Oxveckor

Så är julhelgerna slut, det är en helt vanlig måndag och oxveckorna tar vid. Nästa helgdag är när påsken närmar sig och det blir långfredag och den infaller först den 15 april i år, så tills dess rullar de vanliga veckorna på. Just nu känns det ganska skönt faktiskt.

Nu får de dra sig tillbaka för den här gången och det sista saffransbrödet är framplockat, för i eftermiddag ska vi ha ett styrelsemöte med SPF här i Lokalen.

I dag är det en solig och fin måndag och jag som tänkt avvakta lite med avjulandet har börjat plocka undan tomtar och annat pynt, för de passar inte riktigt in i miljön när solen strålar in med full kraft. Nej, ner med dem i julkartongen! I eftermiddag har jag annat att tänka på, men i morgon ska jag ta ett ordentligt tag. Resten ska plockas bort, det ska dammas och dammsugas och de ordinarie dukarna ska strykas och läggas på. När jag är klar ska jag köpa mig en vacker tulpanbukett och inbilla mig att det snart är vår.

Uppdatering 2022-01-17: Under vecka 1 konstaterades 545 nya fall av covid-19

Dagens ordspråk:
Allt skulle bli bättre om det kunde göras två gånger.

Ha en glad måndag!

24 reaktioner till “Oxveckor

 1. Ja, när solen lyser vill man gärna se fram emot våren och då passar tomtarna inte in längre. Nu är det ju ett tag tills våren kommer men vi får hoppas på en mild, kort vinter. Såg också att påsken är ovanligt sen i år.
  Tråkigt nog har ju coronasmittan tagit ny fart, så nu får vi vara försiktiga igen!
  Ha det så trevligt på styrelsemötet!
  Kram, Monica

  1. Jag måste säga att jag bävar för siffrorna för v1. v52 hade vi 390 och jag är rädd att det kommer att vara fler v1.
   Tack, jag hoppas att det blir ett bra möte.
   Kram

 2. Nu när tomtarna plockats undan och granarna åkt iväg måste jag köpa tulpaner.
  Var försiktiga på styrelsemötet. Kanske ni kan ha mötet digitalt?

 3. Nu ser vi fram emot ljusare tider även om det självklart tar ett tag innan vi är där än. Tulpaner hör säsongen till och båda buntarna jag köpte artar sig fint. Förra året hände det ofta att de inse slog ut så då gav jag upp. Hoppas på bättre tur i vår.

  Kram och glad måndag till dig!

  1. Då hoppas jag att de tulpaner jag köper också kommer att sköta sig, för jag upplevde precis detsamma som du förra året och gav upp efter några buketter.
   Kram

 4. Ja, nu ser nog de flesta fram emot att köpa årets första tulpanbukett! Så skönt att se att dagarna blivit lite längre också!
  Kram

 5. Mina dukar tog jag bort i förrgår, har varken haft gran eller pynt. Vi var ju borta en hel vecka i jul, så jag tyckte det var onödigt att plocka fram något.
  Nån sol har vi inte sett spår av, tvärtom, så ha det varit en väldigt gråmulen dag.
  Kram/Kicki

 6. Ja det rullar på, snart har vi jul igen
  Jag trodde att tiden skulle gå sakta på äldre dar
  Men inte det

 7. Jag tycker också att det känns skönt att helgerna är över och vi kan traska framåt i vardagslunken.
  Jag började plocka bort lite julsaker igår men idag har vi haft vår städhhälp här, så jag fick göra ett uppehåll.
  En bukett krispiga tulpaner fick vi redan på nyårsafton av dottern och svärsonen, men det är dags för en ny bukett nu. Tulpaner hör verkligen våren till och vi är på gång mot våren trots dagens snö och nollgradigt
  Lycka till med mötet!
  Kram 🥰
  Gigi

  1. Här har det varit en härlig vinterdag med lite kyla och sol, men visst går man och längtar efter våren. Det gick bra på mötet som tur är.
   Kram

 8. Julen är borta och det känns skönt. På torsdag kommer städhjälpen så blir det rent på golven.
  Var försiktig för jag har flera bekanta som fått covid trots 3 sprutor.
  Fredag blir det tulpaner.
  Kramar från oss

 9. Tulpaner gör verkligen att man längtar efter vår. Trist med den här smittökningen igen, men det var väl ganska väntat efter julhelgerna. Kram

 10. Här är alla julgrejor också nerpackade – utom ytterbelysningarna för det är så mörkt utanför annars. Men tomtar, julgran och röda dekorationer tog det i år bara söndagen att få bort. Det sista som togs ner var igår då köksgardinerna äntligen togs ner. dom sitter uppe på stålvajrar som är lite knepiga att få bort nu när inte nån av oss gillar att klättra…..
  KRAM/Susie

 11. Här är det bara några grader kallt idag och jag har varit och handlat. Coronan har brakat lös för fullt här nu och jag håller mig hemma och det är då så trist. Julen får nog vara kvar ett tag till. Julgranen barrar inte ett dugg och ikväll kommer Broder B med fru på middag. Vi håller hemma här i Fisksjön och umgås inte med folk utanför byn.

Kommentarer är stängda.