Nu ramlar träden… / Uppdatering

….och det är strömavbrott lite varstans på ön, bland annat på Stenstugu. Destination Gotland har ställt in två turer till och från Nynäshamn och på måndagsförmiddagen är Fåröfärjan inställd för första gången sedan stormen Alfrida i januari 2019, men solen skiner och det är ett par plusgrader, så sitter man inne och tittar ut är det inte så illa ändå.

Dessutom rapporteras att de sex ryska landstigningsfartyg, som befunnit sig i våra farvatten, nu lämnar Östersjön. Kan man pusta ut nu?

Det är måndag och då tycker ju Carita att vi ska glädja oss med någon trevlig bild och jag tjatar på med min tulpanbukett. Det är inte bara träden som ramlar, utan mina tulpaner också, men ännu sitter blombladen kvar i alla fall. Jag klippte av stjälkarna en halv decimeter igår, men jag tror att de har växt minst lika mycket i natt.

Nu ska jag sätta in en annons om SPF Klinteortens årsmöte, så får vi väl se sedan om det går att genomföra det den 21 februari som vi tänkt oss, eller om vi får skjuta det på framtiden.

Uppdatering 13:13 Under vecka 2 konstaterades 1001 nya fall av covid-19. Det är nära en fördubbling från vecka 1 som slutade på 545 nya fall. Det är nog som Eva säger, vi kommer att få den här skiten allihop. 😥

Dagens ordspråk:
Med en bra början är halva jobbet gjort.

Glad måndag!

22 reaktioner till “Nu ramlar träden… / Uppdatering

 1. Usch, så jobbigt med strömavbrott men man får väl säga att ni har vanan inne vid det här laget. Även här blåste det väldigt mycket i natt men strömmen fick vi behålla.
  Jag tycker dina tulpaner ser fina ut. Mina två senaste buntar från blomsteraffären är sådana som inte slår ut. Ärligt talat så tror jag att jag ger upp och väljer en annan sorts blommor i stället.

  Kram och glad måndag till dig!

 2. Blåser gör det här också och solen strålar! Ska ge mig ut på en promenad framåt eftermiddagen, tror jag. Dina tulpaner ser väldigt fräscha ut fortfarande, tycker jag!
  Ha en fortsatt fin dag och hoppas att Stenstugu får tillbaka strömmen snabbt!
  Kram, Monica

  1. Visst är tulpanerna fina även i det här stadiet. De klarade garantin med marginal.
   Kram och ha en trevlig promenad.

 3. Lite otäckt är det allt med både coronan och oväder och så drönare som kikar på kraftverken och militär som närmare på havet. Ni har ju massor med militär hos er nu. Vi lever i en konstig tid.

 4. Hörde talas om blåsten ni haft, jobbigt, men det är ju som tur är bara naturen och vi kan inte göra så mycket åt det. Värre är det med militära åtgärder, gjorda av människor. Skönt att skeppen nu är borta.
  Kramar!

  1. Det är nog tur att vi inte kan påverka vädret. Tänk om det gick att manipulera! Hade det aldrig blivit krig förr så blev det väl då.
   Kram

 5. Läste också att de ger sig av nu, undrar vad de ska göra nu?
  Något är väl i görningen men frågan är vad.

  Jo, det blåser en del, här blåste det rejält igår kväll, somnade till visslandet från ventilerna, kändes som om huset skulle ramla nästan ibland.

  Ha det nu fint Ingrid, hoppas det lugnar ner sig, fina tulpaner där.

 6. Strömavbrott är aldrig kul och definitivt inte på vintern.
  Det har stormat här också, så hela vägen var full av kvistar som blåst av träden utefter vägen, när jag promenerade med hundarna idag.
  I natt lät det som om hela huset skulle lyfta.
  Kram/Kicki

 7. Skönt att de gett sej av men det känns obehagligt. Tycker dina tulpaner är fina ännu.
  Vi har också haft kraftiga vindar och jag så några träd som knäckts.
  Glad Måndag önskar Anki o Minton

  1. Visst är det obehagligt med den där upptrappningen, men nu verkar det ju lugna ner sig igen.
   Kramar till dig och Minton!

 8. Så besvärligt med elavbrott. Här blåste det förstås också, men en god vän på annan plats hade haft åskväder och det var jag nöjd att slippa.

 9. Så trist med all smitta. Jag blir så trött. Men vad ska man göra? Är det inte covid så är det ryssen… Suck!

  Dina tulpaner är i alla fall fina.
  Kram

 10. Blåsväder även här … men idag är det solsken och stormfritt. Tulpanerna ser fortfarande fina ut!
  Ryssen försvann igen – oroligt när de finns i närheten, så det är i alla fall positivt!
  Kram

 11. Vi har varit förskonade från strömavbrott väldigt länge. Man blir helt ställd när det händer. Smittan är stor här med och snart vågar man väl inte lämna hemmet. Kram

Kommentarer är stängda.