Trettondagsafton

Inför den här helgen är det nog många som redan har städat bort julen, för även om vi pratar om att ”Tjugondag Knut ska julen ut”, så räknas Trettondagen som den sista dagen i julhelgen. Jag har fortfarande julpyntet kvar, men i dag kastade jag ut två blåa hyacinter.

Inte för att de vissnat, utan de blommade väldigt vackert, men de doftade så enormt starkt. När det första man känner, när man vaknar på morgonen, är doften (stanken) från hyacinter blir det bara för mycket, så i dag åkte de ut innan jag ens satt på morgonkaffet. Man får hålla sig till de vita, de är bra mycket diskretare.

Det är en gråmulen trettondagsafton i år med ett par plusgrader och regnet hängande i luften, men då och då glimtar solen till i alla fall. Det kanske kan bli en promenad i dag också, men först ska jag ta hand om en strykhög.

Igår gick jag ut på en Klinterunda på förmiddagen och det var faktiskt ganska behagligt, speciellt i skogen. Jag var rädd att det skulle vara halt på asfaltsvägarna, för på Gotlandsradio rapporterade man om svår halka på morgonen, men det var ingen fara alls, så när jag passerat skogen fortsatte jag rundan via Djurgårdslundsvägen som vanligt.

På hemvägen svängde jag av från Donnersgatan för att ta Åbrogatan hem och då passerade jag lekplatsen på Torget, där det var det helt tomt. Inte ett barn i sikte bland apor och lejon.

Dagens ordspråk:
Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppna.

Trevlig Trettondagsafton!

14 reaktioner till “Trettondagsafton

 1. Julen har jag städat ut och nu ser jag framemot våren. Du fick en skön promenad utan halka.
  Kramar från oss

 2. Jag har städat ut julen, börjar längta efter att planera för våren
  Men det dröjer många månader här innan det är vår
  Vilken vacker häst

 3. Vi väntar inte tills Knut utan till helgen kommer nog julen att vara ute. När vårterminen börjar så är julen över tycker jag.

  Ett mycket talande ordspråk!

  Kram och god trettondagsafton!

 4. mJag behåller julen så länge jag kan och kanske i början av februari åker en del ut.
  Idag åkte Sonen till Skåne om han nu inte blir försenad på flyget. Snö och jag som aldrig får till det med de motordrivna grejorna har tappat snökedjorna på snöslungan och fått stopp på den. Sonen och brorsan hade min bil till flyget och det blev så mycket snö packat i motorutrymmet så bilen stannade. Nu stannar jag inne fast jag skulle egentligen handskottat det som är kvar men jag orkar inte.

  1. Lillasyster fyller år de 27 januari och mamma hade ofta julgranen kvar till dess så att min syster skulle få ha julgransskakning.
   Vilket elände med så mycket snö att bilen stannade….

 5. Ja, blommor, som doftar för starkt, kan jag inte heller ha inne. Det har hänt att jag fått liljor av någon, som jag har varit tvungen att sätta ut på altanen.
  Jag var också på väg ut på en promenad idag, med det blåste isande vindar, så jag gick in igen…Din promenad såg ju riktigt behaglig ut och så kul att möta en häst! Vilken jättevacker häst, dessutom!
  Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

  1. Jag har haft vita och rosa hyacinter förut och de har gått bra, men de här blå var bara för otäcka.
   Jag backade också in igen p g a blåst.
   Kram

 6. Så tråkigt att dina hyazinter doftade så starkt att du fick kassera dem i förtid.
  Här var det precis tvärt om, jag hade gärna haft lite doft på mina, men de var helt doftlösa.
  Julen kom aldrig fram här, bara några få juldukar, de åker nog tillbaka i skåpet snart nog.
  Kram/Kicki

  1. Jag satte ut dem i rabatten, så kan de få stå där ett tag. Nästa vecka börjar jag plocka bort julen och lämnar bara uteslingan kvar. Den brukar får hänga med januari månad ut.
   Kram

 7. Blå hyacinter är vackra men doftar starkt, så jag kan förstå att du satte ut dem. Här blir Julen kvar minst till 13 januari.

Kommentarer är stängda.