Gårdagens möte…..

…..med SPF Klinteortens styrelse avlöpte lugnt tycker jag och i dag har jag skrivit ett protokoll och satt in en annons i GA/GT. Vi hade planerat en Hörseldag nu i januari, men efter moget övervägande beslutat att ställa in det. Smittspridningen går med rasande fart och det känns inte försvarbart att samla ihop folk i ett sådant läge som vi har just nu.

Det blir värre och värre! Vecka 52 hade Gotland rekordmånga smittade på en vecka räknat sedan man började föra statistik – 390 st, men det rekordet slogs snabbt för vecka 1 har man registrerat 540 fall av covid-19. I dag rapporterar man att det under måndagen registrerades ytterligare 119 smittade och man kan även läsa att det nu upptäckts fall av omikron även på Gotland och att det troligen är orsaken till den snabba spridningen.

Det är en grå och kylig tisdag och på radion pratar man antingen om covid-19 eller halkan på vägarna. När jag var färdig vid datorn i morse, startade jag en maskin tvätt och sedan plockade jag ner de sista julsakerna, plockade bort alla juldukar och tog ut de som inte ska tvättas och ruskade av dem dammet, innan jag la undan dem. Juldukarna tvättar jag inte varje år. Broderade dukar ska man vara rädd om!

Efter lunchen har jag dammat och dammsugit och sådant gillar inte ryggen, så nu vilar jag den lite här vid dator en stund och när jag uppdaterat det här inlägget ska jag stryka och lägga på alla ordinarie dukar. Sen är julen 2021 bara ett minne blott!

Dagens ordspråk:
Låna inte av den rike och låna inte ut till den fattige.

Trevlig tisdag!

14 reaktioner till “Gårdagens möte…..

 1. Just broderade dukar blir sällan så smutsiga så man behöver inte tvätta dem i onödan. Varje tvätt sliter ändå.
  Skönt att sillen är uppäten. Här har vi tre stora burkar kvar så de får sparas till påsk.
  Synd på er programpunkt men det känns definitivt onödigt att samlas som läget är just nu. Förmodligen ökar smittan ännu mer när skolorna börjar i morgon. Det gäller alltså att ligga lågt.

  Kram och god tisdag!

  1. Juldukarna ligger bara på i tre veckor, så det är alldeles onödigt att tvätta dem varje år.
   Jag hade heminlagd sill som jag tog de sista bitarna av i dag och det känns bra att de blev uppätna.
   Du har så rätt, det gäller att ligga lågt ett tag nu!
   Kram

 2. Du är så flitig och redig! Ja, smittspridningen nu är verkligen oroande! Men jag hörde på radion, att vaccindos nr 3 skyddar bra även mot omikronvarianten.
  Vi har faktiskt beställt varor på Willys, där man hämtar dem i skåp ute, och har bestämt oss för att pausa städningen. Vår städare kommer ju från ett annat hem där han städat, och man vet ju inte om det fanns smitta där. SÅ tråkigt att det skulle bli så här! Siffrorna på Gotland är ju verkligen alarmerande!
  Må så gott och var rädd om dig!
  Kram, Monica

  1. Jag hörde det om omikron jag också, så man får hoppas att det stämmer.
   Tack och detsamma till dig Monica!
   Kram

 3. Ja, det var nog klokt av oss att ställa in mötet. Hoppas på bättre tur med årsmötet.
  Kram

  1. Jag tvivlar på årsmötet också. Fick ett mail från SPF Generalsekreterare med de nya rekommendationerna och där säger man också att det är ok att skjuta på årsmötet om man anser det.
   Kram

 4. Det är så tråkigt med denna pandemi. Längtar till våren då man kan vara ute i trädgården för det är så tråkigt att bara sitt inne. Tur jag har Minton och våra promenader. Det är många som är smittade i vår lilla by så det gäller att vara försiktig.
  Kramar från oss

  1. Tur att du har lille Minton så att du kommer ut lite trots snö och kyla. Man längtar verkligen efter våren. Visst gäller det att vara försiktig. Kramar till er!

 5. Det är alldeles för mycket tjat i media och olika idéer om smittan. Tjafs bland partierna och löjliga insändare. Kan folk inte fatta att det är skarp läge och acceptera att man inte kan ha party på stan just nu.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Det tjatas hela tiden, så man blir mer än trött. Fast hur de än tjatar så verkar det ju som om folk inte tar det på allvar.
   Kram

 6. Här är också sedan i lördags julen 2021 blott ett minne. Endast en ljusslinga på balkongen finns kvar.
  Sorgligt med den snabba smittningen och halkan som lurar utanför dörren. Svårt just nu att hitta något ljus i tillvaron. Hemskt med de två kvinnorna som krockade med lastbilar. När det blev sol här i måndags kände jag någon form av ljus på flera plan. En längtan efter vår började gro.
  Smart av er att ställa in.
  Kram, Bosse

  1. Ljusslinga ute har jag också kvar. Den får hänga med januari ut.
   Visst känner man en längtan efter vår och att ljuset ska komma tillbaka. Lite längre dagar har det blivit. Man märker det mest på eftermiddagarna tycker jag. Kram

Kommentarer är stängda.