Otrevlig bilfärd/Corona

Det var kallt i morse och på radio Gotland rapporterade man om halka och bilolyckor. Så oturligt! I dag som jag skulle iväg till Hemse på förmiddagen. Här hade det kommit ett tunt lager snö och taken var vita av frost, men enligt radion har delar av Gotland fått mycket mera snö.

Jag gav mig iväg i god tid i alla fall, så att jag inte skulle behöva jäkta och det blev en obehaglig bilfärd. Det var halt, så pass att jag kände att det släppte ibland, men det värsta var inte halkan utan solen. Stor och skarp sken den från en klarblå himmel rakt i ögonen på mig. Hade jag inte haft mina utanpåsolglasögon liggande i bilen vete rackar´n om jag kommit fram helskinnad. Jag var totalt bländad ibland.

Fram kom jag i alla fall och pustade ut ett tag innan jag gick in och anmälde mig i kassan och när det blev min tur fick jag träffa doktor Wais, som var mycket snäll och rar och jag fick precis som jag ville och när vi skiljts åt fortsatte jag dit man skulle gå för att bli vaccinerad mot säsongsinfluensa. Det tog en stund innan det var min tur och medan jag satt där fick jag ett samtal och det var doktor Wais, som kommit på att han ville ha ett blodprov, så när jag fått min vaccinspruta gick jag till labbet, fick sitta ner och vänta ett tag och sedan fick jag det där blodprovet taget. Där gick min förmiddag!

När jag körde hem hade jag solen i ryggen och vägbanorna var torra och fina, så det var bara att gasa på.

Väl hemma var det hög tid för lunch och sen har jag varit ute och satt upp ljusslingan på vindskyddet och den lyste så fint när jag provade den, men nu är den släckt igen och tänds inte förrän på lördag kväll.

Corona:

Det är en oroväckande ökning av covid-smitta på Gotland nu. Förra veckan registrerades 60 nya fall och därav har 37 smittade att göra med ett stormöte man anordnat i Slite. Vecka 44 hade Gotland sju fall, och vecka 43 var det bara ett enda fall som konstaterades på ön, så ökningen är markant. Det finns all anledning till försiktighet och man har återgått till de gamla rekommendationerna att alla som har symtom ska låta testa sig, även om man är vaccinerad.

Det är jättetråkigt, för jag trodde i min enfald att nu skulle man få det tillbaka det vanliga, normala livet, men så är det uppenbarligen inte. Ska man våga ge sig iväg på Adventskonsert på Rondo på lördag, får det nog bli med munskydd. I alla fall tills man sitter på sin plats och inte står och trängs med folk.

Dagens ordspråk:
Den som minskar sin skuld ökar sin egendom.

Trevlig fortsättning på måndagen!

24 reaktioner till “Otrevlig bilfärd/Corona

 1. Den första halkan … och med solen som bländar är inte alls någon trevlig upplevelse. Så bra att du fått influensasprutan och att du kunde få blodprovet gjor när du ändå var där.
  Otäckt med Covid- smittan, som fortsätter sätta käppar i hjulet för olika trevligheter.
  Ha en fin fortsättning på måndagen!
  Kram

 2. Jo, det är hemskt att bli bländad av solen. Jag kunde inte ha solglasögon på när jag körde där i slutet, såg inget då, det är min ögonsjukdom som gör så.
  Skönt, då var du färdigsprutad för den här gången. Som vanligt blir det nog aldrig mer, det är nya tider och corona har satt sin fot här, usch.
  Hoppas du får en go kväll. Kram!

 3. Det är verkligen gräsligt att köra när solen står lågt och bländar. Är det dessutom halt så blir det verkligen inte roligare. Det är ju sådana tider nu så jag ser fram emot att få på vinterdäcken på fredag. Man vet aldrig när halkan slår till.

  Kram och god måndagskväll!

