Måndag vecka 4 / Uppdatering

Januari går mot sitt slut och den här veckan inleds med samma gråväder som de senaste dagarna. I morse trodde jag inte att det skulle bli ljust över huvud taget, men hur det nu än var, så gick det att släcka lamporna vid halvtio-tiden i alla fall och vi har en 4-5 plusgrader och det får man väl vara nöjd med.

Jag tog ut ett paket köttfärs från frysen igår kväll, så nu står en gryta med köttfärssås och puttrar på spisen. En lasagne tänkte jag mig använda den till. Det är sån där bra mat att skära i lagom bitar och lägga i frysen för kommande behov. Den lär dock inte bli färdig till lunch, för köttfärssåsen ska koka länge, länge för att bli god, så till lunchen i dag nöjer mig lite ägg och bacon.

Igår gick jag ut på en Klinterunda på förmiddagen och det var faktiskt rätt behagligt ute och helt halkfritt. När jag kom ner till kiosken tänkte jag nästan ta en vända ut på hamnen, men ångrade mig och gick hemåt och när jag passerade Konsum gick jag in där. Åke skulle ha fyllt 94 år i dag, så jag ville kolla vad de hade för blommor och både rosorna och tulpanerna såg jättefina ut, så jag köpte en bukett av varje.

När jag kom hem var det hög tid för lunch, så när jag fått tulpanerna i vatten stekte jag mig en fläskkotlett.

Efter maten pusslade jag en stund, men sen bestämde jag mig för att åka upp på kyrkogården i Fröjel med rosorna. Det gäller ju att passa på när vädret är skapligt, för ingen vet från enda dagen till den andra vad som väntar.

Jag tog med shoppingkorgen också, för det var väldigt lite folk på Konsum, när jag var där på förmiddagen och köpte blommorna, så jag hoppades att det skulle vara likadant på eftermiddagen. På kyrkogården var det lugnt och stilla och jag lyckades få ner en gravvas i rabatten trots att det var lite fruset i jorden. Nu hoppas jag att rosorna håller sig, men de brukar vara förunderligt tåliga och kunna stå nästan hur länge som helst.

Att handla på en söndagseftermiddag visade sig inte vara helt fel, för det var väldigt lite folk i butiken och inga köer varken här eller där. Jag är egentligen inte så mycket för att gå och handla på söndagarna, för det där med att man ska helga vilodagen sitter i ryggmärgen, men ”när ändå bilen gick”……

När jag kom hem fick jag se att grannens snödroppar tittar upp bland snöresterna och vårtecken blir jag glad av, så den här bilden får bli mitt bidrag till Caritas utmaning Glad måndag.

Uppdatering 15:53: Nytt covidrekord satt igen – Vecka 3 har 1385 nya fall registrerats.

Dagens ordspråk:
Ju lägre lön, desto större betydelse har den.

Glad måndag!

26 reaktioner till “Måndag vecka 4 / Uppdatering

 1. Så fina rosor Åke har fått, både hemma och på graven!
  Så du vågar handla själv fortfarande? Vi har börjat handla på nätet igen. Det är visserligen lite trist, att inte själv kunna välja köttbit eller frukt o grönsaker, men vi gör så ett tag, tills smittan har avtagit. Vi handlar på ICA Maxi och K kör till Trelleborg och hämtar maten i ett skåp utanför.
  Vilket fint vårtecken du visar idag – visst blir man glad!
  Grått och mörkt här idag!
  Kram, Monica

  1. Jag undviker att gå i affären när det är mycket folk, annars handlar jag själv. Tre vaccinsprutor ska väl hjälpa något tycker jag och det verkar som om de som blir smittade i alla fall inte blir så farligt sjuka.
   Du var ju först ute med snödroppar!!
   Kram

 2. Både tulpanerna och rosorna är verkligen vackra och ser ut som de ska göra. Frågan är om jag vågar mig på en bukett till.
  Ja, en köttfärssås ska koka länge och är absolut ingen snabbmat men gott blir det.

  Kram och god måndag!

 3. Glad Måndag till dig också! Jag gillar måndagar för en gång i tiden när jag jobbade på ett jourapotek så hade jag lediga jämt måndagar. Sen började jag jobba på vår firma och då var man aldrig ledig….. 😦 Fast det var ju betydligt roligare och trevligare kunder – bara unga killar!! 🙂 🙂
  Idag blir det rester från frysen och där hittade jag en förpackning med köttfärsröra, kommer passa perfekt efter en ”arbetsdag”. Jag har alltså varit ute i växthuset och gjort klart! 🙂
  KRAM/Susie

  1. Jag tycker också att måndagarna är rätt trevliga, de känns lite som en nystart. Ny vecka, nya friska tag.
   Du är så flitig och duktig med ditt växthus!
   Kram

 4. Tackolov så nalkas våren om än väldigt sakteliga.
  Så du har en födelsedag att minnas idag.
  Jag fick ett väldigt ledsamt telefonsamtal igår. Min systerdotter Suzanne talade om att min syster Anita fått en stroke i fredags, hon har helt tappat förmågan att prata.
  Så sorgligt.
  Kram/Kicki

 5. Två vackra buketter till Åke. Så skönt att komma ut en stund och jag handlar själv och är inte rädd. Tror att alla kommer att smittas men med lindriga symtom.
  Kramar från oss

  1. Jag tror som du när det gäller smittan och går också och handlar själv. Med tre sprutor ska man väl klara sig utan att bli alltför sjuk.
   Kramar till er!

 6. Båda var vackra buketter, men rosorna hade en underbar färg. Snödroppar har jag inte sett än, jag kanske inte tittat på rätt ställen, men ett träd här har lite grönt skimmer, gott så.

 7. Ja, jag visste att vi hade något mer gemensamt denna dag. Sen vet jag att du har tio år av saknad snart också.
  Vackra blommor.
  Kram!

 8. Åh snödroppar då har ni vår
  Vi hade +7 här i Piteå i morse , så onormalt det kan vara
  När jag hade dagbarn minns jag att det var en dryg månad med över-20 grader
  Det är mer normalt

 9. Fina blommor du fick tag på. Snödropparna ger hopp om en kommande vår. Även om det nog dröjer.
  Ha en god nattsömn och en bra tisdag!
  Kram

 10. Snödroppar så underbart. Här har det varit jättefint väder i två dagar och Kinabror och hunden Jack har kommit hem så jag har varit på bra humör. 2011 för mer än 10 år sedan var jag där och hälsade på er i ert fina hus. Tänk att det är så länge sedan. Jag trodde att det bara var 7-8 år sedan. Konstigt vad tiden går fort. Här härjar coronan för fullt så det är tur att vi har vårt eget litet gäng som håller oss här i Fisksjön mest hela tiden. Bara hoppas att vi klarar oss från sjukan och att den tar slut någon gång så man kan få göra något kul. Hörde idag att dom som ordnar sommardanserna runt omkring här hade gått i konkurs så det lär väl inte bli någon dans till sommaren tyvärr.

  1. Jag ser ibland på korten jag tog när ni var här. Det var så roligt att få träffa dig i verkligheten!
   Jag hörde/läste någonstans att det värsta ska vara över till våren. Vi får hoppas det för den här pandemin har förstört så mycket.
   Kram

 11. Så glad jag blev av bilden på vårblommorna. Nu måste jag ut i trädgården och se hur det står till där. Kram

  1. Jag såg en vintergäck i dag också, men den stod så illa till att jag inte kunde få den på bild. Man vill ju inte gå in på folks täppor och snoka.
   Kram

Kommentarer är stängda.