir säkert dags för den också…

 7. Så fina hjärtan som pryder sin plats. Jag skulle också behöva några nya BH:ar men jag tycker det är så tråkigt att köpa det.
  Ett klokt och passande ordspråk dagen till ära.

  Kram och god måndagskväll ❤

Kommentarer är stängda.