Februari och Selfie nr 5

Nu gäller det att ligga lågt, för olycksmånaden februari är här! Nu kan vad som helst hända såsom exempelvis: bränder, bilolyckor, sjukdom och ond bråd död. Fast månaden har börjat skapligt tycker jag. Det är i och för sig mulet i dag, men nästan vindstilla och vi har ett par grader kallt.

SMHI varnar för snö i eftermiddag, så jag tog mig en promenad ner på samhället när jag morgonpysslat färdigt och det var rätt behagligt ute.

Jag har inte ätit någon semla ännu i år. Jag tycker inte att man ska börja för tidigt, men i dag känner jag att det är dags. Semlan sparar jag till kvällen och äter den som kvällsmat med varm mjölk och lite kanel på. Mums!

När jag kom hem passade jag på ta ner uteslingan, medan jag ännu hade ytterkläderna på mig. Nu är den förpassad till jullådan och det känns bra, fast det kommer nog att kännas lite mörkt och dystert om kvällarna ett tag, men man kan ju inte ha den uppe hur länge som helst.

Så är det dags för den femte omgången av Klimakteriehäxans roliga utmaning En Selfie i ord och svaren man lämnar ska bilda en kedja i vilket sista bokstaven i svar 1 ska vara första bokstaven i svar 2 o s v. Jag har varit med förut och det är en trevlig och ganska knepig utmaning, där man får tänka till både en och två gånger för att få ihop kedjan på rätt sätt.

1. Där började jag skolan: Klinte Folkskola (men skolan var för liten för barnunderlaget år 1947 när jag skulle börja, så de två första åren hade vi skola i Klinte Baptistkapell)

2. Bok: Anna, Hanna och Johanna (en fantastisk bok av Marianne Fredricsson)

3. Äter gärna: Avocado (jag glömmer aldrig första gången – jag gick på Komvux 1985 och klassen skulle ut och äta och vi fick stenhård avokado som förrätt. Aldrig mer tänkte jag då, men nu är det en favorit)

4. Väder: Ostlig vind (då har vi det ofta skaplig här på västra sidan av ön)

5. Konsert: Depeche Mode (har jag aldrig lyssnat på, en ren nödlösning)

6. Nyttigt: Efterrätt (kan vara nyttig om den innehåller frukt)

7. Abba-låt: The winner takes it all (absolut en av mina favoriter)

8. Färdigmat: Lasagne (fast den blir godare om man gör den själv)

9. Skrämmande: Eld (när elden är lös kan vem som helst bli skrämd)

10. Roligt för barn: Donkytoys (var ett ord som dök upp i mitt huvud bara sådär….)

11. Ömtåligt: Sidenblus (den får man vara rädd om)

12. Grönsak: Selleri (det vet vi ju att det alltid går lika bra med selleri)

Dagens ordspråk:
Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar.

Trevlig tisdag!

39 reaktioner till “Februari och Selfie nr 5

 1. Den Abba-låt du valt kan vara deras allr bästa! Älskar avokado – men omogen är den förvisso oätlig … Och glömmer aldrig besvikelsen när en flöck på en sidenblus aldrig gick att få bort. Kul svar du ger!

 2. Rejält snöfall här nu … var bara ute med soppåsen och tog ett varv runt kvarteret. Nu stannar jag inne resten av dagen:)
  kul att läsa dina svar – och ang. avocado har jag samma upplevelse 🙂
  Ha en fin fortsättning på denna tisdag!
  Kram

 3. Å vilka fyndiga svar och visst vet vi alla att det går lika bra med selleri!
  Ha en bra eftermiddag och vi ska också ha semla till efterrätt idag årets första!

 4. Så trevliga dessa selfies är! Mycket bättre än alla fåniga bilder man ser av folk, som fotar sig själv hela tiden!
  Blir nästan sugen på att göra en sådan selfie jag också…
  Det är så roligt att läsa dina svar, mycket kan jag stämma in i som t.ex. med avocadon.
  Ha det gott, kram, Monica!

 5. Det är alltid lika trevligt att få veta lite mer om människan bakom bloggen tycker jag.
  Vi brukar inte heller tjuvstarta med fastlagsbullar men i år blev det så. Dock blir det säkert en på den rätta dagen också.

  Ett mycket klokt ordspråk!

  Kram och god tisdag!

 6. Det är så roligt med dessa selfies där man får veta lite om sina bloggvänner. Avocao skall vara mogen annars går den inte att äta. Har precis lyckats knåpa ihop svaren så efter kaffet kommer svaren.
  Lätt snöfall och några minusgraer.
  Kramar från oss

  1. Så roligt att du också är med. Jag ska givetvis kolla på dina svar.
   Här blev det några snöflingor, men det var inte många. Kramar till er!

