Bättre än befarat

Det har varit en solig och vacker torsdagsförmiddag och temperaturen är trevlig den också +6º är inte så illa så här mitt januari. Nu vid halvett-tiden har det dock börjat mulna till.

Jag har gjort en kålpudding på förmiddagen och när jag har fått mig en portion till lunch ska jag ta en promenad ner till apoteket. Jag behöver fylla på pillerförrådet och det glömde jag igår när jag var ute och körde.

Visst är den här amaryllisen fin? Med fyra stänglar och sex klockor i den först utslagna kan man inte annat än vara nöjd med den. Tulpanerna sköter sig också och ser ut att vilja slå ut. Förra året var jag ute för att knopparna bara torkade och det blev inga utslagna blommor alls.

Jag kollade upp vad jag skrev om förra året på Tjugondag Knut och då var det väldigt stor oro i pressen om den dåliga farten på vaccineringarna i Sverige och DN skrev: Vaccineringen nästa katastrof i Sveriges coronahantering och man befarade att det skulle ta upp till tre år innan hela befolkningen är vaccinerad och jag själv trodde inte att jag skulle få någon spruta före midsommar, men det visade sig att både pressen och jag hade fel. Jag fick nr 1 25/1, nr 2 22/2 och nr 3 13/10. Det har gått mycket bättre än man befarade och olyckskorparna (DN, GA och jag) kraxade totalt i onödan!

Dagsläget

Bekräftade fall hittills den här veckan (alltså tre dagar): 268

Kålpuddingen smakade alldeles utmärkt. Jag har ris i den eller snarare risgrynsgröt, så jag bryr mig aldrig om att koka potatis till. Det räcker bra med en liten skvätt grädde som sås och så lingonsylt förstås. Som efterrätt åt jag en apelsin.

Dagens ordspråk:
Den som bara letar efter fel finner inget annat.

Trevlig torsdag!

18 reaktioner till “Bättre än befarat

 1. Din kålpudding ser riktigt god ut, lite knaprig i ytan. Tyvärr gillar maken ingenting med kål i, så det blir aldrig sådana rätter här.
  Soligt och fint här också och hela 8 plusgrader, men väldigt blåsigt, tyvärr.
  Kanske kan det bli en promenad i strandskogen…
  Ha en fin fortsatt torsdag, kram, Monica

  1. Jag har just kommit hem efter en promenad till apoteket och konsum och det var riktigt skönt ute trots blåsten. Kram

 2. Din Amaryllis är så fin och det är roligt att dom blommorna håller sig ett bra tag. Ser ut som om du har en orkidé, vid sidan om.
  Kålpudding, det var länge sedan som jag åt. Den ser god ut, den du har tillagat.
  Ordspråket, så sant så.
  Ha en bra torsdagseftermiddag.
  Kram!

  1. Ja det är en väldigt vacker brudorkidé som snart blommat färdigt för den här gången.
   Kålpudding är sån där mat som är bra att göra i lite större form av, för att sen skära i bitar och lägga i frysen. Kram

 3. Amaryllisen är jättefin. Nu blev jag sugen på kålpudding och det kanske blir nästa vecka. Imorgon blir det lutfisk som jag älskar.
  Kramar från ett regnigt Rottne

 4. Hos oss i Finland heter det kållåda. Och här i huset är riset i lådan bannlyst. Kål, kött, purjolök, grädde o lite annat blandas ihop. Och kålen skall helst vara egenodlad. Den heter Märthas Makalösa och säljs ca september – november på Reko, kunder finns… Roar mig verkligen, jag är inte precis känd för att trivas med att laga god mat… Eller hur man nu skall säga.

 5. Mmm… Så gott med hemlagad kålpudding men själv hade jag velat ha potatis till. Här blir det köttbullar i kvällen.
  Så fint din amaryllis blommar. Här har alla julblommor blommat ut för länge sedan. Även mina tulpaner slog ut vilket var positivt för det hände inte en enda gång förra året tyvärr.

  Kram och god kväll!

 6. Kålpudding som är så gott, alltid ett säkert kort när jag kommer hem från kneget, min fru är bra på att göra det också, bra kombination. 😉

  Skönt att det går framåt med vaccinationerna.

  Ha en fin kväll Ingrid.

 7. Vilken fantastisk amaryllis du har!
  Kålpudding är jättegott och jag brukar göra en ibland, men utan ris … så jag vill ha potatis och brun sås till … och lingon förstås 🙂
  Ha en fin fredag!
  Kram

 8. Jättefin amaryllis. Ibland känns det som jag fått hem ”halva” apoteket. Allt för nära upplever jag att det går snabbt innan något börjar ta slut igen.
  Alltid intressant att se vad som skrevs samma dag tidigare år. Jag är 2022 inne på femte året i min femårsdagbok. Nästan läbbigt. Jag tyckte det var nyss jag började skriva i den. Olyckskorparna hade fel. Jag drogs också med i den gruppen. När jag hämtade in tidningen i morse och såg bilden och skummade igenom texten om soldaterna blev jag mörk till sinnet. Inte en grej till.
  Hoppas du inte blåser bort idag. Själv stannar jag inne. Städning och skidskytte.
  Helgkram, Bosse

  1. Jag har tre tioårsdagböcker fulla av anteckningar om väder o vind, sådd o skörd och även lite privata händelser. De är verkligen en källa att ösa ur när man börjar funder på när och var saker och ting hände.
   Jag ska låna ut min bil i dag och har just kommit in efter att ha tagit ut den ur garaget. Attans vad det blåste!!
   Kram

Kommentarer är stängda.