Grattis alla papppor!

I dag har det varit en väldigt solig och vacker morgon, men nu vid tiotiden har det börjat mulna till igen. Jag har varit i badrummet och försökt snygga till mig, för jag är bjuden på lunch till Stenstugu i dag och i kväll ska vi, Eva, Claudio och jag, ju gå på Rondo och titta på Fader Allan.

Jag vet att många tycker att det är fånigt att fira fars och mors dag och de säger att man kan fira sina föräldrar vilken dag som helst på året och det är ju upp till var och en att göra som man vill, men vi har alltid försökt ordna till något trevligt på de här speciella dagarna.

2010 kom Eva hem från Sicilien och överraskade oss lagom till Fars dag och då var vi på Toftagården och åt middag.

Nu har vi ju bara pappa Claudio att fira, men innan jag åker till Stenstugu, ska jag ta en vända till Klinte och Fröjel kyrkogårdar och tända ljus för de pappor vi har som ligger där, pappa Helge, pappa Adolf och så pappa Åke.

Dagens ordspråk får bli en travestering, som min pappa myntade på uttrycket ”Den illa gör den illa far”, det passar i dag tycker jag: Den illa gör den blir far. 🙂

Ha en skön söndag!


22 reaktioner till “Grattis alla papppor!

 1. Det är verkligen inte trams att fira mors- och fars dag utan tvärtom. Vi tycker det är ett gyllene tillfälle att träffas helt enkelt. Det ena utesluter inte det andra. Vilken bra och trevlig dag som väntar!

  Kram

 2. Nej, nej! Det är absolut inte tramsigt att fira mors och fars dag, tycker jag. Det behövs inga dyra presenter, att uppmärksamma dem lite extra är viktigast. En gemensam måltid med familjen är ett ypperligt och trevligt sätt oavsett om alla pappor inte längre finns med oss.

  Mannen i Mitt Liv (MiML du vet ;)) blev lite firad av Dottern och Svärsonen igår, då de kom på besök och hade med sig Annas jättegoda pepparkaksglass! Om Anna är samma person som Mor Anna med sina pepparkakor i burk förtäljer inte historien.
  Och idag kom en lott från Sonen. MiML har inte kollat än, hur förmögen han har blivit… 😉

  För våra egna pappor som är begravda långt från oss, tänder vi ljus här hemma och tänker på dem med glädje.
  Ha en riktigt trevlig Fars Dag!

  Kram
  Gigi

  1. Så trevligt ert farsdagsfirande låter och visst är det en trevlig tradition så här i dystra november. Hoppas det blir åtminstone någon lite vinst på lotten!
   Kram och trevlig söndag!

 3. Man får väl ta tillvara de dagarna trots allt även om man kan fira det varje dag, förstår tanken, men lite högtidligare blir det ju.
  Absolut inget tramsigt med det!!!

  Ha nu ett fint firande Ingrid.

 4. Jag tycker alla ska få fira vad de vill. Vi har alltid firat våra föräldrar, men själv har vi valt att inte bli firade. Jag tycker annars att man ska fira så mycket man nånsin kan, men det betyder inte att det måste vara bestämda dagar varje år. Kram

 5. Åh, vilket fint kort på din familj! Man säger ju ofta, att man inte ska ta ”uppställda” bilder, men visst är just sådana bilder roliga att ha. Och bra för de efterlevande, som då kan se familjeförhållanden.
  Vilken mysig dag du får idag med både lunch på Stenstugu och sedan föreställningen ikväll!
  Här kommer mellandottern och hennes tvillingar strax för att gratta maken…
  Grått, grått, grått och lätt duggregn här idag.
  Ha det så trevligt, kram, Monica

 6. Klart man ska fira farsdag! Jag är uppväxt med att man firade alla möjliga slags dagar. Det finns alltid en anledning att fira.

  Kram

 7. Man säger att man kan fira vilken dag som helst men det blir ju inte av. Det vet ju alla och därför är det väl bra med en speciell dag för mamma och pappa är väl värda att firas. Nu har jag inte far kvar i livet men en vacker tanke kan man skicka och jag hade en förunderlig pappa inte lik någon annan och jag kan inte låta bli att småle och minnas alla tokigheter han hittade på.

 8. Vi firade ju Rolles födelsedag igår, men tankarna gick även till våra respektive pappor. Både gick bort 2002 inom ett par månader. 😦
  Min mamma gick bort redan -89 och efter det var min pappa och jag väldigt nära och jag saknar honom oerhört. Men han hade nog blivit väldigt ledsen över att jag inte bodde kvar i Stockholm – så vi hade nog inte kunnat flytta när han levde.
  KRAM/Susie

  1. Min pappa dog redan 1957, så han har varit borta länge och jag har verkligen saknat honom. Kanske mest är jag själv fick barna, han hade blivit en underbar morfar.
   Kram

 9. Jag tycker att man ska passa på och fira alla dagar som man kan, det kan ju inte vara fel att träffas och ha trevligt. Piggar däremot upp i november mörkret.
  Härligt att se hela familjen samlad.
  Trevlig dag.
  Kram!

Kommentarer är stängda.