Promenadväder/Årets julklapp

Efter ett par riktigt mörka och ruggiga dagar visar solen sig i dag och efter att ha startat tvättmaskinen och varit och kastat lite trädgårdsavfall gick jag ut på en Klinterunda.

Jag tog den vanliga rundan ner genom skogen och där var det fler än jag som valt att ta sig en promenad i dag, både med och utan hund. Den rundan är lagom lång; ungefär 3 km, 4856 steg och det tar mig 45 minuter. Nu gäller det bara att fylla på de där 598 kcal som jag brände under tiden, men det ska nog inte vara några problem 😉

Förvånande nog blev Årets julklapp inte alls ett stödmedlemsskap i SPF, som jag trodde 😏 , utan HUI meddelar att Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetter. Många tillfällen att roa sig väntar under resten av året och under 2022, men det verkar som om det gäller att man har sitt covidpass redo om man vill gå på några större konserter eller idrottstävlingar, för nu vill regeringen införa vaccinpass för både större och mindre evenemang, avsikten är att det ska gälla från och med den 1 december, om jag har förstått allt rätt.

Dagens ordspråk:
Mötas och skiljas är livets gång, skiljas och mötas är hoppets sång.

Trevlig torsdag!

22 reaktioner till “Promenadväder/Årets julklapp

 1. Många är nog svältfödda på evenemang men med tanke på att smittan ökar så tror jag att vi avstår den sortens gåvor. När vi har fått spruta tre kan man kanske känna sig lite tryggare igen.

  Kram och god torsdag!

  1. Nu verkar det ju som en tredje spruta inte heller är någon garanti, så man får nog fortsätta att tänka sig för. Kram

 2. Fin jämförelse med de första bilderna – gillas!
  En härlig promenad blev det! Idag är jag lat och tänker inte gå ut alls.
  Oväntad ”Årets julklapp” … i alla fall med tanke på hur smittan ökar igen. Vi får nog leva med att inte pressa in oss bland okända människor ett tag till.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 3. Fint väder för utearbete idag men jag har varit på kassörskonferens kl 10-13. Typiskt, men den var bra mera jobb bara. Ska gå ut nu.
  Kram

 4. Sol här på förmiddagen också, och jag skulle ge mig ut och räfsa, men det var så mycket annat, så jag har inte kommit ut än och nu mulnar det…
  Vilken härlig promenad du fick; genom riktig stor-skog! Här är träden lägre, speciellt nära havet.
  Förvånar mig inte att evenemang blir årets julklapp, men man ska nog avvakta lite till med sådant, tror jag. Vi har nu fått tid för tredje sprutan och samtidigt vanliga säsongsinfluensan!
  Ha en fortsatt trevlig torsdag, kram, Monica

  1. Jag såg just på mobilen att det ska börja regna här vid tretiden. Det gäller verkligen att passa på när solen någon gång visar sig.
   Så bra att ni får era sprutor på en gång. På måndag får jag min influensaspruta. Kram

 5. Så skönt att du har haft lite sol för dey behövs. Här regnar det och är grått. Vill jag ha 3 sprutan får jag köra 3.5 mil enkel resa så det struntar jag i.
  Kramar från oss

  1. Jag tycker att det kändes viktigt att få även den tredje sprutan. I och för sig hade jag bara 2 mil enkel resa, men det fick inte hindra mig.
   Kramar till er!

 6. Jag tycker inte att årets julklapp verkar så genomtänkt. Du är så flitig med ditt promenerande. Jag ser fram emot när min fot blir bättre så jag kan starta igen. Kram

 7. För att travestera Karl-Bertul Jonsson: Det är det bästa jag hört sedan jag blev konfirmerad.
  Jag är en stor förespråkare för vaccinationspass. Väljer man att inte vaccinera sig ska man inte vara ute bland folk!
  Den lilla, för det är en liten grupp, som inte kan vaccineras av medicinska skäl får ett intyg på det. Men de bör ju vara väldigt försiktiga eftersom de ofta är en riskgrupp för svår covid.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Här har nu ett stormöte i Slite lett till att flera personer insjuknat i covid-19. Det finns all anledning att vara fortsatt försiktig.
   Trevlig kväll!

 8. Folk är jättesugna på att gå på evenemang nu efter att ha varit inlästa så länge. Jag tycker det är en ovanligt dum årets julklapp i dessa tider, pandemin är inte över och det finns för många ovaccinerade som tror att Gud hjälper dem. Jag respekterar dem som har svåra sjukdomar och inte vågar ta sprutan.
  Nej, jag är försiktig. På våra sångövningar så sitter vi med avstånd, varannan stol.
  Trevlig kväll, kram!

  1. Visst längtar man och jag har ju varit ute på en del och har en hel del inbokat. Vi får väl se hur det utvecklas….
   Kram

 9. Fin promenad du fick i dag.Jag var ute i diset, men det gick också bra. Just nu blåser det rätt mycket och regnar, så jag är tacksam att promenaden ändå gick i mer stillsamt väder!

Kommentarer är stängda.