Nu behöver jag hjälp igen!

Det har varit en grå och regntung onsdag med en 4-5 plusgrader och ingenting som lockat till uteaktiviteter direkt, men trots det tog jag en promenad ner till Konsum på förmiddagen. Nu har i stort sett all is försvunnit, så nu är vägar och trottoarer lättframkomliga igen och det var riktigt skönt med lite frisk luft. Anledningen var annars att jag skulle ha frimärken till julkorten jag skrev igår, så nu är de på väg runt om i landet. Hoppas jag!

Egentligen hade jag tänkt strunta i julkort i år, men så kom en liten granntös som sålde jultidningar och för att jag skulle köpa någonting av henne valde jag en sats julkort. De är kanske inte så roliga precis, men det är ju tanken som räknas.

När jag var hemma igen var det nästan dags för lunch och efter den bakade jag mazariner. Det är lite pyssligt och många moment, men nu är det gjort i alla fall.

De fick godkänt!

Hjälp!

Det är onsdag i dag och då tar frukosten lite längre tid än vanligt, för det är flera trevliga kryss som ska klaras av, men i dag fick jag ge upp Lyckokvadraten, för det är två ord som jag inte lyckats lösa: 28 vågrätt och 21 lodrätt.

Jag hade först parasit på den där springmasken, men det fick jag sudda bort, för det var nog fel. Nu har tidningen legat på bordet hela dagen, men det har inte hjälpt. Jag kan inte komma på det.

Uppdaterat 18.22: Frågar man i bloggen får man svar och Monica fixade det. Det ska vara NEMATOD och APTERA. Tack Monica!

Dagens ordspråk:
Den som inte unnar sig själv något unnar inte heller någon annan.

Trevlig onsdagskväll!

18 reaktioner till “Nu behöver jag hjälp igen!

 1. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med masken. Kakan set väldigt god ut .
  Brukar köpa julkort som gynnar t.ex canserfonden.
  Kramar från oss

 2. Vad tror du om NEMATOD och APTERA?
  Här har solen försökt bryta igenom molntäcket, men fick ge upp till slut, så det blev ingen promenad idag.
  Men vi hoppas på en solig dag imorgon!
  Ha en mysig onsdagskväll, kram, Monica

  1. Tack Monica! Jag var inne på aptera, men kan inte riktigt koppla det till att sätta på plats, fast när jag kollar synonymen till det, skulle det nog kunna vara rätt i alla fall. Nematod är ju helt perfekt.

 3. Du har fått det rätta svaret av Monica skulle jag vilja säga. Så fin din mazarin ser ut. Väldigt god dessutom 😀

  Kram och god kväll!

 4. Jag tycker det är kul att skicka kort till jul. Till dem som inte vill ha sådana får jag bara säga ”trist för er, men JAG tycker om att skriva och skicka” 🙂

 5. Det där hade jag inte kunnat utan att fråga synonymer.se.
  Julkort skickar jag till ngr utvalda. Ha en fin torsdag!

 6. Bloggen är bra till mycket. Hoppas nu du vinner något också. Vilket jobb att baka mazariner. Jag beundrar din energi. Äta dem är däremot lätt som en plätt. Kram

 7. Vad duktig du är som ger dig på mazariner, när jag bakar ska det vara enkelt och gå fort.
  Jag hade inte heller kommit på annat än parasit för springmasken.
  Plus 2 grader här och jag tror faktiskt att solen är på väg.
  Kram/Kicki

 8. Det är trevligt med julkort. Hann bara med att skriva hälften av de kort jag planerat. Det blir alltid lite stressigt när man ska iväg någonstans.
  Kakan ser verkligen god ut!
  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram

Kommentarer är stängda.