 7. Håller med om ABBA-låten, en av deras allra bästa, men den passade ju inte in på min bokstav, så det fick bli en annan.
  Tänk att snödropparna redan är uppe, trots kyla och blåst.
  Kram/Kicki

 8. Jag har haft en sidenblus en gång i mitt liv, den förstörde jag med strykjärnet, poff, så satt tyget fast…Jag grät av frustration!
  Eld ska man ha stor respekt för, jag blir tokig när jag läser om ungar som går o tuttar eld än här och än där, det börjar oskyldigt med en papperskorg någonstans och får oerhörda konsekvenser. Finurligt att du kom på vinden! Och att den passade bra där på öjn också! Ha en fortsatt fin februarivecka, utan olyckor och elände

  1. Jag förstår mer än väl att du grät över den förstörda blusen, fy så retligt.
   Elden var lös på Stenstugu för många år sedan och det var en hemsk upplevelse. Ett rum blev helt förstört och delar av huset fick renoveras. Så eld är jag rädd för!

 9. Efterrätt och selleri har vi gemensamt. Jag tror jag ska köpa semlor till helgen. Det är ju nästan en slags efterrätt. Kram

 10. Vi åt också årets första semlor i dag! Och förra veckan såg jag snödroppar i Malmö, ett så härligt vårtecken!

 11. Det är en rolig utmaning. Tänkte först att jag skulle vara med, men jag har jämnt sjå med de utmaningar jag redan är med i.

  Kram

 12. Semlor är goda, men faktiskt tycker jag att de jag bakar själv är godast. Bakar varje vecka från Fettisdagen fram till påsk. I år infaller den dagen 1 mars, så före det äter jag inte semlor, det är tradition för mig. Men jag har sett att affärerna börjat sälja dem. Minns i barndomen när manma serverade semlor i tallrik med mjölk på…numera blir det en kopp kaffe till.
  Är februari en olycksmånad? På Gotland?
  Vabruari har man ju hört om, när alla ungar blir sjuka, men att februari skulle vara särskilt olycksdrabbad har jag aldrig hört.
  Ha en bra dag!

  1. Här har man sålt semlor sedan jul, så även om det är tidigt att köpa dem redan i februari är jag ändå sent ute.
   Nej februari är ingen olycksmånad på Gotland, men för oss personligen har den genom året inneburit mycket elände, precis som jag skriver – bränder, bilolyckor, sjukdom och ond bråd död. Så vi bävar och väntar oss det värsta….
   Ha en fin dag du också Eva!

 13. Tur att januari har gått och det börjar bli lite ljusare. Hoppas ovädret är över hos er nu för det verkar ha fått träd att ramla lite här och var. Här är det över 20 grader kallt igen och lagom väder att städa ut julen

 14. Olycksmånaden februari? Varför är den det?
  Vi har inte plockat ner ytterbelysningen ännu. Såg i morse att det var 10 andra i vår länga som hade dom kvar, så vi väntar, det är så vackert.
  Semlor, det har inte vi ätit heller ännu i år. Snart dags kanske.
  Bra ordspråk, stämmer fint.
  Trevlig onsdag.
  Kram!

 15. Vi hade ju tänkt beskära den ”lilla” fjärilsbusken idag och samtidigt passa på att ta ner belysningen som sitter på växthuset. Den ska nämligen alltid få sitta kvar januari ut, men…..eftersom det inte blev några plusgrader och det är väldans grått, så väntar vi tills på fredag. (Skulle inte förvåna mig om det regnar då!)
  KRAM/Susie

 16. Jag gillar ju alla ABBA-låtar men din valda är super!
  Tänk Avokado, så viktigt att den är mogen! Älskar också detta.
  Tänkte själv på siden men trodde inte det var så skört vilket det tydligen är.
  Härliga svar!

  Ja, du som bor på Gotland, tänkte osökt på er biskop i Visby som blivit fråntagen sitt ämbete inom kyrkan överhuvudtaget. Hur kan man bete sig som han, jaja, för den mänskligheten.

  Trevlig kväll! Kram!

 17. Så åt vi alltid semlor i mitt föräldrahem. Djup tallrik med varm mjölk och semla. Men aldrig någon annan dag än tisdag. Vi fick det till efterrätt. Det skulle man ju alltid ha på den tiden.
  Håller med dig om att lasagnen smakar bäst när man gör den själv.
  Kram från Ingrid

 18. Angående semla så har du bättre karaktär än jag har. Fast jag har bara ätit två, resten av alla gånger jag frestats, har jag stått emot.

 19. Heisann, så mange vettuge svar… og donkytoys mener jeg sønnene hadde da de var små, eller var det dinkytoys? Kanskje begge deler? Ha go´hælj ;:OD)

Kommentarer är stängda.