Snåikastninggsdagen

Det är söndagsmorgon och jag låg lite extra länge, så jag kom inte upp förrän vid halvnio-tiden, men nu har jag fick i mig morgonkaffet och tänker gå ut på en söndagspromenad. Det är lite mulet och en plusgrad, men det blåser inte i alla fall.

Jag kollade vad Allnakku har för temadag den här söndagen och där står det att det är snåikastninggsdagen:

Efter ett yrväder följer snöskottningen, snåikastninggi. Arbetet är tungt och slitsamt och mest lämpat för maskiner, om det går att komma fram med dem.

Åkes sista snåikastning 15 januari 2012. Om det berodde på snöskottningen eller inte är oklart, men dagen efter fick han den stroke som ändade hans liv.

Just nu är min uppfart helt snöfri, så något behov av en snöskottare finns inte för tillfället. Det blev halt efter det senaste tunna snötäcket, men det fixade jag till med hjälp av lite tösalt.

Dagens ordspråk:
Ekonomi är konsten att använda sina pengar på ett sådant sätt att man inte får minsta glädje av dem.

Trevlig söndag!

18 reaktioner till “Snåikastninggsdagen

 1. Snöskottning är jag gärna förutan. Som skåning har jag inte så stor erfarenhet av den sysslan heller och det är jag tacksam för. Kram

 2. Här behövs det heller ingen snåikastning! Men idag är det gråväder igen, så vi får väl se om jag kommer ut på en promenad…
  Lycka till på din promenad och var försiktig, så att du inte halkar!
  Kram, Monica

 3. Snöskottning kan vara mycket jobbigt, mycket beroende vilken konsistens snön har, blötsnö är värst.
  Förstår att det känns detta med snöskottning och att det kanske blev för jobbigt för Åke. Det är ju mycket som bidrar till en stroke.
  Tänker på dig och hoppas att du är rädd om dig.
  Varm kram!

 4. Snöskottning är ingen trevlig sysselsättning och ganska ansträngande. Grått och disigt men vindstilla så det var skönt på promenaden. Gå försiktig så du inte halkar.
  Kramar från oss

 5. Snöskottning kan tyvärr orsaka både det ena och det andra. Min svärfar fick sin första hjärtinfarkt efter att ha skottat uppfarten. Han hade förmodligen fått den för eller senare men läkarna menade att snöskottningen utlöste den. Nåja, vissa saker är inte lönt att fundera på för svaren får vi aldrig säkert. Här är i alla fall snöfritt och inte mig emot. Lite mildare i dag dessutom och nästan vindstilla.
  Kram och god söndag!

  1. Här är gråkallt, men rätt behagligt ändå. Jag är glad så länge det inte är halt och i dag var det helt halkfritt och bara att marschera på.
   Kram

 6. Vi har fått lite snö den här vintern
  Kanske för att vi bokat snöskottning
  Skönt att få sova lite extra , det gjorde jag igår

 7. Ja, det är ju inte lönt att grubbla på vad stroken berodde på 😦
  Du har många fina bilder och minnen av Åke och vi här i Blogglandia har också fått t del av dem, tack!
  Det börjar kännas som att snöjobbet räcker här hos oss nu, men det tycks inte vädergudarna tycka. Och vi får bara tacka och ta emot. Kanske vi blir helt insnöade snart!

  1. Ni tycks verkligen har fått massor av snö i år. Så jobbigt! Jag är så tacksam så länge vi har barmark.
   Kram

 8. Tacksam att det inte behövs skottas här, men jag har skaffat en rejäl skyffel, om det skulle behövas. Så märkligt att du tog just den bilden. Kram

  1. Det såg så roligt ut den morgonen, för när man tittade var det gubbar ute och skottade sina uppfarter lite varstans, så det är klart att jag tog ett foto av min.
   Kram

Kommentarer är stängda.