 4. Det var väl tur att resan gick bra ändå, trots halkan och solens bländande.
  Jag lyssnade på TVn igår om det ökade antalet antivaxare, som lyckas lura i okunniga människor sina åsikter.
  Fan, om folk i stället lyssnade på dem som har den största kunskapen.
  Kram/Kicki

 5. Usch, vilken skräckfärd du var med om på väg till Hemse idag! Jag förstår, hur otäckt det var. Kylan fick vi här nere också, men vi behövde inte köra någonstans idag. Skönt för dig i alla fall, att du fått den tredje sprutan mot covid! Vi ska få på Luciadagen och samtidigt den mot säsongsinfluensan.
  Skrämmande och så tråkigt med covid, som verkar öka så igen! Men man får ju hoppas att man i alla fall får det lindrigare när man är vaccinerad!
  Det här kommer att ta mycket längre tid än vi inbillade oss i början…
  Jag skulle nog också använda munskydd om jag skulle gå på julkonsert!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det är verkligen skönt att ha klarat av alla sprutorna. Då har man ju gjort vad man kan.
   Jo, munskydd blir det!
   Kram

 6. Precis så hade vi det när vi körde från Vasa på fredag morgon. Solen lyste från klarblå himmel, vi körde mot sydost rätt så länge innan kursen blev mera rakt söderut. Sällan har jag varit så glad åt att solen gick i moln, efter två timmars kisande… Alla i publiken på teatern på torsdag kväll bar mask. Under vår fest i lördags hade vi inga munskydd, en ”matfest”. Men alla konserter här inför jul är helt klart med ”maskad” publik (covidintyg för att få ta full sal, om man inte kräver c-intyg får man ta endast 50% av hur många som ryms i salen). I butiken kommer jag att bära mask länge ännu. Här i Borgå har vi en längre tid haft fem nya fall per dag, främst bland barn som inte vaccineras ännu. Hälsomyndigheterna säger att 70% av dem som hamnar på sjukhus är ovaccinerade, de som hamnar på intensiven är oftast folk med en grundläggande sjukdom. Skönt att jag trivs hemma och är fullt sysselsatt här…

  1. Här kommer covid-pass att gälla för alla tillställningar över 100 pers fr o m 1/12.
   Helt klart bör man hålla sig hemma.

 7. Så trist med covidutvecklingen, jag tror att det finns en liten ökning hos oss också, men betydligt mindre än. Så besvärlig resa du fick dit, men skönt att det gick bättre hem och att alltihop blev ordnat när du nu var ute.

 8. Det där med att bländas av solen då man kör är obehagligt…
  Annars älskar vi ju solen 🙂
  Coronaläget har förvärrats något i Finland också. Blir vi nånsin av med eländet?
  Måndagskram!

 9. Inget kul med solen i ögonen och halka. Fick min tredje covidspruta på vårdcentralen idag så skönt att slippa åka in till stan och en sporthall med droppin.
  Sol och blå himmel är något vi längtat efter.
  kramar från oss

 10. …borde ha ett märke i pannan så man vet vilka de är…haha! En inte alls så dum idé!
  Ja, nu för tiden blir man ”sprutad” hela tiden, har fått min 3e coronados och idag ett stick mot vinterinfluensan. Vad gör man inte för att undvika att bli sjuk.
  Ha en fortsatt trevlig vecka.

 11. Visst är det tråkigt! Både halkan och coronan.
  Ha en fin dag! Nu släcker jag och katterna lampan och sover en stund.
  Kram

 12. Det låter som en mycket jobbig biltur. Två riktigt besvärliga förhållanden, måste jag säga. Har varit med om båda, jobbigt.
  Fint att allt det andra gick bra och flöt på och nu är du vaccinerad, bra.
  Ja, den där smittan släpper inte gärna greppet och man blir ledsen då man ser och läser om många som inte bryr sig.
  Hoppas att blodprovet var bra och att du mår bra.
  Ha det fint.
  Kram!

Kommentarer är stängda.