Nu vill jag glömma….

….snö och blåst och elände och i stället började jag fundera på min egen 60-årsdag och vad vi gjorde då och letade fram fotopärmen från år 2000 och skannade in några av de foton jag tog från resan till Sorrento.

Jag fyller ju år i september och då passar det bra att åka till Medelhavet, så hela familjen samlades på ett pensionat i Sorrento för en veckas semester. Vi från Gotland flög givetvis, men Eva och hennes familj bilade upp från Sicilien.

Vi hade verkligen några härliga dagar på det där pensionatet, som jag inte kommer ihåg vad det hette. De hade ingen pool, men bara en liten bit därifrån fanns det ett annat ställe där vi fick använda poolen. Vi hade halvpension, frukost och middag och vid frukosten fick vi beställa vad vi ville ha att äta till middag. Vi åkte på en guidad tur till Pompeji och vi var uppe på Vesuvius. Vi åkte med på en tur till Capri och vi tog tåget till Neapel en dag och gick där och tittade.

Det är härliga minnen att plocka fram en sån här dag då vädret ställde till det så att jag fick hålla mig hemma i stället för att åka och äta julbord. Jag vågade helt enkelt inte ge mig av ut och köra i snön och halkan och inte ville jag åka med någon annan heller.

Dagens ordspråk:
Stjärnorna lyser när inte solen är uppe.

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Nu vill jag glömma….

 1. Vilka härliga minnen att tänka tillbaka på! Och vilka urgulliga små pojkar era barnbarn var då och en så lycklig och stolt mormor du var! Så roligt att resa med alla barnen, det har vi aldrig gjort. Numera hade vi ju nästan fått chartra ett eget plan…vi är ju så många!
  Tråkigt att ert julbord fick ställas in, men jag förstår det fullständigt – det är inte roligt att vara ut på vägarna när det är halt!
  Nu är jag hemkommen från frissan, nyklippt och slingad, skönt!
  Ha en trevlig torsdagskväll, kram, Monica

  1. Vi har åkt hela familjen två gånger; första gånge var 1979 då vi var på Sicillien och andra gången 2000 till Sorrento för att fira min 60-årsdag. Så roligt det var båda gångerna. Fast jag har haft anledning att ångra den där Sicilienresan många gånger……
   Grattis till att ha fått fixa till frisyren lagom till jul!
   Kram

 2. Ja, vad kan vara bättre än att drömma sig bort i härliga gamla minnen.
  Kram/Kicki

 3. Vilka härliga minnen från din sextioårsdag! Så roligt att fira tillsammans och ett besök i Italien är alltid trevligt.

  Kram och god kväll!

 4. Man får verkligen leva på minnen. Min födelsedag i december har de senaste åren firats på Kanarieöarna, men därom intet numera. Inte på tal. Även om andra åker.
  Ha det gott! Kram!

 5. Förstår hur du tänker, nog är det trist. Men så fina bilder, både från din egen födelsedag och så bilderna på Eva! Hoppas hon fick en fin dag. Tråkigt med julbordet, men ibland blir det inte rimligt att ge sig ut.

 6. Känner igen din resebeskrivning. Vi gjorde också en sådan resa i början på 2000-talet. Bodde i Sorrento, åkte till Capri, travade upp till Vesuvius och besökte Pompeji. I Neapel var det sopstrejk så allt jag kommer ihåg därifrån var gator fulla med svarta sopsäckar.
  Visst är det roligt att ta fram gamla foton – men oj vad tiden har gått fort!’
  Kram från Ingrid

 7. Så många fina minnen. Och att få titta på bilderna nu när snön yr är en lisa för själen. Tur att man har foton att se tillbaka på, för det blir nog tyvärr mindre och mindre resande i fortsättningen. Kram

Kommentarer är stängda.