I dag flaggar jag igen

För i dag är det Bo, mestadels kallad Bosse, som fyller en massa år. Han är född två år och och två dagar efter Eva. Grattis Bosse!

Det har varit en solig och fin förmiddag med ett par grader kallt, men nu mulnar det till, det är någon plusgrad och det har börjat snöa lite lätt och i eftermiddag ska det visst bli regn.

Det är vackert med snö, men vägarna är hemska efter torsdagens snöväder. Den moderna tidens snöplogande är inte lika effektiv som förr. Då körde man så att det stod eldgnistor om vägskraporna. Nu fyser man över snön och det som blivit fastkört av bilarna blir kvar och sedan känns det som om man kör på ett tvättbräde.

När Laila åkt tänkte jag först lyssna på Melodikrysset, men när jag stupade på de två första låtarna la jag ner det och tog en biltur upp till Stenstugu i stället, Jag måste ju få höra hur Eva o Claudio hade haft det i Stockholm. Vi ses i och för sig i morgon när vi ska till Suderbys och äta julbord, men jag var ju så nyfiken, så jag kunde inte vänta så länge.

Dessutom skulle jag ju ändå ut och köra, för i dag är det lördag och dags för Thaimat på Kustgrillen igen. I dag finns det både Pad Thai och Friterad kycklingfilé med ris, så valet var svårt, för jag gillar bådadera.

Trevlig lördag!

21 reaktioner till “I dag flaggar jag igen

 1. Så gott det såg ut. Grattis till sonen på hans dag! Min pappa hette Bo och att kalla honom för Bosse var det absolut inte tal om. Annars ligger det nära till hands med det smeknamnet. Vår son heter Bo i andranamn och av kompisarna i Stockholm kallas han ibland för Bosse. Dock kan det kanske ha att göra med vårt efternamns inledning också…

  Så trevligt att ha ett julbord att se fram emot. Hoppas ni blir nöjda med maten.

  Kram och god lördag!

  1. Det är som vår Krister, som aldrig någonsin kallats Krille, varken i skolan eller senare. Faster Barbro försökte någon gång, men förstod ganska omgående att det inte gillades.
   Jag ser verkligen fram mot morgondagen!
   Kram

 2. Tvättbräda var en bra beskrivning. Så ser gatan ut utanför vårt hus med. Hade jag vågat ta ut bilen skulle jag gärna åkt och handlat thaimat. Det är så gott. Nu får det bli nåt hemlagat om jag kan komma på något. Kram

  1. I dag vågade jag mig ut, men i torsdags höll jag mig hemma och missade SPF:s julbord.
   Ditt hemlagade är säkert lika gott som hämtmat. Kram

 3. Grattis till sonen.
  Synd att det ska komma regn på snön, har läst om att ni har fått en hel del snö på Gotland. Men, kanske du tycker att det är bra att den försvinner.
  Vi lyssnade på Melodikrysset och tyckte att det bitvis var svårt, men ändå roligt att följa.
  Det ser gott ut på din tallrik.
  Trevlig helg.
  Kram!

 4. Grattis till Bosse! Tänk att ni har så mycket snö! Här är det fortfarande gråväder och regn, regn, regn! Nästan 7 grader varmt idag, men nu spås kallare väder.
  Mums, vad din Thai-mat ser god ut! Jag älskar thaimat och kinesisk mat! Men maten vi fick när vi var i Kina för länge sedan, var inte alls så god som kinamaten hemma…
  Så mysigt med julbord imorgon – hoppas att det blir av den här gången!
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Oj, har ni så varmt ännu! Tänk så det kan skilja sig åt i landsdelarna.
   I morgon ska det förhoppningsvis inte bli några förhinder. Jag ser verkligen fram mot att få umgås med mina barn och barnbarn på restaurang.
   Kram

 5. Hihi, roligt det där med namn, min bror heter Bo men har alltid kallats Bosse, min man heter Christer men jag och bara jag kallar honom Chrille för enkelhetens skull! Gott det där du äter från Kustgrillen, du har fått mej att pröva Pad Tai från vår mobila Taigrill i Sollentuna och jag vill lova att det blev jättegott! Trevlig lördagkväll /Marie

  1. Så kul att få en kommentar från dig och Sollentuna. Jag ångrade nästan att jag inte valde Pad Thai, men det får jag ta nästa gång de har det på menyn. Trevlig kväll!

 6. Hoppas verkligen du kommer iväg på julbord den här gången. Jag föredrar minusgrader, kallare än 5 grader. Jag tycker vägarna är bättre då. Men plogar de inte ordentligt så blir det ju inte så bra.
  Ha en bra lördagskväll, det lilla som är kvar av den.
  Kram

  1. Är det snö är vägarna absolut bättre om det är ordentligt kallt.
   Hoppas att du också har en bra kväll!
   Kram

 7. Så ni fick lite snö till slut. Här har det snöat lite grann varje dag i en vecka men det har varit kallt, över 20 grader men igår var det som tur var bara 8 grader och jag passade på att vara ute. Ser att du har många födelsedagar i december och många julbord och annan mat att äta. Hoppas att snön går bort och att ni slipper halka för det är väl det det blir när det ligger runt nollan.

  1. Här har vi inte haft så kallt i alla fall, men massor med snö kom det. Mina barn är ju födda i december alla tre. Ha en fin andra advent!

Kommentarer är stängda.